Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.03.2007., 19:55   #1
Stipezd
Premium
Moj komp

Stipezd's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Red face OC Amd Athlon 64 3200+ Sck. 754

Imam ovaj proc na maticnoj Epox Ep-8kda3+/8kda3j i mem. DDR 400....
Sad me zanima jel dobro radim postupke,ovako; Spustim je na 100 i stavim 1T,
Dizem FSB ,a kad je mnozitelj 11x FSb mogu dignut do 223 max jer se dalje komp nece boota... Ovaj put sam spustia mnozitelj na 10 i diza FSB do 248,i na tom je sta,dalje se nije tia bootat!!!! Jel ja nesto krivo radim ili???? I zasto komp kad komp ponovo upalim sve vrati na isto,na stock???
Stipezd je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2007., 20:03   #2
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
taj proc nije neki oc-er, iznad 2,4ghz treba previse struje...
rendula je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 28.03.2007., 20:17   #3
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
HT množitelj spusti na 3x pa probaj onda do kuda ide procesor. Pošto si memoriju snizio na najmanji djelitelj, znači da isprobavaš do kuda ide procesor (što je u pravilu ok, prvo probaš koliko ide proc, pa memorija, pa iskombiniraš najbolje postavke jednog i drugog ). Onda nemoj spuštat množitelj procesoru, nego ostavi najveći i povisuj HTT (FSB).

Pošto vidiš da te matična neče kočiti do 240Mhz, onda ostavi 11x na procu i povisuj HTT.

Ali velim, prvo smanji HT množitelj na 3x (ili postavka 600 u BIOS-u) tako da te ne bi slučajno HT link kočio (on mora biti oko 800mhz mislim za soc. 754; računa se tako da HTT/FSB pomnožiš sa množiteljem HT Linka - a to moraš naći di je u BIOS-u. Ili je opcija tipa 2x/3x/4x ili 400/600/800).

Komp sve vrati na stock jer ti očito ili pretjeraš sa OC-em ili ti je BIOS loš pa neće pamtit.

Ako si spustio HT link na 3x i dalje neće FSB, onda može biti da te i tu BIOS koči, pa onda otiđeš u windowse i od tamo dižeš FSB (ili HTT; koji je pravi naziv kod AMD64 za FSB) sa Clockgenom npr. Ako u windowsima ide dalje, onda te koči BIOS, a ne matična.
Vuco je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno