|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Malu pomoc bi molio (OC)
Pozdrav ekipa. Ovakav je problemos... Proc je intel e2160, ploca Gigabyte g965-ds3, mema kingmax 6400, stock cooler. Otisao sam u bios i tamo ima neki "inteligentni sustav za klokanje" ![]() Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Zaključaj PCI-E sabirnicu na 100 MHz, voltaže obavezno stavi ručno i trebalo bi biti OK.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
EMP moderator
|
Nisi stavio dobre postavke...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Hm...ocito...no problem je sto ne znam koje su dobre postavke....rekao si mi na sto da pazim i to sam napravio. Sto jos treba?? EDIT: Evo uspio sam, samo sam morao smanjiti neki multiplyer od memorije. Ako moze mi netko pojasniti, Mema onda ne smije ici iznad 800MHz kad klokam?? Mali OT... ima neki mali programcic da testiram komp dok je klokan? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
EMP moderator
|
Moraš prvo vidjeti koliki je plafon pojedine komponente pa onda klokati cijeli sistem. Da bi vidio koliko ide FSB na ploči, množitelj proca i memorije staviš na najmanji i dižeš FSB dok sistem ne postane nestabilan ili se ne boota. Za CPU digneš njegov množitelj na max i opet dižeš FSB. Za memoriju spustiš CPU množitelj, a memorijski množitelj staviš na najveći i opet dižeš FSB. Sve dižeš dok ne postane nestabilno... Napone za početak ostavi na defaultu. Programe za testiranje imaš gore u stickyju.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
u BIOSu stisni CTRL+F1 pa odi u postavke za klokanje množitelj memorije postavi tako da bude najmanja vrijednost timinge memorije postavi na 5-5-5-15 PCIE sabirnicu postavi na 100MHz i onda sa "+" samo dižeš FSB, prvo postavi na 370 pa idi dalje |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Nevjerojatno da ova moja ploca ne ide preko 250 Mhz ili malo vise...na 280 se resetira sve skupa, niti se boota os ni nista, samo reset i onda je sve u normali. Nekako mi je to cudno obzirom da svi hvale ovaj proc i plocu takodjer kao dobre OC komponente... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
EMP moderator
|
Postoji mogućnost da se na 370 MHz neće bootati zbog strapa... Bolje krenuti od 340-350 MHz na dalje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Nece ni na 340. Ne znam u cemu grijesim... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
Memoriju sam stavio na najmanji mnozitelj tako da pri 340MHz radi ispod 800. Nemam blage veze...mozda je do biosa... Na gigabyte-ovim stranicama sam nasao nekoliko verzija biosa za ovu plocu, ja sam stavio F8 verziju..mislim da ima jos i F9 zadnja. Nemam pojma, nisam dugo imao desktop racunalo i eto sad kad sma kupovao sam uzeo bas tu plocu zbok klokanja....ovako ispada bolje da sam uzeo intelovu plocu jer su bolje sam se ne klokaju, a kako stvari stoje ne kloka se ni ova bas, barem ne kod mene. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
EMP moderator
|
Vidi prvo što te koči onako kako sam ti rekao gore...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Koci me to da je maticna u k...u . Model sa integriranom grafikom se ocito neda klokat....a hebiga kad nisam naisao na tu informaciju ranije, ne bi kupio to sranje nego bi radije uzeo intelovu plocu...a sad sta je tu je, morat cu se zadovoljiti sa default vrijednostima... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
zna li netko ako bi stavio PCIE grafu i iskljucio ovu na ploci, da li bi to onda omogucilo nekakav bolji overclock?? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|