|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Dec 2002
|
Word insert/page numbers
U Word 200 sam napisao dokument od 50 stranica. Prve 4 stranice mi cine sadrzaj tog dokumenta. Htio bih numerirati stranice ali s time da numeriranje otpocne od 5 stranice, i to tako da na njoj bude broj 1 itd. To se krije vjerovatno negdje u insert/ page numbers--format ali stvarno neznam kako to napraviti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Sam si odgovorio. Insert page numbers - format. Na dnu piše Start at. Sadau kućicu upiši 5
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
|
Word insert/page numbers
U Word 200 sam napisao dokument od 50 stranica. Prve 4 stranice mi cine sadrzaj tog dokumenta. Htio bih numerirati stranice ali s time da numeriranje otpocne od 5 stranice, i to tako da na petoj stranici zapocme numeriranje od broja 1 itd. Znaci na petoj stranici treba da bude broj 1. U tu svrhu uradio sam insert/ page numbers--format, gdje sam pod start at odabrao 5 i nakon toga meni na prvoj stranici mi pise broj 5 na drugoj broj 6 itd. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ovo ispod nisam ja! :)
Datum registracije: Sep 2002
|
Ma ne radi se to tako. Postupak ti je slijedeći. Na stranici na kojoj sadržaj završava pukni insert break - section break (new page). Dokument će ti biti podijeljen na dvije sekcije. E sad, prvoj sekciji, koja je u biti kazalo (sadržaj) isključi numeraciju, a drugoj sekciji, gdje počinje dokument, ubaci sadržaj kako si već opisao i u kućicu upiši da počne od 5. Ako ti šta nije jasno, mada mislim da bi tribalo bit, napiši.
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
pošto je word takav kakav je, meni je pravilo bilo ne raditi prevelike dokumente...dakle, rascjepkat ga na manje dijelove pa su onda poglavlja i takve cjeline bile savršene...uzimalo puno manje memorije |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
Ma ima i tu istine, pogotovo ako radiš dokumente s puno slika u boji, samo to je malko kompliciranija stvar. U biti jednostavna, odrediš master dokument u kojem ćeš imat kazalo, a poglavlja odjeljuješ u zasebne fajlove, koje master sam renumerira. Samo, ljudima uglavnom ne treba nešto tako, pa mislim da je stvar sa section break-om najučinkovitija.
![]() |
#8 |
Banned
|
Probao sam to sta mi kazes nekoliko puta ali nema sanse uvijek isto Na kraju 4 stranice sam uradio insert/break-section break(next page) Prvoj sekciji sam iskljucio numeraciju (kliknuo sam na brojku i kad se pojavio mali crtkani kvadratic oko brojke napravio sam delete) Na pocetku druge sekcije sam uradio insert/page number- format i odredio da numeriranje (druge sekcije) zapocme sa brojem 1 I stvarno na pocetku druge sekcije se pojavio broj 1 itd. ali pojavio se i na prve 4 stranice sta ne zelim Ako prvoj sekciji idem iskljuciti numeraciju (na gore opisani nacin) onda mi brise kompletno cijelu numeraciju (i u drugoj sekciji) Kako da izbrisem numeriranje samo prvoj sekciji (sadrzaj) |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
Drugoj sekciji moraš pod header-footer opcijama maknuti kvačicu s "Same as previous". Sori, zaboravio sam napisati. Kad to napraviš, moći ćeš maknuti numeraciju s prve sekcije.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|