|
![]() |
#1 |
80286
Datum registracije: Jul 2004
|
Ubuntu 6.10 pitanje u vezi graficke..
Znaci imam Ubuntu 6.10 i kad pokrenem Live CD radi hrpa toga, ali mi je rezolucija ogranicena na 800x600, hoce li se to rjesiti kada bas instaliram Ubuntu ili cu jos morati i instalirati drivere za grafu, ako da koji mi trebaju, grafa je FX5200?
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Evo ti izvadak iz tomekovog tutoriala: INSTALACIJA ATI/NVIDIA 3D DRIVERA Ja ovaj dio ne radim već instaliram ručno,jer kernel kompajliram prema svojoj potrebi...ali za vas Wink 1)Odapnite Synaptic 2)Search > nvidia-glx (za nvidia drivere) > fglrx-control (ATI) Nakon što se skinu i instaliraju treba editirati xorg.conf.To je glavni kofiguracijski fajl za Xorg server.Ovako: 1)sudo gedit /etc/X11/xorg.conf 2)nađite slijedeće: http://img128.imageshack.us/my.php?image=xorgwp8.jpg 3)Izmjenite Driver u nvidia ili fglrx ovisno o tipu grafičke kartice koju posjedujete te spremite izmjene 4)Restartajte X sa CTRL+Alt+backspace (nema potrebe za restartanjem cijelog sustava)
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
To uopce nije potrebno ako nece koristiti 3D. Dovoljno je nakon instalacije ubuntu-a u xorg.conf staviti default mod (dodati nove po potrebi, a mozda i makniti suvisne). Opako me nervira taj problem sa prepoznavanjem rezolucija i frekvencija monitora ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
80286
Datum registracije: Jul 2004
|
Thx, btw iako znam da imam 64bit support u procu, mnei treba nvidia-glx-i386 jel tako?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|