|
![]() |
#1 |
mučko đubre
Datum registracije: Apr 2005
|
restart kod pokretanja aplikacija
nedavno sam zamjenio epox 9npa+ i venice 3200+ sa gigabyte ds3 rev. 3.3 i e4300. windowsi su bili relativno svježi pa sam pobriso drajvere od nf4 i stavio nove. sve je još uvijek na defaultu osim voltaže koju sam podigao da bi dobio 1.325 (mislio sam da je problem u tome) u tjedan dana otkad imam novu ploču i proc se tri puta dogodilo da se komp restarto, i to kad sam nešta pokreto (everest npr), nikad u samom radu. igrao sam heroje 5 nekih pola sata i malo cs:s, te par puta pustio 3d mark06 i sve je bilo uredu. hard sam jučer testirao sa SeaToolsForWindows i test je prošao. alat s kojim sam prije radio i kojeg sam booto s cd-a iz meni nepoznatog razloga neće pokreniti test, već ga boota i u dosu izlista fajlove s cd-a. još jedna stvar, koja mi ide na živce, a čini mi se da se i događala i sa starom pločom, da kad ugasim komp nakon 2-3 sekunde se upali sam od sebe. komp gasim oko dva puta mjesečno pa nisam siguran da li se to događalo i sa starom pločom. konfa je iz siga, napajnje seasonic 380w
![]() |
#2 |
EMP moderator
|
Pa default voltaža za taj proc i je 1.325 V, to ne treba mijenjati. Kako su postavljene latencije i množitelj memorije? Daj slikaj M.I.T. izbornik da se sve lijepo vidi. Prije toga stisni CTRL+F1 kad uđeš u BIOS.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
mučko đubre
|
Citiraj:
znam da je default 1.325, ali ploča jako undervolta i ako u biosu ostavim default stvarna voltaža mi je ispod 1.3, ali očito, problem nije bio tome. apsolutno sve je bilo na defaultu, kao i latencije 5 5 5 15. trenutno mi memorija radi na 667 i 4 4 4 12 2t, jedan modul.
![]() |
![]() |
#5 | |
Pero_Snajper
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Reinstaliraj windoze. Ma pusti S&M. Tu i meni redovito baca fail, bit ce neki bug valjda... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
mučko đubre
|
stavio sam nove windowse, ali problem je još uvijek tu. primjetio sam da se najčešće restarta kod pokretanja coretemp-a. disk sam testirao sa sea toolsima za windowse i test je prošao, memoriju sam testirao u više navrata po par sati, sve je prošlo bez grešaka, i prilično sam siguran da greška nije u njoj ali ću još par sati testirati i testom s hirensboota još mi jedino ostaje ploča. jedino što mi pada na pamet je probati s novim biosom. trenutno je na njoj f10, a i ako postoji noviji molim link gdje ga mogu naći jer alati koji dođu s pločom se samo zblesiraju i nisu od koristi
![]() |
#8 |
mučko đubre
|
počupo sam sve iz pci utora, isključio optičke uređaje, premješto memoriju po utorima, hard testirao s nekoliko programa, memoriju također. stavio sam i zadnji bios f11 najčešće se resetira kod pokretanja coretempa. recimo da 5 puta napravim restart i nakon toga pokrenem coretemp barem 2 puta će se resetirati. na kraju ostane ono što sam otpočetka sumnjao, ploča. kupljena je u adm-u. budući da sam iz baranje ploču moram slati poštom. strah me jedino da ploču neće testirati kako treba i raditi mi dodatne troškove pa me zanimaju vaša iskustva s njima. poslao sam im i mail ali se još nisu javili. i još jedna stvar, da li da stavim original bios ili mogu ostaviti novi? EDIT: najčešće se resetira kod pokretanja coretempa 0.95, ali se restarto i kod pokretanaj everesta i kod nere, pa me zanima jel netko imao sličnih iskustava s coretempom.
Zadnje izmijenjeno od: bacyc. 03.06.2007. u 14:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
mučko đubre
|
izgleda da sam našao krivca, coretemp. otkad sam ga maknio s kompa nemam nikakvih problema. samo nije mi jasno kako je on utjecao na druge programe (everest, nero, čak i ctrl+x) kad sam samo napravio extract, bez instalacije. nakon par dana sam vratio coretemp i kod prvog pokretanja se komp restarto. sutra mi stiže bt i na red dolazi oc, i ako postoji neki hw problem vjerujem da će kod brutalnog clocka izaći na vidjelo ![]()
![]() |
#10 |
EMP moderator
|
Meni Core Temp 0.94 radi savršeno, pokrenuo sam ga već 100 puta sigurno i nijednom se komp nije resetirao. Što se tiče S&M-a, pokreni ga onoliko puta koliko treba da ispravno prepozna cache na obje jezgre. Treba ti pisati L1: 32K, L2: 2048K.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
mučko đubre
|
coretemp 0.94 pokazuje 15-ak stupnjeva manje, a 0,95 restarta komp u 60-70% pokretanja, s tim da otkad sam ga maknio s kompa nema problema ni s drugim aplikacijama a što se S&M-a tiče, to ću jedan drugi dan napraviti, prvo idem procesoru iscjediti mast...
![]() |
#12 |
EMP moderator
|
Core Temp 0.94 jedini pokazuje skoro točnu temperaturu, sve ostalo laže poprilično...
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|