|
![]() |
#1 |
Ovo ispod nisam ja! :)
Datum registracije: Sep 2002
|
Mene vide, a ja njih ne...
Komičan problem. Konfigurirano nekih 5 računala koji preko rutera idu na net. Sve funkcionira, osim što jedno računalo ne vidi ostale. Svi kompjuteri mogu na net i svi se međusobno "vide", osim što ovo računalo ne vidi ostale, dok oni njega vide. Postavke identične svima. IP-ovi postavljeni po redoslijedu. Firewall-ovi isključeni. Šering upaljen. A ovaj jedan od kompova se inati. Dobijem poruku: Workgroup not accessible...da možda nemam dovoljno "prava". Dam li mu ja pravo?! ![]() I na kraju: The list of servers for this workgroup is curently not avaliable. Eni ajdias??
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
ti errori su i mene mucili vise puta. xp networking je nesto najgluplje sto sto postoji u svijetu umrezavanja. zasto bi bilo jednostavno (kao sto je) kad moze biti komplicirano... btw, ako netko zna, trazim vec dugo a moglo bi i riviu pomoci, neku aplikacijicu koju fino pokrenes pa ti ona istestira XP home or small network dali je sve ok, a ak nije kaj treba napravit. to bi bilo idealno za ovu rupetinu u famoznim win xp |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#7 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Ništa. Sačekaj određeno vrijeme. Doćiće samo od sebe, bar je tako bilo kod mene. Na svakom, ali bas svakom LAN-u se desi ista stvar kao tebi, i nakon određenog vremena se odjednom pojavi (samo od sebe). To je do Windowsa i s tim se moramo pomiriti.
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]() |
#10 |
|
Ajde, kad sam već riješio problem, da vam kažem i kako. Rješenje je, naime, jednako glupo kao i sam problem. Dakle, kompjuteri (njih 7-8) se spajaju na net preko switcha-routera. Pošto sam ja došao u firmu i odmah morao u mrežu uključit još par kompova, dao im IP adrese za koje sam pretpostavio da se ne koriste. I nisu se koristile. Svaki komp je na sebi imao instaliran Zonealarm i sve je funkcioniralo besprijekorno osim kod ovog "problematičnog". ZA je bio postavljen da propušta adrese i sve je ok. Međutim, rješenje je slijedeće. Kompjuter koji ima najmanju IP adresu u mreži mora bit podešen tako da propušta sve u "range-u", jer njegov ZY nije dao mome kompu da vidi ostale. Zašto? Ne pitajte me. Kako sam to skužio? pinganjem svih računala pojedinačno. Pingao router, radi. Pingao ostala računala, rade. Problem je bio šta sam pingao one adrese koje znam. Kad sam pingao najnižeg, bio sam odbijen. I ja, "njubi", mislio da tog računala nema u mreži, pa da mi vraća grešku. Onda sam išao jedan po jedan pregledavat i naletim na "gazdu" kojem je ZY bio podešen da pušta range-ove do 10 (moj je IP završavao sa 16). Kad sam ga digao, 16-ica je uredno ugledala sve ostale!? Iako su oni i prije bili podešeni da puste veće IP-ove, a ovaj (pošto je bio prvi, tako je i konfiguriran), samo do 10. Inače, na Switchu su svi istog prioriteta, nema nikakvih kvačica i postavki koje bi jednom kompu omogućavale da drugima brani prolaz. Jesam mlad u mrežnim igrama, ali ovo mi je smiješno. Pozdrav svima i hvala na pomoći!!!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
|
Ma znam, ali glupo sam pretpostavio da ako ga ugasim na računalu koje ima problem, da ostali nemaju veze s njim, jer su svi konfigurirani isto (bar su trebali bit). Ali eto, taj jedan range me za***avao. ![]()
![]() |
#13 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Eto sad si i naucio nesto novo osim sto si rijesio problem ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
ma to se redovito javlja kod moje mreže (bez ZA) najčešće restart rješava sve probleme tako ako ti se ponovno vrati isti problem .... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
420
Datum registracije: Nov 2006
|
a da vas ja pitam nešto, ovaj problem je sličan jednom kojeg ima moj frend... umrežimo se nas par (četvorica, petorica, nije bitno..) svi se vidimo u mreži... svatko može svakome u foldere koje je šerao al nitko ne može k jednom frendu u njegove foldere.. šerao je.. jedanput je jedan frend kliknuo na njega i ušo.. izađe van i proba ponovo, nejde... taj kojemu ne možemu u komp ima isto ZA kojeg isključi, i išli smo servis po servis svaki user i sve je isto... al mi je napomenuo da je nešto čačkao po local security settingsima po security optionsima kad je slagao wireless... pa možda je nešt tamo isključio i sad nejde... nemamo nitko pojma... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
I kod mene svaki put desi da neko zariba, nekada restart ne pomogne, nekad da, ali se nakon odredjenog vremena samo od sebe sredi. Zasto nece od samog starta da radi kako treba? To bi trebali pitati one "pametne" ljude u M$-u.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|