|
![]() |
#1 |
Tlacitelj i neznalica
Datum registracije: Dec 2003
|
X1950 GTsaphire-overclock
Doticnu grafu pokusavam clockati,ali mi se dogada sljedece. Imam neke ATI catalist drivere sa CD-a,ne znam koji...odem u ATI CC i tamo probam clockati. Kada dizem prekvenciju i stisnem ok slika mi pocne titrati. Ne dizem puno nego sa 500 na 510 MHz recimo. Kada instaliram riva tuner,rpobam clockati, onda mi dodu zelene crta po ekranu,stisnem esc i dode crni ekran i komp se resetira... u cemu je problem...? driveri? napajanje?
![]() |
#2 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Problem je u grafi - jednostavno se neda clockat...čest slučaj kod ATI -a. Probaj još jednom s ATT-om |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Tlacitelj i neznalica
|
Ali kada odem u ATI CC i stisnem na ono nesto, da on sam proba on uredno dize 520-526-532 i ne titra slika...tek pri kraju na 570 pocne titrati...ok probati cu sa ati toolsom... ![]() BTW kako to da jedna grafa se clocka a druga ne,mislim da sada odem u ducan i kupim opet saphire 1950GT mozda bi se ta dala clckati? kako zasto?
![]() |
#5 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Skini zadnji ATT, stavi driver level i probaj onda clockati.
![]() |
#6 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Prvo stavi druge drivere: Xtreme-G Warcats 7.4, onda skini najnoviji ATITool, i probaj clockati... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
ati
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Tlacitelj i neznalica
|
ma da ali temp je totalno niska...off loda 42 , load(fear) 55 ili u ATI CC kada on ono nesto kao oveclocka ili sto vec dode do 65-66
![]() |
#10 |
Tlacitelj i neznalica
|
Dva pitanja... 1.Moze li mi netko reci gdje grijesim. Ovako...pokusavam instalirati drivere kao sto je receno XG 7.4. Napravio sam sljedece,usao sam u control panel,odinstalirao sam sve sto je imao veze sa Ati-jem. Resetirao komp i kada me pita new hardware,sve cancel,ocistio sa driver cleanerom,isao pokrenuti driver XG 7.4 war cat....on instalira prvi dio u programs files ali onda kada krene ono na drivere onda mi pokaze sljedeci error...slika(this display driver is not compatible with display adapter installed in your system)... sada ne kuzim gdje grijesim... probao sam ici u device manager/display adapter/ati x1950gt i otici na update driver i izabrati xg iz program filesa ali nece ni to... 2.zatim sam instalirao catalis 7.4...odem u control centar i da cu dignuti MHz-e ono nece,ja dignem stisnem ili ok ili apply ali on vrati na staro,na deafult. Zatim sam instalirao zadnji ATI tools i s njime mi sve lijepo radi. Pokrenuo sam render i da on sam trazi max.... GPU je dosao do 620 i bila je temp 71 stupanj i napravio je restart,zatim sam probao memoriju,nju je digao do 1444MHz i nasao je 1 pixel,a na 1431 je ok. Ali kod memorije mi je svaki put kada bi digao brzinu,izmedu napravio na sekundu zeleni ekran sa crtama,onako brzo i ode. Temp su uvijek bile oko 70 stupnjeva +/- 1 stupanj... zatim sam testirao u F.E.A.R.-u ono pod options ima neki test. Na deafult postavkama je bilo avarage 81FPS,a na postavkama 620/1400 MHz je bilo 88 FPS....misljenje?
Tko nema ni jednog prijatelja ide kao stranac po zemlji. Zadnje izmijenjeno od: giga. 27.06.2007. u 12:32. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Tlacitelj i neznalica
|
Pa jesam ocistio sam pise gore...ne kuzim di je stos...mislim sada mi je ok...koristim catalis i ok je,mozda su ti bolji ne znam...
![]() |
#14 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
ATi HotKey Poller i Smart servise si pogasil? EDIT: Desni klik na My Computer >Manage >Services and Apllications i tam imaš te servise. Prije nego počneš opće kaj delati sa servisima, pogledaj po forumu i po netu detaljnije za svaki od spomentih servisa. ATi Smart služi za provjeru kompatibilnosti konfiguracije s karticom i ne stvara probleme, te se redovito isključuje. HotKey Poller pored tipkovničkih kratica upravlja (u kombinaciji s CCC-om) 2D/3D profilima (taktovima i voltažama). Imaš masu toga na netu o HotKey Polleru; neki opće nemreju clockati zbog tog servisa, neki jedva, nekima pak uzrokuje pad FPS-u u pojedniim igrama, a nekima dela sve kak spada. Još k tome dodaš razne verzije drivera i alternativnih rješanja za clockanje i nadzor rada kartice i imaš zagarantirano veselje. Osim toga čisti Catalyst driveri + ATi Tray Tools su najbolja kombinacija. Izbjegneš moguće probleme i gnjavažu s CCC-om, a opet imaš pristup svim opcijama. Uglavnom, pogledaj po netu i po forumu mišljenja i reakcije drugih po pitanju servisa. Zadnje izmijenjeno od: McG. 18.06.2007. u 19:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Super Moderators
|
Nema mjesta deračini. Ni svađanju. Mislim-pobrisano je pa nije ni bitno, samo mala napomena ![]()
![]() |
#18 |
Super Moderators
|
![]() |
#19 |
Tlacitelj i neznalica
|
Sada mi je jos vise zao sto je stajala dugo vremena pod krevetom u kutiji...a za sta ju koristis...nostalgija ili?
![]() |
#20 |
Super Moderators
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|