|
![]() |
#1 |
Pijem samo KAJ
Datum registracije: Jan 2004
|
![]() Jeli moguce da je Chieftec riknuo? Komp se poceo odjednom restartat sam od sebe i prije sam imao probleme sa welcome screenom (vec sam pisao o tome)... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Da nije memorija?! Koji Chieftec?!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#8 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Yap, ako ti treba 2.9V da bi se komp uopće upalio, RAM je riknuo 100%. S vremenom će biti još gore (trebat će sve viši napon za pokretanje kompa), tako da je bolje da što prije zamjeniš RAM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Mar 2005
|
i mom drugaru je riknuo chieftec 360w, sreca bio u garanciji pa je dobio novi, ali otkad sam to video chieftec ne preporucujem vise nikom.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Sve može krepati - bilo to proizvod od 300kn ili 1500kn. Tako da, na osnovu jednog slučaja generalizirat nije pravedno. Dobra napajanja u manjoj mjeri umiru od lošijih. Mislim, sve se troši, pa tako kad-tad i vrisne sve. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Mar 2005
|
pa pazi ne kazem da ne moze, ali kad to cujem najezim se jer posledice mogu biti zesce, i sam znas da je dovoljno da malo struje probije da ti sprzi pola kompa! opet nekako mislim da to vise nije onaj stari chieftec.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Pijem samo KAJ
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() A i syss-u je probijala struja na njegovom Seasonic S12 430W a Seasonic je slobodno mogu reč ponajbolji brand na našem tržištu
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
|
ajmo ne_donosit zaključke na slijepo daj fino prođi po svim komponentama kako bi izolirao kvar. Fino uzmi vremena i provjeravaj komponentu po komponentu. Sigurno imaš kolegu ili susjeda koji ima sličnu konfu pa tako probajte pronači kvar. Dalje ako ti sa drugim RAM-om radi normalno a sa tvojim ne onda je RAM potencijalan problem no ne mora značiti da je crko. Možda se samo nakupilo patine na konektorima pa fino za početak uzmi gumicu za olovku i dobro prebriši konektore na RAM-u i kasnije ih naravno ispuši da nebi ostalo komadića gumice na RAM-u pa završilo u DIMM slotu. Nakon toga odvrti MemTest (onaj iz dos-a) ali samo sa jednim modulom jer ćeš tako vidjet koji je eventualno neispravan ako svi prolaze testove onda probaj sa oba ili koliko ih već imaš. BTW vidim da si reko da imaš 3 keksa....moram ti reč kako neke ploče uključujući i DFI ne vole kad imaju 3 keksa. Pa razmisli i o tome. E da ako imaš TCCD i ako si ih vrtio stalno na 2,9V moguće je da si ih spalio jer TCCD nije baš čip za takve napone
![]() |
#19 |
Pijem samo KAJ
|
sad sam službeno lud. Sad mi ne ulazi u winze ni s memom s kojom sam prije probal i islo je - kod onog loada u winze mi se pojavi plavi ekran (ne stignem nikaj procitati da bi videl kaj je to)...inace bios sam stavio na defult. Koji je sad k****!!! jel moguce da je samo do winzi- bi reinstal pomogao??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Pijem samo KAJ
|
stvar riješena ![]() ![]() Decki puno hvala (pogotovo Wolverine-u) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Ako je na keksu M.tec, to su rebrandani PowerChip 5ns. Mogu ići do nekih 500 MHz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
EMP moderator
|
500 MHz dovoljno govori... Što je na kraju bilo? Memorija ili Windowsi?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Pijem samo KAJ
|
pa tccd je riknul, a kad sam stavil m-tech winzi su bili krivi |
![]() |
![]() |
|