|
![]() |
#1 |
Poboljsana verzija
Datum registracije: Apr 2007
|
Problem Pioneer DVR-110D
Pozdrav, imam DVD przilicu Pioneer DVD-RW DVR-110D i imam cudan problem.Kad idem nesto snimiti na dvd(npr.mp3) on to snimi ,ali kad pokusam ocitati snimljeni sadrzaj ne pokazuje nista(kao da nista nije snimio)Brzina snimanja se drasticno smanjila.Stavio sam prije par dana novi fimware 1.41 i sad ne znam da li je to uzrok problema.Pokusao sam vratiti staru verziju fimvarea 1.39 ,ali javlja da je novija vec instalirana.Znaci uglavnom mi u neru ne dopusta snimati na dvd brzinama vecim od 4x,zna usred snimanja javiti burn failed,ako nesto i uspijem snimiti to se ne vidi...Dvd-e i cd-e normalno ucitava.Sto bi mu moglo biti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Ubuduće nemoj postati istu temu na dva mjesta, i prouči pravila foruma. Obrisao sam temu na drugom podforumu. ![]() Glede problema, s obzirom da imaš nekoliko problema, a ne samo jedan (snižena brzina snimanja, snimljeno se ne može pročitati), prža je očito u banani. E sad, jesu li problemi počeli odmah nakon flashanja novim firmware-om, i jesu li isključivo vezani za tu novu verziju firmware-a?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Poboljsana verzija
|
Nakon sto sam instalirao novu verziju firmwarea 1.41 prije dva dana nisam nista snimao.Danas sam reinstalirao win xp ,ali ne vjerujem da je do toga jer sam to vec x puta radio.E i jos sam se sjeto da sam cistio dvd s hama cd cleanerom, pa ne znam bas da je to moglo ostetiti lecu ,onda vjerovatno ne bi nista ni ucitavao.Jos cu ga sutra pokusati isprobati na drugom racunalu pa cu vidjeti onda. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
Iako čišćenje leće takvim CD-ovima nije baš uvijek najpametnija stvar, vjerojatno nije do toga jer prža radi (tj. čitanje radi, a snimanje radi samo sporo, ako sam sve dobro shvatio). Mislim da je informacija o reinstalaciji Windowsa, koja je nedostajala u prvom postu vrlo bitna, i da je možda problem tu, a ne u firmware-u. Ajd provjeri radi li ti prža u DMA ili PIO modu (u Device Manageru).
![]() |
#5 |
Poboljsana verzija
|
Przilica radi u DMA-modu.Ne vjerujem da je do reinstalacije win jer sam 100 puta to radio i uvijek je sve bilo u redu.Evo sad sam bas pokusao na traxdata dvd+r snimiti neke mp3 pri brzini od 12x i uspio(nekim cudom nije javio burn failed) i jednostavno kad pokusam ucitati dvd na njemu nema nista. EDIT: I jos sam se sjetio da kad sam prijatelju prije dva tjedna snimao dvd mp3-ca rekao mi je da neke foldere nije uspio vidjeti na svom playeru.Nisam tada obracao neku veliku pozornost tomu. Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 07.05.2007. u 11:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Poboljsana verzija
|
Evo sad testiram neke stvari i vidim da nece da cita dvd+R medije koje je i sam prije snimao ,dvd-R uredno cita i cd-r.Kad ubacim dvd-r medij i idem na explore on otvori prazan prozor i ne vidi nista na tom mediju.Isprobao sa s traxdata dvd-r i benq dvd-r.Staru verziju fimwarea ne prihvaca ako je uopce do toga.Ne razumjem ako sam stavio najnoviju verziju fimwarea zasto ovo radi??? EDIT: Oprostite mislio sam na traxdata dvd+r i benq dvd+r medije Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 07.05.2007. u 11:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
Ako je DMA uključen, a isprobao si više medija (nisu doduše neka kvaliteta, ali mislim da nije do medija), onda ili prža rikava, ili te stvarno zeza firmware. Ako ti službeni firmware ne želi flashati na stariju verziju, mislim da to možeš napraviti modificiranim firmware-om (Pazi! Time poništavaš garanciju ako ti još vrijedi.), s ove stranice. Eh, da, ajd molim te prouči pravila i nemoj postati više puta uzastopce ako baš nema potrebe za time, već koristi dugme "Edit". ![]()
![]() |
#9 |
Poboljsana verzija
|
Evo isprobao sam i druge verzije fimwarea 1.22,1.37,1.39,1.41 i sa svima je ista stvar dvd+r medije vidi kao blank cd.Ocito je przilica pr kraju pa bih vas molio savjet za novu.Na brzinu sam u hg spota izdvojio ova dva modela:LG GSA-H42NBAL, 18x, 8x dual layer 8,5 GB, bulk i LITE ON DH-20A1P-45C, 20x, 8x dual layer 8,5 GB, bulk, crni.Cijena ima je podjednaka i imaju 2 godisnje jamsto.Molim savjete.Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
Imaš review H42N u podforumu Optički pogoni, a i za LiteOn možeš naći ponešto informacija na istom podforumu. Sve ovisi što točno tražiš od snimača, oba su dosta dobra, ali imaju poneku manu, i zapravo se podosta razlikuju.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 |
Poboljsana verzija
|
Evo na savjet igorba narucio danas u Hg spota LG GSA-H42NBAL. Zadnje izmijenjeno od: HAL 9001. 08.05.2007. u 21:24. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|