|
![]() |
#1 |
Gamer 2 the Bone
Datum registracije: Feb 2007
|
Sa E660 na Q660?
Vidim da je u ADM-u Quad Core već 2350 KN, a navodno iza 22.07. cijene još padaju. Isplati li se preć Sa E6600 na Q6600 ili da uopće ne razmišljam o tome? Prvenstveno sam gamer, filmofil i mid-range OC'er...
![]() |
#2 |
Honda Prelude 2.0i driver
Datum registracije: Jul 2006
|
mislim da još nema potrebe. clockani c2d rade ko urice.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Gamer 2 the Bone
|
Da, to me brine...kakav je Q6600 kloker. Ovog E6600 sam glatko uspio dignut sa 2.4 na 3.3 GHz. Dovoljno. Kad bih to uspio i sa Q6600, to bi već bio posao...
![]() |
#4 |
Soul Eater
Datum registracije: Jan 2007
|
Ma i da ga klokneš ne znam koliko, šta ćeš od 4 jezgre, još uopće nema neke primjene za njih. Ma e6600 ti je odličan, ostavi si ga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Gamer 2 the Bone
|
A vjerojatno i budem, barem dok ne izađu 2-3 igrice koje koriste 4 jezgre. Zasad je to samo Supreme Commander ako se ne varam.
![]() |
#6 |
teta Mraz
Datum registracije: Apr 2006
|
aki ti je e6600 dovoljan i nis ti ne steka nemas razlog prelaska na quad, a dosta ploca jos nije dovoljno "nastelano" za veliki OC quadova, dobro se OC-a npr EVGA 680sli, a doticni proc, pogotovo naklokan je prava mala pecnica
![]() |
#7 |
Soul Eater
|
Da, mislim i da je jedina igra koja može koristit quad core. Evo ako te zanima nekakav popis softvera koji može koristit quad core http://www.tomshardware.com/forum/24...quad-core-chip |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Soul Eater
|
Crysis će koristit svaku slobodnu jezgru koja ima, ali naravno ne 100%, ali može se reć da će koristit punu snagu quad-ova. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
|
super, dobra vjest, kada budem uzeo quad, javit cu kolika je razlika, jednino ako nece neki drugi prije mene.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Extreme Air Cooler
Datum registracije: Sep 2004
|
Isplati se ako gledas financijski. Rijesi se E6600 prije 22.7. jer nakon toga ces dobiti sitnis za njega. Trenutno, vrijedi 1.100-1.300 kn, ovisi kakav je clocker. Nakon Dana-D, ne usudim se ni razmisljati koliko ce vrijediti. Najbolja opcija bi bila prodati E66 sada i onda pricekati kraj 7./pocetak 8. kad bi se i kod nas trebale korigirati cijene. Tada bi Quad trebao pasti ispod 2k kn.
![]() |
#12 |
Gamer 2 the Bone
|
Čitaš mi misli...samo prodat E sad i čekat Q cca mjesec dana...a ja koristim kompjuter svakodnevno. Po puno sati...
![]() |
#13 |
Extreme Air Cooler
Datum registracije: Sep 2004
|
![]() |
#14 |
Gamer 2 the Bone
|
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
da ne otvaram novu temu. isplati li mi se prodati e4300 i kupiti e6600. E4300 radi na 3.3 bez problema |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Ja sam razmišljao o istoj stvari, i onda sam shvatio da je to totalno neisplativo, jer bi nadoplate bilo najmanje 400-500kn, što je previše...tak da ti je moj savjet da ako već misliš nešto drugo (jače?), prodaj proc prije sniženja cijena i onda za neku minimalnu nadoplatu uzmi nešto poslije 22.7...tako sam ja namjeravao (s tim da računaš da ćeš za e4300 dobiti max 650kn) |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Isuse ljudi dajte se više skulirajte... Svi spominjete taj nesretni 22.07 koda će Intel djelit C2D procesore za badava nakon tog datuma... Jel neko od vas možda zna iz prve ruke (radi u upravnom odboru Intela) kolko će to pasti cjene? 50%? 20%? 5%? 1%? Savjetujete ljude po forumu da prodaju procesore koji mogu pojeftnit i 100kn i 1000kn i 10kn kod nas ili ništa i da čekaju ko zna koliki pad cjena koji je najavljen? Da uopće ne spominjemo da u pravilu kod nas cjenici budu malo tromi kad cjene padaju i da može trajati i 3 mjeseca da osjetno padne u nas cjena...
![]() |
#19 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Zadnji pad cijena je bio osjetan i isti se dosta brzo uočio na cjenicima, naravno to ne mora znaciti da ce i ovaj biti takav... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Beskorisna bitanga...
|
Upravo to i govorim... Gle ja sam prvi koji se veseli kad nešto od komponenti osjetno pojeftini ali nemožete tako pisati napamet koda ćeš sad eto prodati za 90% cjene novoga neki E6600 i nakon tog datuma ćeš za tu istu lovu kupit quad core... To jednostavno niko nezna možeš samo pretpostaviti ali pretpostaviti je drek znati...
![]() |
#21 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Ak ces tak gledat onda nema ni smisla ovaj cijeli topic. Otkud mi mozemo znat da li ce lik dobit ista prelaskom sa dual na quad core i da li ce mu se to isplatit? Naravno da ne mozemo i nema druge nego spekulirati sto ce bit kad ce bit...
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Beskorisna bitanga...
|
Pa naravno da topic nema smisla - a ako baš oće odgovor - ne za ono što on radi definitivno nikakve koristi nema od qc naprama dca... Ja sam objasnio malo više gore što me zasmetalo...
![]() |
#24 |
Gamer 2 the Bone
|
Ma ja sam se samo malo polakomio...ipak, dobit za 2300 kn nešto što je donedavno koštalo 5-6000 kn, zasvrbilo me. Ali da, nema smisla...bolje pričekat nekoliko mjeseci kad ovi 45nm prockasi dođu na 2-2.5 soma kuna...a čak ni onda neće bit velike iskoristivosti od njih, čini mi se.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|