|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
(riješeno) Problem s pržom, valjda HW problem
Dakle ovako Do prije 2 tjedna przilica mi je radila odlicno, normalno i pouzdano tada su poceli problemi, tipa nece uvijek citat dvd, nece kopirat sadrzaj, nece pokrenut autoplay tako je bilo do dan-dva unazad, kada vise nije nista htjela...ubacis cd/dvd malo ''upregne'' ali niskoristi, komp se zbloka kad pokusavam otvorit sadrzaj cd/dvd-a iz my computera sa desnim klikom-> open, dakle nije mrdnut htjela onda sam pokusavo formatiranjem nesto postic...i zacudo kako je pri instalaciji windowsa radila bez greske, a nakon instalacije opet isti qrac, samo sto ovaj put ce otvorit content cd/dvd-a, ali nemogu nista pokrenut/pogledat/kopirat sa cd/dvd-a...opet je cudno to sto kada sam manualno pokusavao kopirat sadrzaj sa cd-a (driver za kasdu) nije htio radit, a preko ''add new hardware wizard''-a sve opet radi odlicno i bez greske ![]() dakle ima itko ikakvih ideja o cemu bi se moglo radit eh da, zaboravio sam napomenut da je oduvijek przila bez greske radi se o : LITE-ON DVDRW LH-18A1P hvala na pomoci ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Ako tijekom instalacije Windoza normalno radi, možda je problem softverske prirode. Imaš li instaliran softver tipa Deamon Tools, Alcohol i slično?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
Hmm, rijetkost je da snimanje radi, a čitanje ne, jer koriste isti laser (tj. jedan za CD-e, drugi za DVD-e), tako da mi i dalje smrdi na nekakav softverski problem. Zaboravih reći, da bi bio siguran radi li se o hardverskom problemu s pržom, ili je nešto drugo, probaj ju u drugom računalu.
Zadnje izmijenjeno od: igorba. 12.06.2007. u 18:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
hmm, neznam ako ima ikakve veze, ali imam jos cd przilicu YAMAHA CRW4416S SCSI -ona radi kolko tolko..nekad procita, nekad ne...sto je mozda cak i razumljivo s obzirom da je stara pun k., no ona me ni ne zanima nego jel ima kakve veze to sto sam stavio jumper (na DVD-ROM-u) na cable select (master), ako ga stavim na slave, onda ga uopce nece ocitat (ni u biosu, ni u winzima), isto vrijedi ako ga stavim na master...znaci radi mi samo opcija CS (cable select) |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
hmm detaljno...dat cu sve od sebe ![]() MBO: MSI 745 ULTRA series (SiS 745 chipset based) proc: Athlon 1700+@1900+ 256 mb pqi 333mHz, 512 mb kingmax 333mHz hard: seagate (barracuda?) 40gb ide kabeli? nisam ziher na sto mislis...ali cu pokusat opisat kako je spojeno u kucistu ![]() dakle imam 1 kabel koji ide u yamahu..na njemu su 2 ona utora, onaj na vrhu je spojen u cd-rom, onaj u sredini je slobodan 1 kabel koji ide u dvd przu (vec prije navedeni lite-on), na njemu takodjer 2 utora, ovaj na vrhu spojen u dvd-rom, u sredini slobodan 1 kabel koji ide u hard, isto sa 2 utora, na vrhu spojen u hard...u sredini slobodan imam i floppy citac/pisac...ista situacija sa kabelima kao i kod harda, dvd-roma, cd-roma... to bi bilo to :/ neznam jel to dovoljno, imam everest pa lako posaljem neki ss..samo reci sto ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
|
Hmm, znači Litey je na secondary kanalu, na cable select, a master i slave postavke ti ne rade? S obzirom da nema drugog uređaja na IDE kanalu, ne bi trebao biti problem u tome. S obzirom da ti snimanje radi, nije problem u kabelima... Nisam ništa pametniji nakon ovoga nažalost, i dalje je najbolja opcija isprobati LiteOn-a u drugom kompu da se eliminira (ili potvrdi) mogućnost da je on polu-ispravan.
![]() |
#12 |
Premium
|
hmm, a morat cu izgleda nego ako se ispostavi da ni tamo ne radi, sto dobijem garancijom? Cuo sam od nekih da su automatski dobili novi uredjaj, ili ako bude potreba za popravkom, koliko ona otprilike traje, znam da se to nikad nemoze tocno rec, ali iz iskustva ako netko zna... kupljeno u hgspotu, ostalo mi jos cca 20-ak mjeseci garancije |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
evo uspio sam rijesit problem sa przom je sve u redu, izgleda da je problem bio u power cableu...njega sam promijenio, i umjesto da sam ga prikljucio na skroz gornju ''uticnicu'' na IDE kablu, prikljucio sam przu na onaj u sredini, namjestio jumper da radi kao slave...i eto, leti ko vurica ![]() hvala igorbi na pomoci ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|