|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2002
|
laptop se zamrzne
Imam problema s laptopom. Riječ je o starijem Sonyevom modelu f650 (600MHz...). Laptop jednostavno ponekad bloka (zamrzne se). To nekad bude svako tri dana, a nekad svako tri minute (rjeđe, ali dešava se). Format c: nije pomogao. Primjetio sam da učestalost blokavanja ovisi koristim li internet. Na net se spajam preko mreže, a potrebna mi je PAP autorizacija, koristim Aegis klijent. Kada sam probao instalirati SecureWare, učestalost blokavanja je naglo skočila. Također, laptop se češće zamrzne prilikom pristupa pojedinim servisima (koji opet zahtijevaju autorizaciju), nego prilikom običnog surfanja. Koristim eksternu PCMCIA LAN karticu. LAptop se nikad nije zamrznuo bez da sam pomakao miš, dakle nikad iz čista mira. Može li uopće net promet utjecat na to? Hvala na svakom savjetu i iskustvu! ROko |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Čudno... Možda HDD zeza. Probaj provjerit da l' ima BSa.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
moguće da se previše grije..nema "zraka" pa zablokira... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Nov 2002
|
Hm. Dakle. Stvar s zamrzavanjem mi je još nejasnija. 1. Nije stvar u zagrijavanju. Premda je laptop uvijek (manje ili više) vruć kada se smrzne vrtio san occt par puta po par sati i nije zablokirao. Također, laptop i svi otvori su potpuno čisti od prašine. 2. Nema bad sectora na disku. 3. Primjetio sam da se često zamrzne prilikom pristupa nekim web stranicama (!). Npr. prilikom pristupa jednom servisu koji koristim, ili u zadnje vrijeme prilikom pristupa http://www.aureusinvest.hr/ . Ponavljam- često, ali ne uvijek. Nevjerojatno. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|