|
![]() |
#1 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
DDR3 Stigla sa cool cijenom
Gledam vani 1GB Kingston ddr3 cak 230€ ![]() Description: 1GB 1066MHz DDR3 Non-ECC CL7 DIMM Detailed Specifications: Standard 128M X 64 Non-ECC 1066MHz 240-pin Unbuffered DIMM (SDRAM-DDR3, 1.5V, CL7, FBGA, Gold) Bas sam pikirao jednu Asus P5K3 Deluxe/WiFi-AP sa tom memom ali izgleda da ce to jos duugo pricekati ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
teta Mraz
Datum registracije: Apr 2006
|
ima i kod nas, zasada samo u cjeniku vjerojatno, al skoro bude, i ovo je vrlo vjerojatno neki jeftinjak, one performance mislim da ce bit skuplje i to masno, no tak je bilo i sa ddr2 ne? ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Uvijek je tako kad dođe neka nova memorija na tržište. Kad se malo rašire DDR3 ploče i memoriji će pasti cijena. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Gamer 2 the Bone
Datum registracije: Feb 2007
|
Stvarno nimalo impresivno. Ali kao što svi vele, još je u povojima. Taman za nekih godinu dana će opet past kompletna izmjena, quad core, DDR3, 8950GTX, etc...i sve to brijem za nekih 3 soma kunića....call me a dreamer. ![]()
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
jel ih niti nemogu iskoristit u punom kapacitetu a plate je 50% vise nego sta ce kostat za 6mjeseci....a tih 6mjeseci mu to ionako nista ne znaci... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Ta mema je deklarirana na 1066mhz...od ddr2 meme koja radi na tim taktovima nije nimalo bolja, pa pogledaj latencije... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Nitko nije rekao da ima smisla ![]() Da, za ddr3 trebaš novu ploču... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
ovo stvarno nema smisla... pa dosta ddr2 memorija se vrti na toj frekvenciji i to sa CL4... no budemo vidjeli s vremenom cega bu sve bilo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Vele da DDR3 dostiže DDR2 na 1200Mhz tek sa nekih 1600Mhz i pristojnijim latencijama. Mada iskreno, ono što sam vidio nije nimalo impresivno. Bandwith raste, da - ali performanse u real-life-u su iste kao i DDR2... Slično kao i kod DDR i DDR2 kod određenih arhitektura. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Corsair DDR3 1333 Cijena cca 2000kn, ko voli nek izvoli, no po meni čiste bedastoće... ![]() Radije napravit kak sam ja 2x2GB DDR2 ![]()
![]() |
#15 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
![]() |
#16 |
Lost soul still wondering
Datum registracije: Nov 2004
|
Evo vam dva dobra članka, u prvom je test ddr3 vs ddr2 za intel platformu, a drugi je test kingston ddr3 memorije. http://www.anandtech.com/memory/showdoc.aspx?i=2989&p=1 http://www.anandtech.com/memory/showdoc.aspx?i=2996&p=1
![]() |
#18 |
PizzoZder
|
".......However, most buyers will wait a while for DDR3 prices to drop, as they surely will......."Tko bi reko ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Propali Amigaš
|
Citiraj:
![]() Ne bi nitko držao robu na skladištu |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Gamer 2 the Bone
Datum registracije: Feb 2007
|
Ha čuj, obojica ste u pravu. Pomalo. Ja sam, eto uzeo 8800 seriju čim je došla u trgovine, mjesecima prije nego što je uopće bila iskoristiva (a kao sad je)...previše sam platio za stvari koje mi premalo trebaju. I nije mi žao ni kune. Tako ja funkcioniram. Sve je to individualno...
![]() |
#23 |
Leteći medvjedić
Datum registracije: Jun 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
gle, sistem izbacivanja proizvoda koji zahtijevaju promjenu ostatka konfiguracije više nije isti kao prije. nekada: R&D šljaka, napravi da nova tehnologija radi i da su joj teoretske mogućnosti iznad postojeće. onda R&D radi još godinu-dvije da bi usavršili cijelu stvar tako da je dovoljno jeftina za proizvodnju i istovremeno šiša staru tehnologiju koju dolazi zamijeniti. onda se proizvod izbaci na tržište. danas: R&D šljaka, napravi da stvar radi i da su joj teoretske mogućnosti iznad postojeće tehnologije. e, onda to dotjeraju tako da po performansama stvar bude negdje u rangu postojeće tehnologije i cijena proizvodnje prihvatljiva, i proizvod ide na tržište. onda počinje masovna proizvodnja jer se polako cijela teh. širi i na kraju padnu i cijene i sve dođe u normalu. prednost današnjeg načina (dakle, DDR, DDR2, DD3 tehnologija) je smanjenje troškova R&D-a, jer proizvod u ranijoj fazi izlazi na tržište, tako da nema "hladnog pogona". i cijeli projekt ranije počinje otplaćivati svoje troškove razvoja, tako da je rizik razvoja nešto manji nego sa "starim načinom". btw, "stari" i "novi" način su samo u našim glavama, jer iz nekog razloga očekujemo da će svaka nova tehnologija u startu razvaljivati staru. ali se zapravo "stari" način uvijek koristi, a marketingaši to onda fino sve uvaljaju napaljenim brijačima koji nemaju pojma kaj i zakaj kupuju, samo im je glavno da imaju najveći konpjuktor na kvartu. sjetimo se MegaHertzegovine ![]()
![]() |
#25 |
The Dark Side of Moon
|
a kao treba ti više od 4gige memorije u sadašnje vrijeme i 2gige su sasvim dovoljne i za photoshop i za igre i za sve,al samo zato što je tak niska cijena isplati se uzet 4gige,da je 200kn veća cijena ne bi ni razmišljao o 4 gige,ovak sad uzmem pa sam miran,jer dok DDR3 bude ko DDR2 ko što je danas DDR2 načekat ćemo se ![]() ![]() ![]()
![]() |
#26 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Gle, memorije trebaju svojom propušnošću pratiti procesore...Bez obzira na flash diskove. Procesori su sve brži i trebaju što veći mogući protok kako bi mogli biti "nahranjeni". Makar ova DDR3 memorija nije brža od najbrže DDR2... |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
The Dark Side of Moon
|
Citiraj:
![]()
![]() |
|
|