|
![]() |
#1 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Koncar laptop, bios password i syebani Win?
Frendica ima stariji Koncarov desktop replacement laptop, ustvari se radi o Clevo D47EV: http://www.youtube.com/watch?v=uN9G3HK0mu0 . E sad, otisli su Windowsi, nakon sto se makne boot logo imam BSOD koji mi prebrzo zbrise da bi nesto vidio. Ne radi ni u safe mode ni last known good configuration. Ja bi testirao memoriju Memtestom i stavio druge Win gore, no moram uci u bios da bi namjestio boot s CD-a prije boota s harda. A u biosu password. Papiri od laptopa izgubljeni. Bios je Phoenixov. Evo, ovdje su backdoorovi za Phoenix: http://www.uktsupport.co.uk/reference/biosp.htm 1) Jesu li backdoor passwordi isti kao i na stolnim PC-jima s Phoenix biosom ili je to svojstveno laptopima/Clevu/Koncaru? Koje da isprobam? 2) Kad bi reinstalirao Win, najradije bih napravio format c ![]() P.S. malo mi se zuri, nije mi pametno zavrsit na ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Bojim se da će biti metoda alat u ruke, rastavi lap i nađi bateriju na matičnoj. Sumnjam da češ sa backdoor passwordom uspijeti uću u Bios, ali u svakom slučaju vrijedi pokušati. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
jesi siguran da ne mozes doci na neki drugi nacin do boot menu-a? esc kod post screena s obzirom da je phoenix, f8 je ko ami biosa tako da to vjerovatno nije. bez obzira sto je lap stariji mogao bi imati takvu opciju koja vjerovatno i pise na prvom screenu. sad moguce je da si vec to provjerio pa da ti bezveze pisem ali nevjerovatno koliko ljudi uopce nije svjesno da to postoji i neprestano direktno u biosu mjenja boot order ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
laptopi imaju specifične tipke za ulaz u bios. nekima je F1, F2, F10, nekima ctrl+a, itd. ovisi o proizvođaču. postoje stranice s popisima tih tipki. lozinka... eh to buš morao pitati končarevce... ja ju ne znam ![]()
![]() |
#5 |
prcknedl
|
Ma stisnem ja pravu tipku (lol), no pri ulasku me pita za password. Kamo da saljem mail, na IT podrsku ili na servis racunala? Trta me rastavljat lap, kaj ak nebum vise to uspio pogurat unutra... ![]() EDIT: Jos mi samo ostaje pitanje oko spasavanja podataka s diska (prije formata) bez da disk cupam. Neki bootable OS ili kako? Ili moram bas repair instalacije napravit? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
She`s back...
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
![]() Možda ovo pomogne: http://www.koncar-inem.hr/racunala/podrska.htm EDIT A tu je i kontakt. Pa nazoveš servis...ili im pošalješ "emajl" ![]() http://www.koncar-inem.hr/racunala/kontakt.htm |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
prcknedl
|
Ma je. Mislim da bi dobio trajnu zabranu pristupa k njoj, batine, pokrivanje troskova itd... ![]() ![]() Poslao mail i na IT podrsku i na PC servis. Makar mislim da ce mi reci da dofuram lap k njima i iskesiram malo bogactvo da mi resetiraju password. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
U Clevovoj verziji manuala (http://www.clevo.com.tw/download/USR...EV&menual=+GO+) se nigdje ne navodi pass za bios. Koliko mi je poznato postoje mali progamčići kojima se može otključati bios (npr. Bios Cracker). Neki od njih se nalaze na Hiren's Boot CD-u (http://www.hiren.info/pages/bootcd), ali da bi ih koristio treba ti cd biti prvi uređaj kod bootanja.. Sam MemTest se može pokrenuti i iz vindoza na dotičnom cd-u, pa nema potrebe ulaska u bios.
![]() |
#9 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ajd izvadi disk iz laptopa, možda ćeš tako zavarati BIOS da se boota sa CD-a i pokušati probiti password ili barem reinstalirati Windowse.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
prcknedl
|
Tek sada te nis ne kuzim ![]() EDIT: Evo, stigao mail nazad, dobio sve upute kaj i kak rastaviti, cak i PDF. fakat se tome nisam nadao. Inace, to+ciscenje (covjek me lijepo upozorio da se od zmazanoce prescott non-mobile itekako hoce pregrijavati)+najnoviji bios bi u servisu bili 140kn+PDV. ![]() Sutra cu rano na put, pa cu to za vikend pogledati. Hvala svima koji su pomogli ili pokusali pomoci ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Write in ©
Datum registracije: Sep 2006
|
Ima neka finta sa debugom u cmd-u a trebalo bi raditi u bilo kojem assamblyu, ako možeš bootati sa diskete... Uglavnom pošalju se neke hexa vrijednosti na ROM/EPROM mem. lokaciju, pa se komp restartira, a BIOS starta sa tvorničkim postavkama (bez šifre). Meni je upalilo u par navrata ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
Isprobavao sam na phonex-u backdorrove..ali ništa..jedino baterija..ako je zaštita i na hardu onda ćeš se malo više zaj.
![]() |
#15 |
prcknedl
|
Evo mene, otvorio danas lap i sredio vadjenjem baterije. No, vrti on danas memtest-86 (non-plus!!) v3.0 i cini mi se spor. Ostavim ga 3h i u petom testu nadje greske pri cetvrtom prolazu oko 360.MB. Sad, sve je nutra origigi i nista mijenjano, naravno u biosu nemam nikakvih opcija za promjenu takta meme/latencije. Da pustim memtest nek tera svoje (ne obazirem se na greske) i instaliram Win ili je ram crko i da ga micem? Eh da, na tom hardu ima hrpa vaznih podataka koji nigdje nisu backupani, ima li kakav bootable CD kojim bi to povukao malo po malo na USB memoriju? Filesystem je NTFS. Odspajanje diska mi je zadnje rjesenje, em je trakasti kabel em nemam adaptera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Nemoj raditi backup na USB. odi radije kupi za par kuna taj adapter i to je to. Ghost može raditi image na network a i na USB diskove. Samo to nikada nisam probao. Svaki puta sam ga čupao i stavio na svoj komp jer je bilo lakše, brže i pouzdanije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
prcknedl
|
Ovakva je situacija: Jutros je jos prosao memtest s oba modula unutra i bacao greske kako sam vec opisao jucer, samo ih je bilo vise. Sada neovisno o borju i rasporedu modula (2x512 SODIMM DDR333 pqi, 2 slota za memoriju) prepoznaje 512MB i cim udje u memtest se rusi. Sto dalje? Malo me trta ubacit rame iz mog HP NX6125 (takodjer DDR333 512MB) ili ove rame u HP-a, kolika je vjerojatnost da krepani lap s***e ispravni ram iz drugog lapa ili kolka je vjerojatnost da krepani ram s***e ispravni lap?? Paranoja, kaj cete, al prvi put lap otvaram i tako to, a PUNO je nezgodniji takav kvar nego kvar stolnog PC-ja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
U svakom slučaju, problem je u memi i očigledno je da je jedan keks u komi. Pokušaj otkriti koji je keks sheban na način da ostaviš samo jednog i onda profuraš memtest. Za kopiranje sadržaja hard, skini Hiren's Boot CD (www.hiren.info). On je live tj. sve radi s njega i nema potrebe za instalacijom na komp. Jeidni uvjet je da u BIOS-u optiku staviš kao 'Primary Bot Device'. Na njemu imaš alata za kopiranje i kloniranje hardova, a i mnogo testova (uključujući i MemTest) s kojim možeš dodatno istestirati sve komponente. Čisto sumnjam da možeš shebati memu iz HP ako je staviš u Končara i/ili obratno.
![]() |
#19 |
prcknedl
|
Probao i sa svakim posebno i s oba keksa, svejedno se rusi. EDIT: Isprobao i mojih 2x256Mb Nanya iz mog lapa, opet puca kako god okrenes. Sljedeci sumnjivac-proc? Zadnje izmijenjeno od: Matesonik. 31.05.2007. u 15:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
prcknedl
|
Sada vise nece ni sliku prikazivat. Cujem kako on kakti krene nesto citat s dvd pogona i sve, jedino nema slike. Isprobao, naravno, sve kombinacije rama. Pokusavam naci dobru dusu da isprobam proc. Sto dalje? Jel maticna krepala ili moze biti jos nesto? |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Bravo Uzelac!! ![]() Cini mi se da si ga sada uspio syebat do kraja ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
prcknedl
|
Nisam. Sam se od sebe. ![]() ![]() ![]() EDIT: Padaju mi na pamet kontakti, tj. zice od ekrana... No to je radio i jutros, bootao se po volji, no prikazivanje slike nije ovisilo o mom mrdanju ekrana...tak da sumanjm ![]() EDIT2: Tesko da sam mogao syebat lap od prebacivanja keksova rama i odspajanja baterije maticne... ![]() Zadnje izmijenjeno od: Matesonik. 31.05.2007. u 23:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
prcknedl
|
Dao proc na testiranje (fala Dudek ![]() Dakle-otisla je maticna ploca. Hvala svima na pomoci. Zadnje izmijenjeno od: Matesonik. 04.06.2007. u 17:24. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|