|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2003
|
(riješeno) Komp se nece potpuno isključiti?!
pozz! evo bas sam na jedan stari komp na kojem su bili win 98se isao stavit win xp pro sa sp2 i sve ljepo radi, inastaliram ja sve programe i odoh ja shutdown kad ono cuje se kao ono jaci klik kad se komp normalno ugasi (valjda hdd) al sto je smijesno komp ostane upaljen "polovicno", samo je ekran crn al je lampica i na kompu i na ekranu zelena, vrte se fanovi od napajanja (2) i od hdd koji je na molexu te od cpua, onda ga moram ugasit da drzim tipku za gasenje.. stvarno ne kuzim, pokusao sam okretat power switch na maticnoj i to sve i nikako.. kad se to dogodi dok je tako samo fanovi upalji power switch ne radi, nego moram sklopku od napajanja i onda ponovno upalit, inace komp radi sve oke samo ga malo hebe to gasenje, kuciste je atx , da nije napajanju nesto, mada je prekjucer radio na win 98 se. probao sam i rucno sa shutdown -s gasit i ista stvar, ko neki hybernate, a tamo u power options ono "sta da radi komp kada pretisnem power off" nemam, na mom kompu imam ono hybernate i tako to. nisam znao di da ovo stavim pod soft ili hard....di se ono u registryu podesi za shutdown opciju to nemogu nac pa da i to probam... hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
si ziher da ti nije ukljuceno da ide u stand by kada stisnes power switch? ili se isto desava i kada ga gasis softverski start-shutdown? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
nista se ne desava kada stiasnem jednom power switch, iz nekog razloga opcija za to nemam u power menaegmentu ko na mom kompu, znaci kako god ga ugasim, start-shutdown , komadnom shutdown -s , programom za gasenje u odredjeno vrijeme, sve se ugasi a ostanu fanovi ukljuceni i monitor prima neki signal i ne ide na standby, te je lampica od power on na kucistu upaljena |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ajde lijepo pročitaj pravila, nisi tu od jučer... Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 18.04.2007. u 08:53. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
hmm neznam na sta tocno mislis al ako je na wtf, izletilo je ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
hmmmm formatiram particiju u fat32 natrag i stavim opet 98se i sve radi, sad cu probat winxp na fat32 da vidim sta kaze onda |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
ahaaaa tooo ![]() eh napisat cu tu jer to nije moja konfa mbo: pcchips m754 lmr+ cpu: intel celeron 900mhz ram: 1x 128 sdram pc133, 1x 256 sdram pc 133 hdd: wd 30gb onboard sound, modem, lan psu 300w dosada sam probao, win xp na fat32 i na ntfs, ista stvar, bios update-opet nista, alijeve integrated drivere (jos gore onda se ni hdd ne iskljuci) , pokusao sam u bios mjenjat power management-nista, znaci samo radi oke na 98se i me.. dali je jednostavno moguce da ta maticna ne podrzava xp kako trebA? mada je malo blesavo jer je to bila t-comova konfiguracija s kojom se dobivalo xp home...neznam. ako neko ima neki hint bio bih zahvalan Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 18.04.2007. u 12:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
na tu plocu ja uopce nisam mogao staviti XP, tesko srot, BSoD pri kraju instalacije uvijek. srecom pa sam ga ionako dobio za dijelove, ploca je posluzila za kondezatore, ostalo je zavrsilo po mikrotikovima |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
ma meni sve ljepo radi dok ne moram ugasit ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Spermich Termich
Datum registracije: Feb 2005
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
wooohooooo uspio sam. aleluja, nakon 5-6 uzastopnih formatiranja, konvertiranja, napooookonn win xp radi. znaci samo je trebalo pretiskat prije instalacije win xp F5 i onda u izborniku izabrat da je to ACPI racunalo (advanced configuration and power interface). i onda radi, valjda je maticna malo nekompatabilna sa win xp pa je to trebalo rucno stavit. ponosan sam i sad imam cemu nazdravit ![]() ![]() hehe terminator hvala |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|