|
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
pa nebi smjelo biti problema u teoriji, jer te ploce bi do 8gb trebale podrzavati sada pitanje dal bi radilo na punoj brzini jer znam da postoje neke fore ako se koriste sva cetiri utora pa onda radi na 667 ili ako su sva cetiri utora popunjena sa 2gb stickovima mozda onda. Ukratko provjeri manual, a uvijek ti ostaje ona stare bolje vise sporije memorije nek manje brze. Jel se uopce negdje osjeca razlika izmedu 2gb i 4gb jer i ja razmisljam o jos kojoj plocici???
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
ja si razmisljam uzeti jos 2x1gb rama pa neka bude cetiri gb. Dvije godine bi bio miran a onda ce ionako vec ddr3 krenuti masovnije. Samo je pitanje kolko je opet isplativo kada 32-bit windowsi imaju problema sa velikom kolicinom memorije. Ajmo netko pametan da da misljenje. jel vrijedi 550 kn dat trenutno za jos 2gb pa da bude 4gb @gorluk sorry na OT. evo izgleda radi samo treba nesto ukljuciti http://support.megapc.com.au/article.php?id=021
![]() |
#7 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
osjeti se rad u photoshopu,možeš daleko više slika otvarat(provjereno) bez da išta trzne negdje skoro do 100 slika se otvara trenutno,eto jedno iskustvo ako pomogne.Mada sam bio čitao da su čak neke stvari sporije kad se ima 4gige za razliku od kad se ima 2gige ima na PCE negdje link za onu mushkin pa to treba pogledat malo ![]()
![]() |
#8 | |
Ne znam šta da napišem
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#9 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
Ok, to su mi sve poznate stvari - dakle još jednom: zanimaju me isključivo iskustva s konkretnom pločom (Asus P5W DH Deluxe). Limitacije 32 bit sistema su mi poznate, kao i gdje i kad ću osjetiti korisit od 4GB rama - svakodnevno vrtim Photoshop, i to isključivo fajlove za tisak, znači min. 300dpi, zatim Luxology Modo + još neke 3D aplikacije, pa Adobe After Effects, zatim audio aplikacije poput Logic Audio, NI Reaktor, Max / MSP itd., prema tome znam da će mi dodatnih 2GB koristiti (a pogotovo zato što često imam otvorene npr Photoshop + Illustrator + Painter + sijaset programa u backgroundu itd.). Dakle, ne pitam o teoriji korištenja 4GB rama na 32 bit Windowsima, niti koje su beneficije, a koje mane tolike količine memorije, već me zanima kako se Asus P5W DH ponaša u svakodnevnom radu - postoje li neke nestabilnosti, kakve su promjene vezane uz OC, itd itd. Thnks |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
U tom slucaju i za te namjene isplati ti se ici na 4GB. Ja sam otisao sa 2 na 3 GB i poprilicno je rasteretilo masinu u nekim od tih programa. Ako nista drugo, uzmi si jos barem 2x512, cisto da ne bacis gigu rama dok si na 32bit XP-u. S druge strane RAM je sad prokleto jeftin, pa nebi bilo steta ni uzeti 2x1 GB, pa kad ces ici na nesto 64-bitno imat ces koristi. Sto se tice popunjenosti sva 4 utora tu nebi smjelo biti problema ili ikakvog limitiranja, posto meni na 955X chipsetu to radi jednako kao i sa 2 sticka. Najbolje bi ti bilo od nekog posuditi 2 sticka po gigu pa isprobati da budes 100% siguran, ali teoretski nebi smjelo biti problema. Vani ljudi vec naveliko vrte 4GB RAM-a, procackaj malo po Xtremesystemsu (imas bas topic o P5W DH ploci)...
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|