|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2006
|
ati 9600xt big problem
pozz svima imam velik problem dobio sam konfu bez graficke, kad na nju stavim svoju graficku 9600xt nece se upaliti, čuje se samo neki zvuk - pištanje MBO: CANYON VIA KT600 CN-7V7AL agp 8x PROC: Intel pentium 4 2.5 RAM: 2x512 DDR2 400 napajanje: MS400 na toj maticnoj rade druge graficke ali ova ne... iako je ispravna i radi na mom starom kompu ako netko zna nek mi pliz javi.. moze i ovdje, a moze i na msn matejflo@hotmail.com |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Napajanje ti je možda slabo... Jesi siguran da si dobro uštekao grafu (da je sjela kako treba) i da je sve prikopčano na nju što treba biti (dodatno napajanje ako ga ima npr) i na ploču dodatno napajanje (+12V 4pin) ako ga ploča ima... Inače starije Via-e i Ati se baš i nisu volili...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
ma kazem ti.. nosio sam na servis i stavio je ati9550 i radi moja ne radi... radi na starom kompu, al na ovom nece šta raditi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ne znam šta da napišem
Datum registracije: Feb 2007
|
![]() |
#5 |
Beskorisna bitanga...
|
A neznam to je samo sugestija... Nema logičnog razloga zašto nebi radila, mislim posoje spomenuti problemčići sa via + Ati kombinacijama ali u pravilu je to rušenje igara i al a ne nemoućnost boota... Neznam nek napuca noviji bios onda u ploču ako si ti siguran da nije napajanje...
![]() |
#6 |
Registered User
|
kak se to radi.. stvano bi mi dobro došla neka konkretnija pomoć, jer ovo ubija u pojam totalno |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Beskorisna bitanga...
|
Odeš na stranice proizvođača, nađeš zadnji bios za taj model ploče i skineš utility za fleshanje, odi u bios loadaj setup defaultse, digni ssutav s diskete ili fleshaj iz OS ako je takva aplikacija i to ti je to... Obično imaš iscrpne upute tamo di se nalae biosi o tome kako to trebaš napravit... Anyway to može i nemora rješiti problem, moralo bi raditi s tioom grafom, kako rekoh meni osim napajanja ili lošeg spoja ne pada na pamet zašto nebi inače 9550 troši dosta manje struje od 9600XT prema tome možda ti ploča ne daje dovoljno na AGP utoru...
![]() |
#8 |
Ne znam šta da napišem
|
Skineš ga sa službene stranice o svojoj ploči(BIOS) i staviš ga na USB tak ti je najjednostavnije i bootaš s USB-a ako ti matična može to uopće. Eo guide: http://www.student.livjm.ac.uk/cmpsg...rive_guide.htm EDIT: jedwy me prestigao!
![]() |
#9 |
Registered User
|
e... službene stranice CANYON MBO ne postoji ništa,... sad rade bojlere i routere ![]() upucat cu se lega
sig 50k max :-) Zadnje izmijenjeno od: matejflo. 30.07.2007. u 19:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Beskorisna bitanga...
|
Je* ga... Niti ja ne nalazim preko google uopće tu ploču niti njihove ploče generalno osim par spomena na nekim ruskim siteovima... Ta ploča je vjerojatno rebrand nečega, uzmi ti fino everest pa vidi kaj će ti on javit kako se zove ploča a imaš obično i neke linkove tamo pa probaj to sljedit možda te odvede nekamo...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Guest
|
Oy!A da prvo pokušaš "odblesaviti" BIOS?Makni bateriju sa ploče na minut-dva,i onda ju vrati nazad,najjednostavnije tako ili idi preko jumpera,ako hoćeš(clear CMOS).No,prije toga-kabel iz napajanja vadi van! |
![]() |
![]() |
#12 |
Beskorisna bitanga...
|
Bios od ploče nemuže zblesaviti na 9600XT a ne zblesaviti na 9550 te dvije kartice su potpuno identične do u dlaku - osim u taktovima... Vjerojatno nema dosta struje ili zbog napajajnja ili zbog toga jer joj AGP ne daje dovoljno ili kombinacije tog dvoje ili su jednostavno nekompatibilne...
![]() |
#13 |
Premium
|
Po meni ovo igra, imao sam prije par dana slučaj gdje sam uboja 9550 u neku msi matičnu, te isto tako, samo pišti. Grafu sam probao na 3 kompa i na svima je normalno radila, a sa ta tri kompa grafe su normalno radile na ovoj msi matičnoj ( mx440, gf5900, i mislim da je bila jos jedna 9200se), na kraju sam switchao 5900 sa 9550 i sve normalno radilo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
|
evo promjenio napajanje... opet ne radi ![]() ![]()
![]() |
#16 |
Ultrabitchinfast
Datum registracije: May 2006
|
Pišti zbog agp slota. To su ti one sheme, 3.3 v naspram 1.5 v. Mozda je ovaj 9600xt neki stariji model a via ga ne poznaje kao 1.5v karticu vec 3.3 v. Meni je tako pistio 9250pro na asus p4pe ploci jer ona nije podrzavala kartice koje rade na 3.3v. Tek kad sam stavio 9600xt? onda je radilo. Hebiga neke kartice jednostavno zezaju s nekim plocama.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|