|
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
ima sanse da klokas al sve ovisi koliko % zelis. ako je neki bolji OC onda nebu bas potegla puno... ne mora bit da nece al samo kazem mogucnost jer nije ploca za extremni OC ![]() Nemoj OC-at preko programa... radije BIOS (sigurnije i jednostavnije) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
Ja bih ovo shvatio uvjetno što maki_soad navodi...jer čemu onda alati tipa ClockGen-a i sl. ako je BIOS jednostavniji za OC? O sigurnosti,tj. prednostima BIOS-a u navedenome pogledu,još bi se i dalo razglabati,ali ako si upoznat sa postavkama/mogućnostima BIOS-a na svojoj MBO,ne vidim gdje leži ta opasnost/manja sigurnost OC-a preko specijaliziranih programa....dakle,ako ideš OC-ati,prvo pravilo: poradi na hlađenju komponenti,to vjerovatno znaš & diži taktove polagano(npr po 5MHz),i temeljito testiraj postavke za koje ti se čini da ih konfa izdržava,tj. dok ne opališ u zid,ili još nešto gore,ako si pehist ![]() Dakle:slobodno koristi programe,ali pametno.Jer mislim da je BIOS završna stavka poštimavanja konfe sa optimalno OC-anim procom/FSB-om... Sretno! |
![]() |
![]() |
#9 |
Ev1LMa5ter
Datum registracije: May 2006
|
Meni program kao sto je ClockGen sluzi da nedem max. stabilan takt rama i proca bez da moram stalno resetirati windowse i ulaziti u bios, pa pokretati vindowse i testirati... znacu u biosu slozim onoliko koliko mislim da je siguran clock, primjer za moj venice 2400MHz i GEIL 450MHz i onda sa clocgenom izvlacim max. i svake komponente.. to je po meni puno brzi i jednostavniji nacin, ali naravno opet morate znati sto radite...
![]() |
#10 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Npr. primjer koji valjda prati većinu AM2 ploče i memoriju - neće komp bootati sa svim mem. djeliteljima mada po frekvenciji bi trebala raditi memorija. Npr. Sa DDR2 800 djeliteljem memorija ide do 1000Mhz, sa DDR2 667 ide do 900Mhz ili manje jer na više ne želi ploča bootat. Proc nije taj koji limitira... A kada OC-aš preko Clockgena onda i sa DDR2 667 ide do 1000, ako me kužiš ![]() I onda npr. klokaš u Clockgenu i nađeš super postavke koje prolaze Prime, OCCT, S&M etc., ali što ti to vrijedi kada ti nemožeš boot-at sa tim postavkama (ili daleko manjim) preko BIOS-a. Opet si na početku i moraš tražiti stabilan OC preko Clockgena. Ali dobro, ipak znaš do koliko bi mogao ići, pa nemoraš sa nižim postavkama provjeravati ponovno stabilnost Nije to samo za AM2, ali to imam i u to sam upućen. Niti kod C2D nije ništa bolje (da ne bi bilo sada, AM2 smrdi). Meni je Clockgen i ostali mu srodni programi, baš za izvlačenje svakog prokletog Mhz-ca iz kompa, čisto za benchmarkiranje i ostala sranja... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Ev1LMa5ter
Datum registracije: May 2006
|
neznam ja sa time na ovoj mojoj konfi nisam imao problema, ali opet nisam isao izvlaciti i zadnji MHz iz svake komponente da bi dobio par ms u superPI... clockgen mi je dosta ubrzao postupak da nadem max. stabilan takt rama pri odredenim latencijama... a sto se tice tih problema nemora znaciti da ce ih imati svatko, jednostavno pogodis krivu maticnu i ram sa krivom revizijom biosa i eto ti problema..
![]() |
#12 |
ASUS
Datum registracije: Nov 2006
|
Da razjasnimo neke veoma bitne stvari.
ClockGen je program čija je osnovna namena klokovanje unutar samog windows operativnog sistema. Za štelovanje stabilnog kloka unutar overkloka jasno je da se koriste Bios opcije, a ne windows oc programi. Suštinska namena oc programa, u ovom slušaju Clock Generatora je da se postigne max klok unutar windowsa kako bi se izvrteli neki od benchmark programa zarad što boljeg skora usled nekog online takmičenja ili zbog ličnog zadovoljstva. Samo u slučaju da bios opcije ne podržavaju oc onda se koristi Clock Generator. Mogućno je da na listi podržanih ploča na CPU-Z sajtu ne nađete svoju ploču, bitno je samo da na vašoj ploči nađete clocgen čip i pročitanje njegovu oznaku i istu selektujete u ClockGen progranu. Primera radi zašto se koriste oc programi unutar nekog od operativnih sistema http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=176202 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|