|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2005
|
(riješeno) AMD PowerNow
Ovak imam AMD-ov Turion 64 sa istaliranim driverima, ali svejedno se dešavaju neke po meni čudne stvari! npr. kad god se otvara neka aplikacija freq. padne na 800 MHz i nakon kaj se app. pokrene freq. se vrati nazad. I dok se vrte neke zahtjevnje aplikacije itd. freq. stalno skače što uzrokuje zastajkivanje u izvođenju programa i pad performansi! E sad ak neko zna kak bi se mogla zaključati freq. tak da stalno neskače. Ili mi bar preporučite neki program s kojim je moguče kotrolirati freq. Unapred se zahvaljujem na pomoći. Konf u kojoj se nalazi procesor je FCS-ov Amilo 1655G notebook!
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ovako na brzinu probaj u Control Panel > Power Options > Power Schemes staviti na Home/Office Desk ili Always On > OK pa vidi da li i dalje spušta...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Da spušta i dalje! Dal možda postoji neki program s kojim bi mogel sam određivat clock procesora. Recimo kad je laptop na bateriji da bude na 800 MHz konstantno, a dok je na "struji" da bude stalno na 1.80 GHz al da ja to sam podešavam a ne da tam neki glupi algoritam to sam određuje.
![]() |
#4 |
EMP moderator
|
Pa vidi da li si tako nešto dobio s laptopom... Možda i u BIOS-u imaš nešto slično Cool 'n' Quietu.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Ma nema da postoji tak nekaj nebi tu gnjavil ljude! Evo maknul sam drivere i skinul prek update-a nove i sad je freq. stalno na 1.80 GHz i nemogu ju spustit. Grrrrrrrrrr Počinje me ovo lagano živcirat i mislim da ga bum odneso u servis da oni pogledaju. Možda oni kaj reše!
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Citiraj:
meni se ne spusta...evo pogledaj CPU koristenje, ventilator ugasen, nema opterecenja, al je i dalje na visoj frekvenciji. Slika obrisana jer se protivi pravilima foruma. Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 13.05.2007. u 00:54. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Probaj sa RMClock utility-em... Ja se tu bavio sa njime, on ti je baš za to da si ti narihtaš profile i da jednim klikom miša šaltaš između tih profila. A za profil definiraš napon jezgre, množitelj proca i eventualno ako želiš i tamo automatiku, definiraš kako se ponašaju ti profili tokom vremena dok je lap na bateriji i dok je na gradskoj mreži. Ja sam ti tu pokušao nešta objasniti oko toga. Možda je zmotano malo, ali je dio po dio objašnjeno kako undervoltat laptop. Ti samo trebaš pohvatati kako se mjenjaju i postavljalju profili ![]() http://forum.pcekspert.com/showthrea...063#post596063 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
EMP moderator
|
Premjestio sam na Softverske probleme jer se ispostavilo da je problem softverske prirode.
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|