|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2007
|
Problem sa WLAN-om
Pozdrav ekipa! Već neko vrijeme pregledavam ovaj forum i mogu reći da je odličan, samo tako! Imam jedan problem. Imam router Gigaset se555 i njegov usb adapter 108. Naime, nakon što sam sredio sve postavke kako treba (napravio sam kao što piše u tutorialu na forumu), veza radi savršeno a nakon nekih 5, najviše 10 minuta, veza sa routerom se prekine. Na adapteru još uvijek svijetli da je uključen i svjetlo za wlan još uvijek blinka.Moguće se opet spojiti tek nakon što se iskopča i ukopča wlan adapter. Signal je dosta dobar tako da neznam o čemu bi se radilo. Još jedna zanimljiva sitnica, s tim se adapterom moguće spojiti i na zyxelov router što sam pokušao kod prijatelja i bude ista stvar. Hvala unaprijed na pomoći! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
kolika je udaljenost između adaptera i routera? probaj skinuti drugi driver sa taj adapter pa onda probati |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
Nema novijih drivera od ovih koje ja imam... Može li biti problem u samom adapteru jer sam primjetio da se i nakon tih 5 min rada dosta ugrije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
i ja imam isti problem |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Registered User
|
Citiraj:
Riječ je o adateru tj ovom prvom. Hvala za link, iako sam to već proučavao. Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
- promjeni SSID u MOZZ_NET (kako bi se razlikovao od ostalih a pogotovo ako si u gradu sa xy ConnectionPoint - a - str. 75 manuala za 555 - Transmission mode: IEEE 802.11 b/g (mixed) - Super G (108 Mbit/s): Dynamic - Sada privremeno isključi WiFi zaštitu dok uspostaviš konekciju, a kasnije ćeš se ovdje vratiti i postaviti WEP/WPA zaštitu. Dakle, Encryption & Authentication: Disabled Normalno da trebaš potvrditi sa OK / Save gdje te pita. Jedan reboot 555 nebi škodio sada. Sada na računalu sa 108 - om uđi u njegov konfigurator. Otvori Configuration i postavi slijedeće: - promjeni SSID u MOZZ_NET (vidi poviše) - Network Mode: Infrastructure - Transmission mode: IEEE 802.11 b/g (mixed) - Power saving: Enabled Otvori Security i postavi: None (tu ćeš se kasnije vratiti kada budeš postavljao zaštitu) Otvori IP Settings i postavi: IP: 192.168.x.101 Subnet mask: 255.255.255.0 DHCP Server: IP od 555 Gateway: IP od 555 MAC Adress prepiši negdje jer će ti trebati kasnije Otvori Site Monitor i napravi Scan. Na pronađenim ap - ovima bi trebao viditi i svoj (MOZZ_NET). Dvoklikom bi se trebao moći spojiti na 555. Ako je ovo sve prošlo ok probaj i internet (IE ili FF). Sada bi opet trebao otvoriti konfiguraciju od 555 i u Advanced - Lan - Clients dodati MAC adress i IP od 108. To bi bilo "to", sada ti preostaje postavljanje zaštite: - u 555 MAC Adress filter (samo svoj 108 dodaš na listu dozvoljenih) - u 555 i 108 postavljanje WEP/WPA enkripcije |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
Pokušao sam. Radi odlično ali opet krepa za 5-10 min. Ipak hvala na pomoći. Zna li netko u čemu je problem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ako ti financijska situacija omogućuje nabavi drugi WLAN adapter, a ovaj pošalji na vječna lovišta. Nisi napisao što spajaš na 108 - cu, predpostavljam računalo. Ako je računalo u pitanju možeš uzeti i internu PCI verziju a izbjegao si USB koji katkad zna biti problematičan. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|