|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
8rda+, flashanje bios-a
kak flashat bios na 8rda+ rev.1.1??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Kud pod overclocking?! Kao i na svakoj drugoj Epoxici. http://www.epox.nl/english/support/bios.htm Na toj stranici imaš BIOS za svoju matičnu, upustvo kakoto napraviti itd. Ak neznaš ili nisi to radio nikada, dobro prouči, pitaj ovdje i sve bude OK. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
koja je metoda bolja, ctrl+F2 ili s boot disketom? nisam nikad to radio pa me malo frka da si ne upropastim ploču, pa bi bio zahvalan da mi se detaljno objasni postupak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
sa boot disketom 1) napravis boot disketu 2)iskopiras na disketu, file za flashiranje (npr. awdflash.exe) i bios file (npr 20102004.bin 3) pokrenes flash file awdflash, i slijedis upute na ekranu (Za svaki slucaj kad ti nudi da spremis stari bios spremi ga nazovi ga npr original.bin, ili staribios.bin I NEMOJ ZABORAVIT VRATIT KOMP NA DEFAULTNE POSTAVKE ak ti je Overclkockan, (Ziher je ziher), i provjeri kabel za napajanje dal je ustekan do kraja da se slucajno ne izvadi ak lupis nogom po stolu:-)) F2 metodu nisam nikad probal, jel ova radi pouzdano, na svemu sto sam do sada flashao, a nema te komponente koju nisam (osim nove radeon 9600, a posto je to ipak malo slozenije jer baratas sa neoriginalnim file-ovima i slicno, cekam TUTORIAL od JELCA ![]()
__________________ |
![]() |
#5 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Mislim da je isti k... Ide i s jednom i drugom. Napravi kak ti je rekao Bruno i to je to... Nemoj zaboraviti sejvati stari BIOS, kad ponudi. Nemaš straha, ak ne upucaš dobro ime novog BIOSA, javi ti grešku. Najviše moraš paziti da ne resetiraš comp ili tak nešto za vrijeme toga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
thanx!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
evo flashao sam i sve je prošlo ok, ali i dalje imam stari bios.:confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
ne kužim ni ja! al sve je prošlo ok, a aida kaže da je i dalje stara verzija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
ponovo sam flashal sad je skoro ok. kod flshanja su 2 kockice pozelenile tj. nije izvršen update na te 2 kockice. u biosu nema napona za memoriju. jel to zbog te 2 kockice ili........ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
to kaj pozelene neke kockice je normalno. Kod bootanja moras vidjet da imas noviji bios ili u aidi da je noviji datum biosa
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
sve je ok. hvala! |
![]() |
![]() |
|