|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2006
|
zamolba - jamstveni list iz hgšrota
Ako netko ima jamstveni list iz hgšrota, u zadnjih 1.g. od nekog komada hardwarea.. bio bih zahvalan ako moze skenirati pa mi posalje na PM, da provjerim rokove. thanx.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
zahvaljujem greg ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
pa pise ti - u zakonski odredjenom roku. to je njihov nacin zastite od potrebe za mjenjanjem svih papira ako ovima u saboru nesto prdne ![]() ti ti je 45 dana valjda, definirano valjda u zakonu o zastiti potrosaca, ovdje imas nesto o tome skraceno, zakon je prilicno suhoparan i tezak za citanje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
ma o.k, navikao sam ![]() ZoZPotrošača ne uređuje konkretno taj dio koji mene zanima, nego je to regulirano ZOO, koji opet kaže da jamstvo (koje prodavač izda kupcu uz proizvod) "mora sadržavati pojedinosti koje su potrebne kupcu za ostvarivanje njegovih prava". Jamstveni list koji HG-spot izdaje uz artikle koje prodaje definitivno ne sadrži odredbe koje bi trebao sadržavati. Osobito nebulozan je ovaj dio: "Ukoliko kvar ne bude otklonjen u roku u tome slučaju..." ![]() Nadalje, gdje je odredba o tome šta se događa ako nisu u mogućnosti otkloniti kvar-vraćanje novca/zamjena novim, što im ostavlja mogućnost da proizvod bude teoretski beskonačno na servisu. ZOO kaže da je to razumni rok, ali o tome je li određeno vrijeme razumni rok ili nije u krajnjoj liniji odlučuje sud, upravo zato bi trgovci morali definirati taj rok u jamstvenom listu (što je, kako sam rekao, njihova obveza propisana istim zakonom), jer bi u protivnom sudovi mogli biti pretrpani sporovima oko takvih stvari. Uglavnom, jako loše riješeno od strane HG-spota... (bojim se da je to ipak namjerno) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
localhost
Datum registracije: May 2006
|
Ni ja nisam imao problema sa reklamacijom ploce kod njih, nakon 5 dana nazvali su me i nisu imali takvu dobio sam za nju 433kn a platio sam ju prije godinu i nesto 325kn... Jel bas imas problem s njima ili ga trazis? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Registered User
|
Citiraj:
može lock. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pero_Snajper
Datum registracije: Dec 2005
|
Do u slovo identicna situacija samo nije bio u pitanju hgspot nego mds. Bez "poticaja" nije islo. Sretno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Koliko čujem HG je promijenio ploču u zadnje vrijeme ... Tko zna ... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
možda u Zg ili negdje drugdje. Kod nas rade isti ljudi s istim pristupom, još nisam htio iznositi detalje ovdje o tome šta se sve dogodilo prilikom reklamacije - iako bih možda i trebao da ljudi znaju na koji način posluju. Mogu samo reći: sramota za tako jednu veliku firmu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Semper Fi
Datum registracije: May 2006
|
Posalji mail u Zagreb, opisi svoj problem sa trgovcima i serviserima, kada oni dobiju po pic*i sve ce ti srediti u roku odmah. Ja sam tako napravio i sve su mi odmah rijesili, bez za***ancije i otezanja ili nedaj boze vracanja neispravnog artikla.
![]() |
#13 |
Registered User
|
Evo svima koji su u nedoumici oko povrata novca odnosno zamjene stvari novom, kako je sve u konačnici završilo: Kontaktirao sam sjedište u Zagrebu gdje su mi potvrdili da je rok za povrat novca 45 dana od primitka proizvoda na servis. Ako u tom razdoblju ne dobijete uređaj koji ste reklamirali, imate puno pravo na povrat novca. Budući da je protekao propisani period od kako sam ja osobno ostavio stvar na servisu, zahtijevao sam isključivo povrat novca, što se na koncu i realiziralo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
life is a rollercoaster..
Datum registracije: Dec 2003
|
eto... znaci osjecki hgspot ne drzi korak sa zg-om ![]() |
![]() |
![]() |
|
|