|
![]() |
#1 |
Terminirani determinator
Datum registracije: Sep 2006
|
Hitno koji adapter WLAN
Sad idem kupovat novu karticu wireless jer mi se USB Gigaset 108 pokvario. Sad razmišljam uzet ovaj Canyon 511 pci karticu ili Netgear WG111 USB adapter. Udaljenost je 30 m AP je u prizemlju jedne zgrade a ova kartica ce bit na 1 katu.Nema prepreke nikakve,ali posto vjerojatno selim komp u drugu sobu krajem ljeta bit ce 1 zid od sobe. Hoce mi dovoljan bit ovaj Canyon ili da uzmem ipak Netgear? I mogu li Neatgear upiknut u produzni USB kako mi je Gigaset bio spojen? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Moje iskustvo. Spajam se na Zyxelov router 660HW al se nalazim jedan kat ispod njega + dijeli me jos 1 zid. Evo neki dan sam uzeo novo racunalo i normalno kupio novu mreznu jer mi je bivsa mrezna bila ugradjena u laptop. Kupio sam Netgear 111wg i moram ti priznat da sam bio jako razocaran sa kvalitetom linka i pingom(300-600 ms) koje bi dobio u wow-u(a jedino to znam zaigrat pa jedino na temelju wowa mogu i testirat) (prije toga na laptopu sve 5 ) Onda sam jucer kupio WF511M u nadi da ce sa te tri male antenice imat bolji signal, al klinac, jos je gore(ping oko 1K + veza pucala). Onda sam od brata uzeo i isprobao siemensov gigaset usb adapter 54 i on se pokazao da najbolje hvata signal no sve u svemu opet gore od kartice ugradjene u laptop (neka intelova kartica u Toshibi satelite pro). Tako da je moj trenutni zakljucak laptop kartica bez ikakve antene > gigaset usb 54 > netgear 111wg > canyon wf511m Najradije bi se povezao kablom na router no zena dobije slom zivaca cim vidi kablovinju po kuci i mogu se jejejeje... Ako neko ima kakvu preporuku za bolju wlan karticu (Buffalo? il Dlink ili bilo sta samo da radi kako bog zapovijeda) ili kombu router + kartice slobodno nek kaze...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Koliki ti je ping prema samo routeru? Siguran si da nije do servera? U kuci imam jednu wireless karticu (cn-wf511) koja mora probijati dva zida da bi došla do siemensovog 515 routera. Ping je oko 1 ms (isto je tako i na mojoj wireless kartici, ali u istoj je sobi gdje i router) i ne puca veza i sve dobro šljaka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
ma nije do servera vec do kombe router / kartica (+armatura). Zasad siemens radi podnosljivo a canyon je vani i ne da mi ju se stavljat nazad.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|