|
![]() |
#1 |
bacc. ing. comp.
Datum registracije: Nov 2003
|
problem sa raid help please
Ovak imam spojen hard disk maxtor 40 gb na raid kontroler na matičnoj ploči(crveni port).hard je stavljen ko master.Pri startanju racuNALA optičke drivove kompjuter prepozna dode do djela gdje pise scaning devices ,nađe hard ko primery master .I jednostavno stane.Kursor bliva.Pise press <ctrl><H> to enter bios setup utility ja to stišćenm i neće uci.U uputstvima ta opcija je konfiguriranje raid kontrolera.Ak neko zna kad da udem u tu opiciju nEK NAPISE. unaprijed hvala!!!!!!!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
Re: problem sa raid help please
ajde unaprijed napisi koja ploca,chipset,bios i koji raid kontroler... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
bacc. ing. comp.
|
epox 8k9a+,kt400,raide je hightpoit hpt 30xx tak nekak |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Ne trebaš ništa konfigurirati ako ne slažeš RAID. Imaš li još jedan hard onda je problem sa tim drugim. Nemaš onda je problem s tim.
![]() |
#5 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Pa može on furat i solo hard na toj konekciji....samo mora instalirati SVE RAID/SCSI drivere i programe, bilo sa instalacijskog CD-a ili najnovije. I u helpu lijepo piše kako postaviti jumper na hardu. VIA+HP....bog te pita kaj je... U pravilu bi trebao ući u "RAID BIOS" i naštelati si sa čega hoće bootati... A možda samo nije u BIOS-u uključio RAID ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
bacc. ing. comp.
|
gle ja nemogu uci raid bios iliti bios utility .Piše press <ctrl><H> to enter bios utillity.Tu se raid konfigurira ali8 ja tu nemrem uc stišcem i nece |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
na instalaciji win 2k ili xp-a te trazi dodatne drivere za scsi kontroler...svi dodatni kontroleri se kod micorsofta smatraju SCSi kontrolerima..i problem je mozda u tome...treba s pri instalaciji windowsa staviti te drivere.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
bacc. ing. comp.
|
1 stvar nemogu uci do djela gdje se instaliravaju windowsi. 2 za pametnoga namam mjesta na obicnom utoru na maticnoj 3 kada skinem opticke drivove sa obicnog plavog utora i spojim na taj utor hard mogu uci u bios settings utility stiscuci ctrl h ali ta je opcija samo za raid kontrolelre i po[to nije hard spojen na utor sa raid kontrolerima nemgu ga nastelat.Kada spojim hard na crveni utor di je raid nemogu uci u bios settings utility gdje se postelava raid |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2003
|
Re: problem sa raid help please
Citiraj:
Ak je operativni sustav instaliran na slave a ne na master onda ga nemože ni dignuti.Taj sam problem imal i ja s SEAGATE BARRACUDOM 120 Gb.Windowsi prvo dižu s mastera a tek onda s slave pogona...ostatak pomoći koja bi ti sigurno pomogla pogledaj u PM
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|