|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
ASUS A7N8X kako podesiti max temp?
Imam Asusovu a7n8x ploču s nforce 2 chipsetom.. Sve radi super, jedino imam problem kod clockanja proca.. Svoj xp 1800+ stavim na 2400+. Kad temperatura dođe do 52 stupnja, comp se restarta. Zato mene zanima gdje se da podešavati temperatura na kojoj će se procesor gasiti. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
Re: ASUS A7N8X kako podesiti max temp?
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 | |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
Re: ASUS A7N8X kako podesiti max temp?
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jul 2003
|
preporučio bih ti da instaliraš Aida32 - ver.3.85, ona pokazuje temp. u jezgri (CPU diode) i temp. na senzorima ispod procesora na matičnoj, 52 stupnja ti je vjerojatno na matičnoj a u jezgri je sigurno blizu 70, tako da nije čudo što ti se komp. restarta, naravno sve to važi ako imaš noviji bios. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Hvala na savijetima. Sad mi je malo žao ![]() Opet HVALA |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Isprobao sam i taj program AIDA i ovo veli: TEMPERATURA: Matična ploča: 28 CPU: 28 CPU sonda: 47 Proc je sad stavljen na 1800 MHZ (200 x 9) i voltaža 1.675 Znači da je ipak problem u podešenju maksimalne temp gašenja? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Postoje dvije vrijednosti temperatura. Ona na ploči, neposredno ispod proca i ona u jezgri proca. Te se dvije temperature strašno razlikuju. Osobito kod Asusa jer senzor ispod proca nije pripijen na proc pa drek očitava.
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
voltaža je kao što rakoh 1.675. Kad stavim pre malu voltažu, uvijek mi se pojavi blue screen. Kad se comp restarta, uvijek je u biosu temp 52 stupnja.. Sada ću to zaslikati digitalcem i postati sliku.. Takav problem ima isto frend s tom pločom, samo kaj on ima xp 2600+ serijski... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Pusti temperature, to je ok., imam tu ploču pa znam, evo sad su klinci izvrtili neku igru, temp. u jezgri je 63 i ne ruši se. Traži drugdje problem, napiši voltaže sa napajanja i složi si signature sa popisom komponenti, snagom napajanja, os-om itd, pa da vidimo gdje leži problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Mislim da ti je problem u naponu. Ja imam a7n8x deluxe i xp 2200+@2800+ (2241 mhz 13,5*166) i da bi radio 100% stabilno napon sam morao staviti na 1,8v a na 2158 mhz (2700+) je bilo dovoljno 1,75, a to je sve dosta iznad tvog napona. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
vidiš da nije ploča, ma ne dam ja ništa protif asusa:burn: |
![]() |
![]() |
|
|