|
![]() |
#1 |
Grey Tower World
Datum registracije: May 2007
|
Abit NF7 BIOS baterija
Bok svima javljam se sa velikim problemom neznam vise sta da uradim mozda je bio vec ovaj problem na forumu ali svejedno nigde nisam nasao ovu temu pa da predjem na problem ,problem je da sam stavio novu bateriju od biosa i dalje mi se restartuje bios kada mi nestane struje ili izvuce glavni kabel od kompa ali pre mi se nije desavalo pre nekih mesec dana i mislio sam da je baterija otisla kupio sam novu stavio i isto mi se desava sve mi vrati u fabricko stanje cak i ispod normale stavimi na 1550Mhz procesor a imam bartona na 2600+ koji je u klokovan na FSB 200 I Mnozilac 11* pa se sada zove 3200+ i radi na 2200Mhz i kada sve namestim ispise da save bios pleaz vejt ali on onda sacuva ali kada izvuce glavni kabel iz struje on ga vrati sve na maltene default ako mozemo tako nazvati resetujemi bios i sat i datum i ostale stvari dali je neko imao takav problem molio bi ako ima neko da mi da neki savet jer ja vise neznam sta da radim ,probao sam da updetujem bios ali nista mi nevredi samo sto mi ne ispisuje sada da radi na 3200 nego odma na 2200 i na tolko i radi !! ps. pozdrav svim forumasima !! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Grey Tower World
|
malo sam razgledao po forumu vidim da je neko imao isti problem ali samo da kazem da nisam dirao djaper i stavio sam novu bat. i izmerio sam bat i ok. je baterija pa bi moli da mi kazete da kako je resen taj problem ako je ustvari i resen pleez ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Ako sam te dobro razumio, problem je u restartu nakon isključenja s naponske mreže? Jesi 100% siguran da ti jumper stoji kako treba? Ono, položaj 1-2 je defaultni, položaj 2-3 je reset CMOS? I kada sve u BIOSU staviš na default ista stvar ti se desi? Imaš neko drugo napajanje da probaš? Čisto reda radi..,. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
ma ne vjerujem da bi mu se ploca uopce htjela bootati s krivo postavljenim jumperom, niti jedna na kojoj se meni desilo da zaboravim vratiti jumper nakon brisanja cmos-a nije se htjela upaliti uopce. za pocetak ja bi probao flashati bios, stariju ili noviju verziju, posve nebitno. moguce je da je nesto osteceno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Grey Tower World
|
PA NEZNAM ALI CU PROBATI ALI NISAM NIKADA DIRAO DJAPER A NAPOJNA MI JE OD 500W COLER MASTER I SVE MI JE RADILO SAMO ODJEDNOM MI SE TO POCELO DESAVATI NEKO KAZE DA JE TO NEKI BAG NA PLOCI PROBAO SAM UPDETOVATI BIO NA NEKU NOVIJU VERZIJU ALI MI SE ISTO DESAVA ALI PROBACU SA DJAMPERU SAMO MI NIJE JASNO ZASTO GA BAS STAVI ISPOD DEFAULTA NAPRIMER NA 1550 mhz KADA MI JE PROCESOR PO DEFAULTU 1900 MHZ A ZOVESE 2600 BARTON I NESPUTI FSB NA 166 ILI BAR NA 133 NEGO GA STAVI NA 100 I TO MI NIJE JASNO I SVAKI PUT MI DRUKCIJE POKAZUJE ALI MI OSTAJE STALNO DA JE NA 1555 MHZ ALI PROBACU TO STO KAZETE HVALA VAM PUNO ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Grey Tower World
|
vidis GREG SE to nisam probao da ga vratim na stariju verziju biosa ali neznam dali ce u opce da prihvati stariju verziju ako je na njemu novija jer sa starijom mi je pokazivao da mi procesor radi na 2600+ tojet tako se zove a radi na 1900 a kada sam ga klokovao pokazivao mi je da radi na 3200+ mislim tako se zvao a radio je na 2200 a sada kako mi je updetovan bios pokazujemi na 2200 tako se i zove i na tolko i radi znaci nemam onaj plus !! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Abit zna biti čudan. Imao sam AN7, koja se odjednom zblesirala. Nisam se usudio gasiti niti restartirati komp jer bi dobio mrak na monitoru. Onda clearmos pa oće pa neće. Prodao sam ploču i nakon nekog vremena je prestala i sada radi normalno kod simbe-os. Da ne napominjem da sam flešao više biosa. Jednostavno, poludila. Lijepo ti clearmos bez baterije i memorije ostavi cijelu noć pa vidi. edit: što se tiče biosa možeš staviti i prvi i zadnji modani, nema to veze, flešaj koji hoćeš samo da je za tvoju ploču. A to što pokazuje brzinu drugačije ovisi od biosa do biosa. edit2: kad se samo sjetim... ![]()
![]() |
#9 |
Grey Tower World
|
ok sori nisam znao inace nov sam na forumu opet se izvinjavam nisam znao ![]() EDIT: pa neznam vec ni ja da sta da radim ono bilo bi vec i meni vreme da predjem na 64bitnu plocu tojest kompjuter ali poceo sam da ga sklapam ali mi je zao sto mi se desava ovo sa 32bitnom ali i nemozes ovako prodat nekom kada se desava ovakvo nesto!! Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 07.05.2007. u 11:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
a ne znam, jedino da je vod koji vodi napon od baterije negdje prekinut. no to je toliko jednostavan i obicno kratak spoj (baterija je uvijek blizu bios chipa) da osim ako nisi srafcigerom skidao prasinu s ploce ne znam kako se tako nesto moglo desiti ![]() prije ce biti da je sam bios chip defektan, s obzirom da je ploca dosta stara ne bi smjelo biti tesko naci negdje pokidanu istu pa promijeniti sam chip. zicanje na newsima tu zna biti od koristi. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Grey Tower World
|
pa neznam ali provericu ujedno hvala vam na savetu ...citao sam po netu da je moja ploca bagovan model da se to desava na seriji nf7 izgleda da cu morati da napustim abita i da predjem na nesto boje sta bi mi vi preporucili |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
DOBRODOŠAO NA PCE FORUM NE PIŠI VELIKIM SLOVIMA NAUČI INTERPUNKCIJSKE ZNAKOVE I KORISTI EDIT TIPKU ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Nije nego vide da me nema pa su onda još gori... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|