|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2005
|
Nešto krepava
Pozdrav Imam ploču Abit AN7 koju sam danas nabavio polovnu. Nabavio sam "novu" ploču jer je stara Soltekica 75FRN-2L radila sranja - barem sam mislio tako do danas. Naime, komp mi se zamrzne u radu i jedino riješenje da ga pokrenem je resetiranje. Kada ga resetiram čuje se dugi beeeeep zvuk i ništa se ne događa. Na soltekici nisam imao POST Code indikator ali na Abitici sad imam i on se zaustavi na kodu "AF". Pogledao sam u priručnik i ništa ne piše o tom kodu. Komp sam ponovno pokrenuo preslagivanjem RAM memorije (2x256MB DDR400 Kingmax i 512MB DDR400 SuperRam Kingmax). Probao sam i upaliti sa sva tri modula pojedinačno i uspjelo. Dali je to riknuo neki od memorijskih modula ili se memorije međusobno kolju (to bi bilo malo čudno jer je u ovakvoj konfiguraciji radio 2 godine bez problema). Ostatak kompa je Athlon XP 2500+, Saphire R9600Pro, 300GB Maxtor, 80GB Seagate, Hipper 350W napajanje. Napominjem da je dosad ova konfiguracija bila stabilna (a zadnja nadogradnja je bila u siječnju 2006.). Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Jesi siguran da je 512MB modul u jednom memory banku, a 2x256 u drugom? Procitaj uputstvo kako to sloziti... EDIT: Probaj memtestom testirati module. Jesu li ti postavke latencija i taktova na default? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Ovo za memory bank moram pogledati a mem test sam izvrtio više puta na soltekici i sve je bilo ok |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Registered User
|
Citiraj:
Danas sam instalirao nove WinXP, nema 3 sata i opet mi se pojavio taj problem. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|