Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.05.2007., 08:30   #1
zpintar
Premium

Datum registracije: Apr 2007
Podešavanje CPU napona iz Windowsa

Moja ploča MSI 865PE Neo2 nema u BIOSU podešavanje napona na CPU-u, nego samo iz njihovog software CoreCenter-a.

Problem je u tome što CoreCenter ne radi pod Vistom.

Postoji li neki drugi soft za kontrolu napona proca. Clockgeni SysTools nemaju opcije za napone, nego samo za freq.

pozdrav.
zpintar je offline   Reply With Quote
Staro 03.05.2007., 09:24   #2
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
postavi CPU Vcore Adjust na Yes i odmah ispod podesi voltazu proca...
-->
Skinuo sam manual od ploce, tamo pise da ima u biosu. Frequency/Voltage Control-->postavi CPU Vcore Adjust na Yes i odmah ispod podesi voltazu proca...
Matesonik je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.05.2007., 09:34   #3
zpintar
Premium

postavi CPU Vcore Adjust na Yes i odmah ispod podesi voltazu proca...
Da, točno da tamo piše, no to je pisano za vrijeme prvih verzija BIOS-a. Negdje od verzije 2.2 ili 2.3 mislim, kada je ploča počela podržavati Prescotta, tu opciju u BIOS-u su uklonili jer je radila problema sa dinamičkim vcore kontrolerom. U softwerskom CoreCenteru su opciju ostavili i ona tamo radi OK, ali to je za WinXP.

eto
-->
Citiraj:
Autor Matesonik Pregled postova
Skinuo sam manual od ploce, tamo pise da ima u biosu. Frequency/Voltage Control-->postavi CPU Vcore Adjust na Yes i odmah ispod podesi voltazu proca...
Da, točno da tamo piše, no to je pisano za vrijeme prvih verzija BIOS-a. Negdje od verzije 2.2 ili 2.3 mislim, kada je ploča počela podržavati Prescotta, tu opciju u BIOS-u su uklonili jer je radila problema sa dinamičkim vcore kontrolerom. U softwerskom CoreCenteru su opciju ostavili i ona tamo radi OK, ali to je za WinXP.

eto
Staro 03.05.2007., 12:48   #4
zpintar
Premium

Na MSI-evom forumu ima napisa o OC-u preko te ploče. Treba staviti stariji BIOS u kojem nisu disablirali vcore opciju.

Probat ćemo tako.

Naime vcore je lockan samo za Prescotte, zbog navodno njihovog thermal throtlinga, pa kada se overrida vcore u BIOSU može doći do pregaranja proca.

No ja nisam nigdje vidio i čuo da je nekome Prescott pregorio ako je bio dobro hlađen.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno