|
![]() |
#1 |
Lexus rida'
Datum registracije: Jul 2007
|
![]() Pozdrav! Imam neke dvojbe oko procesora i matične ploče pa ako ima netko tko mi može odgovoriti na pitanje, bio bih zahvalan. Imam Intelovu matičnu ploču (DQ965GF) i kupio bi novi procesor (Core 2 Duo E6850). E sad, otišao sam na Intel i piše da moja matična ploča podržava maksimalno 1066 FSB-a, a taj procesor ima 1333 FSB-a. Da li može doći do nekih posljedica, ako da kojih, i ako ne, koliko će to usporiti taj procesor? Eto, ako ima neko "wise enough"... I da, trebao bi mi što hitniji odgovor pa... ![]() ![]() Thx! |
![]() |
![]() |
#2 |
Spiderpig
Datum registracije: Jul 2005
|
Prema intelu ta ploča neće podržavat te procesore iako neke ploče sa 965 čipsetom podržavaju. http://www.intel.com/products/mother...65GF/index.htm |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Ja bih prije išao na jeftijeg Q6600 ili E6750 nego na E6850. |
![]() |
![]() |
#6 |
Lexus rida'
|
A recimo da kupim: Intel® DP35DPM ”Dragontail Peak”, s.775, Intel® P35 Express Chipset, Core™2 Duo, Core™2 Quad, FSB 1333, DDR2 800MHz, PCI-Ex16, IEEE-1394a, 7.1 Surround Sound, Gigabit LAN, RAID, ATX, i da stavim taj E6850 Core2Duo, jel bi to bilo bolje? I po postovima čujem da ta P35 ploča je izvrsna, štoviše predobra. Ili možda krivo čujem... Thx! |
![]() |
![]() |
#7 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Zašto si zapeo za te Intelove ploče? Ja bih na tvom mjestu prije išao na Asus/Gigabyte/Abit, ako te zanima OC. |
![]() |
![]() |
#9 |
Lexus rida'
|
Zato kaj sam oduvijek i zauvijek na Intel-u i ne mislim mijenjati. E sad, ako imate neko pametno mišljenje ili neko iskustvo sa tom matičnom pločom, molio bih vas da ga podijelite sa mnom. A ako nemate.... U know! E sad, Asus mogu progutat, Gigabyte ne mogu vidjeti a Abit isto tako. Ne, ne zanima me OC nego samo imati što jaču pilu jer gdje da drugdje potrošim lovu? Lexus imam, kaj ću više? Linux i Lexus? E vidiš sad sam se sjetio.... ![]() ![]() Dajte dečki (i cure), hoću pilu, Apple je već isfuran, hoću moćan Intel sa moćnom Intel matičnom, ok? Imate kakvu preporuku, slobodno... A i hoćeš reći da se Intelove MBO ne mogu OC-at? A i Extreme Edition me ne zanima, to je too powerfull a i za koji mjesec više neće biti jer ove gluposti idu PREBRZO!!! Nemam pojma kud im se žuri... ThankS!!!! Peace! Zadnje izmijenjeno od: MacOSX Master. 29.07.2007. u 16:00. |
![]() |
![]() |
#10 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
Ak već imaš para rađe uzmi Q6600 to će ići na tvoju ploču pa si onda miran ![]()
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
|
![]() |
![]() |
#13 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Nikad necu razumjeti zasto bi netko htio E6850 radije nego Q6600, isto kako nikad necu razumjeti zasto netko radije uzima 2x1GB ultra-turbo-OC memorije nego (za istu cijenu) 4x1GB neke "normalnije" memorije ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
#14 |
Lexus rida'
|
Evo gospodo (i dame), došlo je do promjene. Kupio sam: Intel® DP35DPM ”Dragontail Peak” i Intel Core2Duo E6750 pa bi se htio zahvaliti na svim komentarima... Isto tako ja neću shvatiti koji će mi k**** četri jezgre kada se danas igrice i programi jedva snalaze sa dvije.... A i bolje dvije na dual channel nego te četiri koje će biti u rangu sa ove dvije.... Btw, do sad sam imao 4x512 MB KINGMAX MarsII, 533 Mhz i 50% su sporiji od ove dvije. Koliko čujem po netu, bolje dvije nego četiri.... Ako se varam, onda mi lažu... Ništa, puno hvala, ak ću imati još neka pitanja, obratim se! Pozdrav! |
![]() |
![]() |
#15 |
Čovjek
|
|
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
Ja jedva cekam da prodam ove kingmaxe svoje i nabavim neke Crucial Ballistix. Nisam ni ja neki veliki gamer, ali zaista rami daju dosta na performansama. |
|
![]() |
![]() |
#17 |
Killing monsters
|
Chitam ovaj thread. Neki ljudi imaju hmm...ajmo rechi "zanimljiva" razmishljanja . Uhvatila me je mala dilema pa ako bi mi netko bio spreman pomochi, bio bih vam zahvalan. Naime ne znam shto da uchinim. Da li da se smijem ili...da plachem?!? |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
@ ReNNo, rekao bih da bi profitirao od brže veze sa nižim pingom a ne sa bržim RAM-om... Zaramoth, teška odluka. |
![]() |
![]() |
#19 | |
Prečupavi mod
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
|
![]() |
![]() |
#20 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() @^SuperUnknown^ - nemoj spamat bezveze Svako preferira drugačije, nebi ni valjalo da svi kupujemo najjeftinije, samo neka se ima. Po tvom je TakeMS najbolji brand, ha? |
|
![]() |
![]() |
#21 |
Prečupavi mod
|
Totalno si profulao poantu, ni izbliza nisam htio reci da se kupuje najjeftinije, nego da se kupuje racionalno. Ako se za istu lovu moze dobiti 100% vise memorije sa recimo 10% slabijim peformansama od neke nabrijane memorije, onda je po meni racionalno kupiti tu jeftiniju. To sto netko ima viska love ili je voli potrositi na neke fancy stvari, njegov problem i njegova radost, ja sam samo rekao da to nikad necu razumjeti. Pa kao sto ne razumijem ni tebe sto bi isao mijenjati Kingmaxa za boktepitaj kakav skupi RAM, tako ne razumijem ni nekoga tko ide po E6850, QX6700, 8800Ultru ili Zalman Fatal1ty coolere, a doma sjedi za nekim losim 17" CRT-om. Ali tvoja lova, tvoja odluka. Ja bih si definitivno za tu lovu uzeo jos 2x1 GB iste memorije, but hey that's just me.
![]() |
![]() |
#22 | ||
Premium
|
Citiraj:
I to nije 10% mannjih performansi nego puno više, vjeruj mi. Ja sa ovim kingmaxom koji je zaista dobar izbor nemogu u everesu dobiti ni 6500Mb/s čitanja, što bi mogao preko 10 000 sa nekom boljom memorijom a to se zaista puno, puno osjeti. Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
#23 | |||
Prečupavi mod
|
Citiraj:
http://www.bit-tech.net/hardware/200...mory_timings/1 http://www.xbitlabs.com/articles/mem...ory-guide.html Vjeruj ti meni da nije. Citiraj:
Citiraj:
![]()
|||
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
Jeste da količina memorije više utječe na performanse ali kada imaš nekih 512MB pa ti sve ide u Virtualnu memoriju na HDD, ali kad imaš 2GB brže memorije i 4GB sporije, osjetit ces da ta 2GB puno bolje rade sve dok se ne zasite na 100%, ali ja nisam imao još priliku ![]() E sad si ti skrenuo na bolje brandove, ali ja koliko vidim da veča frekvencija daje puno, puno bolje rezultate od memorije sa nižim latencijama sa tim da imaju nižu frekvenciju. Barem ja kad kupujem memoriju obratim pažnju za šta mi treba, naprimjer, ako memorija daje manje propustnosti to znaci i sporije loadanje igara, tako da uvjek gledam največe performanse. Imao sam zaista priliku da isprobam dosta memorija i mogu ti zaista reci da se nebih nikad želio vratiti tim jeftinim "value" memorijama jer za moje potrebe daju dosta slabije performanse nego ove što ih nazivamo "overclockerske" . Sve to zavisi za što ti računar treba, ako neko namjerava dati više para nemoraš ga pljuvati jer ti ne namjeravaš dati više, jer ti je to dovoljno. Evo samo da uzmem u obzir kad sam prije imao Kigmax PC3200 pa onda kupio Patriota PC4000 kojeg sam overclockao na 580MHz. Prije sa kingmaxom mi je trebao čitav vijek da uđem na server (BF2) i svi stignu prije mene uzeti letjelice, za što mi zaista bude krivo, a kad sam nabavio Patriota bio sam prvi na serveru, čak malo i moram sačekati da ostali ljudi uđu na server, zaista velika razlika ,nije mi bilo žao. Tako da mi je ovaj Kingmax PC6400 trenutno i naravno da namjeravam opet kupiti neku puno bolju memoriju. I nemoraš ti mene nicim ubjeđivat šta valja , šta ne valja, moraš razumjeti potrebe ostalih ljudi, a ne samo svojih. |
![]() |
![]() |
#25 |
Prečupavi mod
|
Ha dobro, sretno ti bilo sa novom memorijom... razmisli si i o jos jednom disku za u RAID 0, da vidis kako se onda tek igre ucitavaju (ako ti je samo do toga).
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
|
Pa čak prije jedno mjesec dana sam nabavio Još jedan Samsung Spin Point i stavio ga u RAID 0 polje, to mi je bilo primarno. Al bilo bi najbolje da moder pobriše ove postove, jer ovo što radimo u ovoj temi nije nimalo ozbiljno. Ja se izvinjavam. |
![]() |
![]() |
#27 |
Čovjek
|
Joj prestanite s tim molbama za brisanje postova "jer nije ozbiljno". Može se onda 95% foruma odmah pobrisati. Sasvim je normalno (i dobro, i poučno, i korisno) da neka tema / thread ode u off topic. Jako često se baš u tim off topicima nađu iznimno korisne informacije (ne kažem da je i ovdje to slučaj, već općenito). |
![]() |
![]() |
#28 |
Prečupavi mod
|
Istina, a pogotvo zato jer je pokretac topica ionako vec kupio plocu i procesor, pa zasto ne diskutirati ako se vec povela rasprava? Ne velim da je to uvijek OK (npr. ako se nekome zagadjuje aktivni thread), ali ovdje ne vidim problem u tome.
![]() |
![]() |
#29 |
Lexus rida'
|
Samo da napomenem da sam jako zadovoljan sa matičnom i procesorom. U normalnom stanju proc je 20°C a na full load-u je 41°C, sa stock coolerom! Matična ne prelazi prek 30 tak da... INTEL wins again! Mala reklama: ako vam je hladno preko zime, kupite si nove AMD-ove i naravno, skinite patch-eve da vam se griju još više! ![]() ![]() Preporuka: Intel P35 i E6750! Savršena kombinacija!! Peace! |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
meni kod intela ide na živce ta nekompatibilnost najnovijih procesora i matičnih ploča koje su bile turbo aktualne prije mjesec dana i vrijedile pravo bogatstvo |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|