Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.08.2007., 21:59   #1
Acheron
Registered User

Datum registracije: Jul 2005
Nešto krepava

Pozdrav

Imam ploču Abit AN7 koju sam danas nabavio polovnu. Nabavio sam "novu" ploču jer je stara Soltekica 75FRN-2L radila sranja - barem sam mislio tako do danas.
Naime, komp mi se zamrzne u radu i jedino riješenje da ga pokrenem je resetiranje. Kada ga resetiram čuje se dugi beeeeep zvuk i ništa se ne događa. Na soltekici nisam imao POST Code indikator ali na Abitici sad imam i on se zaustavi na kodu "AF".
Pogledao sam u priručnik i ništa ne piše o tom kodu. Komp sam ponovno pokrenuo preslagivanjem RAM memorije (2x256MB DDR400 Kingmax i 512MB DDR400 SuperRam Kingmax). Probao sam i upaliti sa sva tri modula pojedinačno i uspjelo.
Dali je to riknuo neki od memorijskih modula ili se memorije međusobno kolju (to bi bilo malo čudno jer je u ovakvoj konfiguraciji radio 2 godine bez problema).

Ostatak kompa je Athlon XP 2500+, Saphire R9600Pro, 300GB Maxtor, 80GB Seagate, Hipper 350W napajanje.
Napominjem da je dosad ova konfiguracija bila stabilna (a zadnja nadogradnja je bila u siječnju 2006.).

Hvala
Acheron je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2007., 22:13   #2
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Jesi siguran da je 512MB modul u jednom memory banku, a 2x256 u drugom? Procitaj uputstvo kako to sloziti...

EDIT: Probaj memtestom testirati module. Jesu li ti postavke latencija i taktova na default?
Matesonik je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.08.2007., 22:27   #3
Acheron
Registered User

Citiraj:
Autor Matesonik Pregled postova
Jesi siguran da je 512MB modul u jednom memory banku, a 2x256 u drugom? Procitaj uputstvo kako to sloziti...

EDIT: Probaj memtestom testirati module. Jesu li ti postavke latencija i taktova na default?
Ovo za memory bank moram pogledati a mem test sam izvrtio više puta na soltekici i sve je bilo ok
Staro 12.08.2007., 22:30   #4
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Jesi na soltekici probao reinstalirati windowse? Ja sam na laptopu imao isti slucaj, win xp se bez reda i povoda randomly smrzavao, a sve je bilo ispravno. Reinstalirao winse i radi ko urica.
Matesonik je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2007., 22:37   #5
Acheron
Registered User

Citiraj:
Autor Matesonik Pregled postova
Jesi na soltekici probao reinstalirati windowse? Ja sam na laptopu imao isti slucaj, win xp se bez reda i povoda randomly smrzavao, a sve je bilo ispravno. Reinstalirao winse i radi ko urica.
Ali čemu onda problemi u BIOS-u ako su windowsi usrani.
Danas sam instalirao nove WinXP, nema 3 sata i opet mi se pojavio taj problem.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno