|
![]() |
#1 |
motocross
Datum registracije: Sep 2003
|
komp+laptop+dfi lanparty?
komp mi je server,i sad ja bi htio povezati ag sa laptopom radi prebacivanja nekih podataka na lap putem lana,sad onaj tutorial znam napamet,ali bas i nije tako bajno,jer imma 2x lan na lanpartyici,pa neznam jel trebam briđat mreze,kako i zasto,i da li mogu bit na netu na jednom kompu a ne na lapu,ili mogu bit istovremeno onlajn na oba kompa itd?upisao sam adrese,svaki lan ima zadnje brojeve 10,11,12 (ono standard 192.168.0.10) pa sad nemogu niti pingat lap,a ako hocu briđat moram bit offline ili?hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
motocross
|
sad sam nesto smuljao,i sa laptopa vidim komp ,ali mi javi da nemam neki permission...a firewall iskljucen,stavio sma folder na sheranje?neznam sta dalje |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Ne moraš bridgat mreže... Samo par pitanja.... Prek čega se spajaš (kablom iz kompa u lap ili....) - ak je tak, onda vjerojatno znaš da ti treba crossover kabel.... Najbolje ti je staviti automatske ip-ove, mislim nije najbolje, ali je najlakše za početak.... Na kompu i na lapu instaliraš malu kućnu ili uredsku mrežu, moraš ih staviti u isti workgroup i tak (za početak stavi da su to računala koja ne pripadaju mreži sa internetom)... Ne znam kak se spajaš na net, pa kad to napišeš onda ti mogu pomoći... P.S. Možda to već sve znaš, ali j***ga, pokušavam pomoći.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
motocross
|
sve je to napravljeno...prvo sa automatskim ipovima,pa sam rucno upisivao...crosover kabel,naravno.... na net prek dsla,wirelessa nema ni blizu u ovoj prici,znaci,na lapu sam oda mogu prebacit podatke,nije lose ni za net,ali zasada podaci najvazniji |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Ovako... Dakle tu se radi o Ad-hoc povezivanju... Ako napraviš sljedeće mora raditi (ak već sve to nisi)... Dakle, na kompu ti naravno treba samo jedan LAN (drugi ti ne treba, tako da onemogućiš sve šta ti ne treba)... Automatski IP... Isto staviš i na laptop.. Instaliraš na oba mreže kako sam ti spomenuo.... Dakle, računala ne pripadaju mreži s internetskom vezom, i naravno, treba uključiti file and printer sharing.... (na kraju samo dovršiš rad čarobnjaka)... Workgroup isti... Resetiraš mreže na oba i trebao bih ih vidjeti međusobno na mreži... Ako tako ne radi, onda nešto ne štima ili s windowsima na jednome od njih, ili se nekaj kolje.... Ali i ako si to sve već napravio, napravi još jednom, jer je meni znalo isto sr***i..... Ak radi, onda stavljaš statički IP i tak dalje.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
motocross
|
probano...sa lapa vidim komp,a sa kompa nevidim lap.... i dalje nista,stalno neke administrator permissions,samo da napomenem da su i na lapu i kompu instalirani friski winblowsi sa sp2... ovo je lol,sad palim laptop i nevidim komp vise sa lapa ,nego lap sa kompa...ovo je ludnica evo sto mi kaze [IMG]http://img176.imageshack.us/img176/2616/***omajku1ol3.th.jpg[/IMG] evo server je komp,lap je laptop ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
motocross
|
slozeno...firewall je kocio... |
![]() |
![]() |
|
|