Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 17.04.2007., 17:54   #1
technix
Registered User

technix's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
zamolba - jamstveni list iz hgšrota

Ako netko ima jamstveni list iz hgšrota, u zadnjih 1.g. od nekog komada hardwarea.. bio bih zahvalan ako moze skenirati pa mi posalje na PM, da provjerim rokove.
thanx..
technix je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2007., 19:23   #2
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
a nemas rokova na njemu, rok ti je na samom racunu....
na jamstvenom listu imas samo ovo (baljezgarije) :
greg SE je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.04.2007., 19:24   #3
technix
Registered User

technix's Avatar

zahvaljujem greg , ma nije me zanimao jamstveni rok, nego rok za povrat novca/zamjenu novim proizvodom.. koji lopovi, nema uopće govora o tome, npr. kod ve-mila je točno definirano nakon koliko vremena ti zamjene novim proizvodom ako nisu u stanju ukloniti kvar.
Staro 17.04.2007., 20:07   #4
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
pa pise ti - u zakonski odredjenom roku. to je njihov nacin zastite od potrebe za mjenjanjem svih papira ako ovima u saboru nesto prdne
ti ti je 45 dana valjda, definirano valjda u zakonu o zastiti potrosaca, ovdje imas nesto o tome skraceno, zakon je prilicno suhoparan i tezak za citanje
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2007., 21:12   #5
technix
Registered User

technix's Avatar

Citiraj:
Autor greg SE Pregled postova
zakon je prilicno suhoparan i tezak za citanje
ma o.k, navikao sam ...
ZoZPotrošača ne uređuje konkretno taj dio koji mene zanima, nego je to regulirano ZOO, koji opet kaže da jamstvo (koje prodavač izda kupcu uz proizvod) "mora sadržavati pojedinosti koje su potrebne kupcu za ostvarivanje njegovih prava".
Jamstveni list koji HG-spot izdaje uz artikle koje prodaje definitivno ne sadrži odredbe koje bi trebao sadržavati. Osobito nebulozan je ovaj dio: "Ukoliko kvar ne bude otklonjen u roku u tome slučaju..."
.. u roku? u kojem roku!? roku koji su pravnici u HGspotu zamislili u glavi i nisu nikome rekli koliko iznosi taj rok.
Nadalje, gdje je odredba o tome šta se događa ako nisu u mogućnosti otkloniti kvar-vraćanje novca/zamjena novim, što im ostavlja mogućnost da proizvod bude teoretski beskonačno na servisu. ZOO kaže da je to razumni rok, ali o tome je li određeno vrijeme razumni rok ili nije u krajnjoj liniji odlučuje sud, upravo zato bi trgovci morali definirati taj rok u jamstvenom listu (što je, kako sam rekao, njihova obveza propisana istim zakonom), jer bi u protivnom sudovi mogli biti pretrpani sporovima oko takvih stvari.
Uglavnom, jako loše riješeno od strane HG-spota... (bojim se da je to ipak namjerno)
Staro 17.04.2007., 22:15   #6
cyclone
life is a rollercoaster..
Moj komp

cyclone's Avatar

Datum registracije: Dec 2003
ja nisam imao problema sa hgspotom, dobio sam lovu za memoriju nakon dvije i pol godine, garancija je bila 3 godine a nisam htio memoriju drugog proizvođača
cyclone je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2007., 00:28   #7
Foxman
localhost
Moj komp

Foxman's Avatar

Datum registracije: May 2006
Ni ja nisam imao problema sa reklamacijom ploce kod njih, nakon 5 dana nazvali su me i nisu imali takvu dobio sam za nju 433kn a platio sam ju prije godinu i nesto 325kn... Jel bas imas problem s njima ili ga trazis?
Foxman je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2007., 00:46   #8
technix
Registered User

technix's Avatar

Citiraj:
Autor Foxman Pregled postova
Ni ja nisam imao problema sa reklamacijom ploce kod njih, nakon 5 dana nazvali su me i nisu imali takvu dobio sam za nju 433kn a platio sam ju prije godinu i nesto 325kn... Jel bas imas problem s njima ili ga trazis?
da, imao sam problema s njima, prvi put sam čekao mjesec i pol dana da bi mi vratili neispravan uređaj, i ovo je drugi put da se takva stvar događa, opet sam čekao više od mjesec i pol, i ako mi ovaj put ne budu vratili lovu ili dali novi proizvod napravit ću problem. Zadovoljan?
može lock.
Staro 18.04.2007., 01:38   #9
nexus-6
Pero_Snajper

nexus-6's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Do u slovo identicna situacija samo nije bio u pitanju hgspot nego mds. Bez "poticaja" nije islo. Sretno.
nexus-6 je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2007., 09:35   #10
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp

Paske's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Koliko čujem HG je promijenio ploču u zadnje vrijeme ... Tko zna ...
Paske je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.04.2007., 10:22   #11
technix
Registered User

technix's Avatar

Citiraj:
Autor Paske Pregled postova
Koliko čujem HG je promijenio ploču u zadnje vrijeme ... Tko zna ...
možda u Zg ili negdje drugdje. Kod nas rade isti ljudi s istim pristupom, još nisam htio iznositi detalje ovdje o tome šta se sve dogodilo prilikom reklamacije - iako bih možda i trebao da ljudi znaju na koji način posluju. Mogu samo reći: sramota za tako jednu veliku firmu.
Staro 18.04.2007., 17:00   #12
black35
Semper Fi
Moj komp

black35's Avatar

Datum registracije: May 2006
Posalji mail u Zagreb, opisi svoj problem sa trgovcima i serviserima, kada oni dobiju po pic*i sve ce ti srediti u roku odmah. Ja sam tako napravio i sve su mi odmah rijesili, bez za***ancije i otezanja ili nedaj boze vracanja neispravnog artikla.
Staro 18.04.2007., 18:08   #13
technix
Registered User

technix's Avatar

Evo svima koji su u nedoumici oko povrata novca odnosno zamjene stvari novom, kako je sve u konačnici završilo:
Kontaktirao sam sjedište u Zagrebu gdje su mi potvrdili da je rok za povrat novca 45 dana od primitka proizvoda na servis. Ako u tom razdoblju ne dobijete uređaj koji ste reklamirali, imate puno pravo na povrat novca. Budući da je protekao propisani period od kako sam ja osobno ostavio stvar na servisu, zahtijevao sam isključivo povrat novca, što se na koncu i realiziralo.
Staro 18.04.2007., 21:17   #14
cyclone
life is a rollercoaster..
Moj komp

cyclone's Avatar

Datum registracije: Dec 2003
eto... znaci osjecki hgspot ne drzi korak sa zg-om
cyclone je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas