Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.04.2007., 15:01   #1
PhnX
Premium
Moj komp

PhnX's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Question potrebno misljenje nekog tko zna nekaj kaj ja ne

prvo,da nebu dvojbe, totalna sam truba za hardver i softver. jedva shvacam ono copy/paste. posto najesen kupujem novog najboljeg prijatelja/jedinog koji me razumije/utociste kad cura ima mengu pa sam kriv za sve zlo na svijetu, rado bi iz ovog ocijedil nekaj vec. unutarni organi su:
MBO ABIT s, AM2 KN9 Ultra BUS 2000MHz serial ATA RAID ZVUK DDR 2 2x
1Gbps

ADM Athlon 643500+ 2200 MHz 512 kb C,SOCKET AM2 BUS 2000 MHz, BOX

RAM 512 MB DDR 2 PC-5300, 667 MHz,KINGMAX

Cooler for case THERMALTAKE Thunderblade A1925, 92mm,21 dB,RGB

Midi Tower,AOPEN ES45B,350 wMATX 2
VGA PCI-E GAINWARD BLISS 7950GT PCX 512 DDT,Geforce 7950 GT 512 MB,tv
out,Dual DVI
jos jemput,nemam pojma o OC,pa trebam misljenje dal se opce kaj da tu napravit,mislim dal se splati prckat. necu gnjavit nekog da mi to napravi ak nema smisla. slobodno date i misljenje o konfiguraciji. dva tjedna sam visel na forumima da nekog vraga si slozim, a na kraju sam kupil ono kaj su imali u ducanu. e,da. s grafom sam dobil neki program, tak da za nju netrebam savjet. kaj se tice memorije, ak joj se more takt ili frekvencija ili koji je to vec k...c dici na 800 MHz,mogu nutra desti jos jen keks od gigu na 800 MHz? neznam dal ima smisla kaj sam sad sve napisal, ali bil bi zahvalan da netko da misljenje.
PhnX je offline   Reply With Quote
Staro 28.04.2007., 15:11   #2
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Stavi još rama i imaš kantu bog te veseli za još godinu dana. Onda će možda trebat grafu zamijenit, ovisno koliko se igraš.
Osobno palim se trenutno na dujal core, pa bi uzeo i nekog 3600+ x2, al to je već investicija od 1000 kn najmanje...
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 28.04.2007., 15:13   #3
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Ako imas para uzmi jos 3x512 tog istog RAM-a, ako ne onda uzmi samo jednu.
Oko dizanja memorije na 800MHz (i ostalih OC "avantura")....ma nadji nekog frenda koji to zna i dovedi ga kod sebe jedan dan pa polako.
BTW Mozda bi trebao uzeti neko jace napajanje, ali nisam skroz na skroz. Sacekaj jos nekoga da ti kaze.
Staro 28.04.2007., 17:27   #4
PhnX
Premium
Moj komp

PhnX's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
krivo sam napisal. RAMa je dva put po 512,dual chanel. kaj pa s procesorom? skok sa stare kante na ovu novu me razmazil,ono, nema vise stavi sve na minimum i uzivaj u 10 do 12 slicica u sec. sad hocu i AA i sl. najesen mjenjam i kuciste,grafu,procesor i napajanje, pa sad nebi investiral u nista kaj mi nebu trebalo kasnije.
PhnX je offline   Reply With Quote
Staro 28.04.2007., 17:37   #5
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Ako imaš gigu rama, ja nebi to dirao dok se ne odlučiš za novu kantu. Ofkors mene i 6600 vulgaris zadovoljava
A dobri stari P.K. Dick? Zadnje mi je pod ruke pao Scanner darkly knjiga i film, pa probaj.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno