|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2006
|
Visoka temperatura WD 200GB HDD
U Servisu mi ugradili novu MBO,CPU,RAM,NAPAJANJE isprobali stroj sve radi.Kad sam doma spojio komp i uključio EVEREST on mi izbaci temperaturu WD HDD SATA 200GB 60°C temperatura je stalno rasla od 30-60 i to u idle modu.Imam dva harda WD 200 i WD160 GB ovaj manji temp. cca 35-40 a ovaj veći kao što sam napisao.Prije ugradnje novih komponenti temperatura na oba diska nije bila veća od 40°C u radu.Još sam instalirao i Speed Fan i on pokazuje 60°C. dakle isto .Da li je problem do diska ili do napajanja CHIEFTEC 400W , disk mi je pun podataka inače je još pod garancijom. Hitna pomoć.
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Ja koliko znam WD-u dosta leze senzor za ocitavanje temperature berem sam tako procitao.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Imaš li kakav vent ispred harda? Ako nemaš, stavi. Ovo je definitivno prevelika temp. Ali... moj WD senzor laže i to preko 20 stupnjeva. I drugi su se žalili na to tako da je na kraju i WD priznao grešku s tom sondom. Stavi prst na njega i vidi da li se zaista toliko grije. Ako nije vruće, znači da je sonda i dalje u komi.
![]() |
#4 |
Registered User
|
Nisam isprobao sa prstom na HDD ali problem je u tome što prije nadogradnje ovih dijelova temperatura oba SATA HDD je bila OK tj.cca 35-40.Ovo se pojavilo sada. Da zaboravio sam da je svaki disk u svojoj ladici na kojoj su sprednje strane mali ventilatori koji uredno vrte i do sada su održavali temperaturu do 40.
Mlajo Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 02.07.2007. u 14:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Testirao opipom prsta ovaj disk koji pokazuje visoku temperaturu i ovaj drugi koji je u redu osjet je isti jedino je razlika u °C.Greška je dakle u senzorima dok su diskovi bili spojeni na staru ploču sve je bilo OK , a na ovoj novoj [ASRock Motherboard - 4CoreDual-VSTA VIA® PT880 Ultra Chipset] pojavio se ovaj problem.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|