|
|
Rezultati ankete: Koji LCD uzeti | |||
Dell 2007WFP |
![]() ![]() ![]() ![]() |
20 | 50.00% |
Samsung SM 226 BW |
![]() ![]() ![]() ![]() |
20 | 50.00% |
Glasači: 40. Ne možete glasati na ovoj anketi |
![]() |
|
Uređivanje |
![]() |
#1 |
Rocker
Datum registracije: Jan 2007
|
Dell 2007WFP vs. Samsung 226 BW
Trenutno sam zapel na ova 2, pa koji bi preporučili Evo i usporedba :http://www.prad.de/en/guide/ergebnis...Submit=Compare Svaki ima neki + u - pa se teško odlučit ![]() Razlika je u 600kn u korist Samsunga. Da je DELL 2407FPW Wide Ultrasharp kakvih 4000kn onda bi se riješil dvojbe, ali nije ![]()
Konfa: Intel Core 2 Duo E 6400, 2.72GHz || Asus P5B Deluxe || 8800 EVGA GTS 320 mb || Super Talent 2x1 gb 800MHz CL5 || Seagate Barracuda 7200.10 320 GB 16 mb || Samsung Spinpoint F1 750 GB 32mb || Seasonic S 12 430W || A+ X-Blade || Logitech Z 5500 || CL X-Fi Xtreme Game || Logitech G500 || Logitech UltraX Flat Desktop || Canon Pixma iP4300 || Samsung ML-2510 || Toshiba Regza 32XV733G
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Nemas tu sta razmisljat - S-IPS matrica je neusporedivo bolja od TN, naravno ako je uspijes dobit, tu postoji tzv. panel lottery, neki primjerci Dell-a imaju S-IPS, neki S-PVA matricu, ali i dalje su obje bolje od TN-a... A osim toga, Dell je vec dogurao do visokih revizija ovog monitora pa je vecina nedostataka koje je imao u pocetku otklonjena... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Nakon što sam vidio usporedbu Dell sa IPS matricom i Samija sa TN matricom razlika je naveliko na strani Della, istina i cijena je.. E sad od ove ankete i od svih odg koje dobiješ samo će te zbunit, pa ćemo ovako: Razmisli hoćeš li manji i kvalitetniji monitor ili 2' veći i slabiji. Osobno preporuka Dell. Lijepo je vidjet jako velik monitor a još lijepše je vidjet velik monitor koji je ujedno i dobar. Pas m....šta sam ga nasrao, idem po kavu ![]()
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
A kako si uopće došao na baš ta dva monitora ? Nisu usporedivi ni po veličini, ni po cijeni, ni po panelu... Ak ne znaš što želiš, možda da odgodiš kupovinu dok se ne odlučiš što ti zapravo treba i koliko novaca misliš dati. Ovak ti to nema smisla, pogotovo ak monitore nisi vidio u živo.
![]() |
#5 |
Čovjek
|
Tih 2" stvarno ne znače baš nešto - oba monitora imau istu rezoluciju - 1680x1050 - tako da je radna površina jednaka na oba, samo je razlika u dot pitchu, prema tome ne treba se previše oko toga brinuti. to Poggiali: u ovom slučaju defitivno Dell, no najbolje da kažeš koji ti je max. budget i koja bi bila glavna namjena monitora (igre, filmovi, ili pak uredski rad itd.). |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
I moj glas za dell-a, koristim 2005fpw vec godinu dana i mogu samo reci ![]() Nedavno je frend kupio 206bw, nije los, malo isprane boje, ali ok, osim jednog dead pixela, pa ga zamjenio, pa i na drugom dp :-( Ako mozes probaj negdje nac oba izlozena pa isprobat, makar pogledat razliku u vrsti panela (na drugim mon) pa vidjet da li ti to sta znaci ili ne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
profesionalni pijanac
Datum registracije: Nov 2006
|
dell definitivno, to nije uopće ista klasa monitora
![]() |
#9 |
Rocker
|
Pa meni treba monitor za igre, tv i internet ![]() Kolko vidim samsung ima prednost od 2", 2 ms i jeftiniji je, dell ima manje piksela bolju matricu.... tak da neznam kaj je bolje lood sam, moral budem u živo vidit oba pa se tak odlučit ![]()
Konfa: Intel Core 2 Duo E 6400, 2.72GHz || Asus P5B Deluxe || 8800 EVGA GTS 320 mb || Super Talent 2x1 gb 800MHz CL5 || Seagate Barracuda 7200.10 320 GB 16 mb || Samsung Spinpoint F1 750 GB 32mb || Seasonic S 12 430W || A+ X-Blade || Logitech Z 5500 || CL X-Fi Xtreme Game || Logitech G500 || Logitech UltraX Flat Desktop || Canon Pixma iP4300 || Samsung ML-2510 || Toshiba Regza 32XV733G
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
N00B
|
Heh dobro je rekao Buljo da ces se samo zbunit neces znat sta ces ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Rocker
|
Ma da vidim sliku znal bi, ovak samo mogu podatke uspoređivat i niš pametno odlučit, jedino vi kaj ste vidli oba da malo pomognete, ili čak da velite dal još neki u tom rangu pridodam pa da pogledam ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Usporedjivanje monitora po specifikacijama nis ne znaci, pogotovo kad su u igri razlicite matrice. Ako mozes najbolje isprobaj sam bas te modele koje planiras kupit, ako ne onda barem slicne da vidis razliku u maticama, jer dosta ljudi nista neznaci razlika izmedju tn i ips. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rocker
|
Da, neznam dal uzet 16:9 ili 4:3 filmovi su uglavnom 16:9 ( mogu i igre bit), e sad onda če mi tv program bit preveč spljošten ![]() Neznam kaj je bolje?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
profesionalni pijanac
Datum registracije: Nov 2006
|
ma tema je stoput prožvakana i svaki put dođe se do sličnog zaključka: ako uzmeš della nećeš se zahebati
![]() |
#16 |
Gamer 2 the Bone
|
![]() |
#17 |
Extreme Air Cooler
Datum registracije: Sep 2004
|
Nesumnjivo je Dell kvalitetniji monitor, ali 2" su 2" (a 5cm je 5cm, pitaj neku curu pa ces vidjet sto ce ti reci ![]()
![]() |
#19 | |
Čovjek
|
Citiraj:
Može fulati, budući da se ovdje radi o dva monitora kod kojih je razlika u kvaliteti prikaza osjetna, i stvarno se ne može uspoređivati TN monitor sa 6-bit bojom sa S-IPS monitorom. Ajde nemojte davati takve savjete, ako već niste upoznati s razlikom između određenih modela. to Pogialli: ukoliko bi nekako mogao navući budget na oko 4000kn (vidim da si ih ranije spominjao) mislim da ti se puno više isplati uzeti NEC 20WGX2. To je trenutno najbolji 20" widescreen monitor na tržištu i defitivno vrijedi tih 500-600kn više od Della. Mislim da bi si učinio veliku uslugu kada bi uzeo taj monitor. No, ne znam kakve su ti mogućnosti i do kud možeš navući budget (ali računaj da ćeš taj monitor koji sad kupiš koristiti možda i preko 5 godina, te da je monitor komponenta s kojom si svo vrijeme korištenja računala u direktnom kontaktu). Ne znam, ja bih na tvojem mjestu nategnuo taj budget kako znam i umijem, budući da je NEC 20WGX2 stvarno osjetno bolji od 20" Della. Ako nikako ne ide - onda defitivno Dell, tu stvarno nemaš što razmišljati. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Spiderpig
Datum registracije: Jul 2005
|
ako patiš na veličinu samsung, a ako patiš na kvalitetu dell. Vjeruj mi boje i vjernost prikaza kod della su ti kao nov grafička, znam jer ga imam. Vidio sam par samsung sa TN matricom i boje su izbljeđene i nisu baš za uspoređivat. Tako da ću ti reć samo jedno: Dell |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Extreme Air Cooler
|
Citiraj:
Sto se ostalih tocki tice, malo si mi pre gorljiv, gorluce. Skuliraj se, pa cemo mirno prodiskutirati. A i OP se onda moze ubaciti. Ovako, ispada kao da si trgovac Della, i covjeku zelis pod svaku cijenu uvalit manjeg, a skupljeg. (monitor, jel'te) Rekle bi gore navedene cure - je*es malog ali tehnicara, big is beautiful. ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Covjek je rekao da mu treba monitor za igre i filmove, iskreno za tu namjenu Samsung je potpuno dovoljan. Neki dan je frend kupovalo LCD otisli do Ve-Mila i gledali monitore malo. I pita on kojega. Velim mu pa koji ti ima najbolju sliku... I pokaze jednoga, gotovo najjeftinijega medju svima. Tako da je i to relativno. A iskreno, mislim da za igre i filmove netreba Dell za 4000 kn
AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Čovjek
|
Molim? Trgovac Della? Da si malo duže na ovom forumu znao bi što ja mislim o određenim Dell monitorima, te što sam sve napisao o njima. Uostalom ne znam koliko si s razumijevanjem pročitao moj posljednji thread, ali ja ga tamo odgovaram od kupovine Della i preporučujem mu NEC, tako da ne znam kakav bi to zaposlenik Della bio i koliko bi moj poslodavac bio zadovoljan mojim radom. Nadalje, ja sam potpuno smiren, ali kad netko traži savjet za kupovinu monitora, a ljudi uleću sa spikama "ma uzmi veći mora biti dobar", a o razlici između modela ne znaju očito ništa onda normalno da ću reagirati, jerbo želim pomoći čovjeku da kupi najbolje što može za svoje novce. I btw. komfor rada na 20" widescreen monitoru je sasvim dobar, to uopće nije mali dot-pitch, tako da ne uspoređujemo monitor koji ima užasno malim dot-pitch i monitor s normalnim dot-pitchom, već monitor s normalnim dot-pitchom i monitor s povećim dot-pitchom. Ako meni nije premali dot-pitch na mom lapptopu koji ima istu tu rezoluciju (1680x1050) na 15.4", onda teško da će nekome biti mali dot-pitch kod 20" widescreen monitora. Mislim, ovdje te moram upitati - da li si ikad radio na 20" widescreen monitoru s 1680x1050 rezolucijom, te na 22" monitoru s 1680x1050 rezolucijom? Dakle, ponavljam isto što sam već rekao u prethodnom threadu - da se radi o monitorima podjednake kvalitete još bi i imalo smisla to što govoriš, no jednostavno se kvaliteta prikaza na tom Dellu i tom Samsunug NE MOŽE uspoređivati, Dell debelo šiša 226BW i IMHO uzeti Samsung u ovom slučaju bi bila čista pogreška. Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Gamer 2 the Bone
|
Ovo je još jedna "kokoš ili jaje" tema....mišjenja su podijeljena i uvijek će biti. Ja bih osobno uzeo Samsunga (ne da bih nego i jesam), važnija mi je veličina...to što imaju istu rezu je nebitno, jer kad gledam filmove iz kreveta, dobro mi dođu ta 2'' extra. Ali sve je ovo nebitno. ČINJENICA: koji god uzeli, nećete pogriješiti. Točka. Oba monitora su zakon.
![]() |
#25 |
Rocker
|
Super su odgorvori, vidim biče na kraju eci peci pec ![]() A niš, treba prodat stari komp, još nekaj skupit, pa vidit do koje cifre bi stvarno mogo ič ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Gorluk tvoje misljenje ima smisla ali malo pretjerujes. Tolika razlika u slici izmedju ova 2 modela za obicnog korisnika ne postoji. Stovise TN tehnologija je dosta napredovala tako da ti ljude dosta zbunjujes govoreci da je razlika nebo i zemlja u slici izmedju ova 2 monitora. Za Poggiali-a bi samsung bio odlican s obzirom da je jeftiniji dosta. Po meni za njegove zahtjeve se uopce ne isplati uzimati dell-a. Nema nekog smisla usporedjivati ova 2 monitora jer nisu u istoj klasi ali tako ja vidim stvari. A sto se tice toga da sve bolje izgleda na dell-u tu se ne slazem. To sto on ima IPS ne znaci da je u svemu bolji. Nemas savrsenog monitora. Svaka vrsta matrice ima svoje mane, neke ih imaju vise neke manje. Uglavnom moj savjet je za tvoje potrebe ti je samsung. Nemoj se zamarati previse sa specifikacijama nego provjeri prije kupovine monitore u zivo. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Čovjek
|
Ajde me citiraj gdje sam ja to rekao da je razlika između ta dva monitora nebo i zemlja? Nadalje, "običan" korisnik će primjetiti razliku u prikazu kod tih monitora, u to nema sumnje. Da, nisu svi monitori jednako dobri za sve namjene, i sve matrice imaju svojih prednosti i mana, ali vjeruj mi da je razlika između TN matrice i S-IPS matrice primjetna i "najobičnijem" korisniku, i da će sve što sam naveo (fotografje, filmovi i igre) izgledati bolje na Dellu. Poggiali je sam navero da mu Dell ulazi u budget, te tražio preporuku. U ovom slučaju taj Dell je BOLJI monitor od Samsunga, i naj njemu je da odluči želi li kvalitetniji prikaz platiti nešto više. S obzirom na to koliko dugo će koristiti monitor koji sada kupi, te na činjenicu da se razlika u prikazu OSJETI, smatram da mu se dugoročno više isplati uložiti u Dell (čak štoviše, mislim da mu se isplati i rastegnuti do NEC 20WGX2, no neka sam odluči kako mu se čini takva opcija). Citiraj:
I da, nema savršenog monitora, niti sam ja to igdje rekao, a ovaj Dell defitivno nije savršen monitor i postoje daleko bolji monitori na tržištu (meni se taj Dell uopće ne sviđa previše i uglavnom ga ne preporučam, čak sam i dosta ljudi odgovorio od njega), ali u ovom konkretnom slučaju to je monitor koji jednostavno ima bolji prikaz, bolje kuteve gledanja, bolje boje itd. Isplati li se Poggialiju platiti tu kvalitetu - to je na njemu da odluči. Ja mislim da da, ti da ne, ali jednostavno ne možeš izlaziti s tvrdnjama da prosječni korisnik neće vidjeti razliku između ta dva monitora. Reci mi, na kojim S-IPS modelima si radio do sada? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Rocker
|
Ovaj nec je u hg-u 4999kn, to je malo previše. ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Extreme Air Cooler
|
Citiraj:
Ostalo ne zelim komentirati, jer vidim da si i dalje u nekom grcu, zelis nesto dokazati, i u afektu si. A polako to i ostali primjecuju. Naporan si.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|