|
![]() |
#1 |
Émile Flournoy
Datum registracije: Oct 2003
|
Axp 2500 verzija
Kako saznati verziju procesora. Tip u ve-mila mi je objasnio da mogu dobiti razne vafere. Naprimjer mogu dobiti isti procesor koji je na axp 2200 i koji če se gijati ko lud bez clockanja a mogu dobiti i onaj na axp 2800 vaferu koji ču clocknut od šale. Zna li tko išta o ovome i ako da kako vidjetzi razliku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Palomino ti je do 2200+ a Tbred b ti je onaj 2800+. Samo pogledaj seriju procesora tj. ako vidis DLT3C to ti je mrak proc. tj. to ti je Tbred-b. I sa njim nemres fulat bez promjene voltaze i coolera radi na taktu 2200 Mhz (ne +) a naravno to mu nije kraj, Proc od Kove ide skroz do 2480 Mhz a sa vodenim i peltom bi isao jos i vise!!!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Émile Flournoy
|
Ja bih Bartona zbog kešovine. Jedan tip na forumu na mojoj matičnoj ( nf7sl ) ima 2500+ ocan na 2.3 GHz bez dizanja napona a temperatura mu ne ide preko 45 u loadu. Ima slk 700 i vent na 2000 okretaja dok sam sa istim biosom na istoj matičnoj vidio taj procesor kako se grije na 55 na default clocku sa još boljim coolerom |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Barton ti je kojih 300kn skuplji a dobijes iste rezultate!
![]() |
#5 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
" S boljim hladnjakom" na default frekvi da se grije na 55? MOš mislit da je bolji coler. Taj proc nema što tražiti iznad 45. To je shit coler ili ga neko nije dobro stavio... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Barton 2500+ ti na 1.8 MHz radi bez problema na 1.575, a kad ga dignem na 2.2 MHz ili ti Barton 3200+ radi na 1.65. Čak ni na 2.3 ne treba dizati voltažu. Temperatura na 2.2 Mhz ti je od 45 do 50 stupnjeva jer mi je u sobi 25. Najbolje mi radi na 10x225 iako je po defaultu množitelj 11. ![]()
![]() |
#7 |
Émile Flournoy
|
Nije nego testirano na Asus ploči. Ja sam u ve-mila našao TT silent boost. Kažu da je odličan cooler,ali to čemo tek vidjeti kad ga osobno ispitam . Znači mene zanima da li je svaki Axp 2500 isti ili postoje razne bolje-lošije verzije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
...
Ja imam Bartona xp2500 ne Overclocanog i gledao sam temp u biosu i bila mi je 63C. Neznam kak je to moguce jer mi je cooler Dr. Thermal Ti748EN, i pise mu xp2800+... Vrti se na 3000rpm. Dali netko zna u cemu je problem? Ali moguce i da maticna krivo javlja jer kad stavim ruku na kuciste kod procesora nema sanse da je 60( sa prijasnjim thunderburdom na 1000Mhz(1GHz-sretan??) temp 52C mi je bilo vruce kad sam stavio ruku...) Zadnje izmijenjeno od: ZMAJ. 31.10.2003. u 23:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
molim podrobno objasnjenje... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
..
|
Re: ...
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#11 |
Premium
|
...
To si ti nesto krivo vidio...:clap: ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
..
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Za clockanje si uzmi Tbred B ili Thorton ( To ti je Barton sa softwareski disablenih 256K cachea ima ga u Linksu), a dali je Tbred ili Palominio češ prpoznati po tome da palomino ima kvadratnu jezgru i slova na jezgri ( piše ti npr. AX2000DKT3C), Tbred ima pravokutnu jezgru i nema slova na jezgri već na crnoj podlozi koja se nalazi s donje strane duže strabe pravokutnika ( piše ti npr. AXDA2000DKT3C) dali je TbredB ili A prepoznat češ po pet slova koja su u drugom redu ukoliko piše npr. AIUGA to je TbredA, a ukoliko piše npr. BIUGB to je TbredB, zadnje slovo mora biti B! Bartoni i Thortoni imjau dužu jezgru od Tbreda. Uglavnom ukolio želiš clockat uzmi si TbredB 1700+, Bartona, ili Thortona.Bitno je da piše DLT3C drugo slovo ti označava radni napon jezgre L=1,5V a K=1,65. Kaj sve točno znače brojke i slova pogledaj na AMDovom siteu. ![]()
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Ako malo bolje pogledas testove vidjet ce da od tih extra kesa neces dobiti puno, ali ces zato vise izgubiti kesa iz svog novcanika!
![]() |
#15 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Po meni bolje Thorton za keš u nofčaniku neg Barton! ![]()
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Émile Flournoy
|
Ne moram govorit da sam njegovom preporukom uzeo istu matičnu kao i on . Znam štos da sa nekim bios updateom temp ide dolje za 8 stupnjeva ali ako su vršili kalibraciju onda je temperatura sa novim biosom točnija nego ona sa starim. Još mi samo nije jasno što u manualu na jednom mjestu piše da imam čisti soundstorm , a na drugom da imam ac 97 . Ako ploča fakat ima Soundstorm onda je ta 835 kn koliko sam je platio prva liga. I nislio sam da matična uzima temperaturu iz osjetila u procesoru , a izgleda da uzima sa donje strane proca. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
..
Pa Barton je jeftiniji nego througbred(mislim na ovog 2500xp+). |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
Re: ..
ajd svi tu kenjate nešt o tim procesorima,a nitko ni da bi riječ reko kako ide barton 2500+ sa stock coolerom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
![]() I ti ga isto cjepidlačiš, kaj ne vidiš da je zaj.. u jednom slovu. GHz umjesto MHz.
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: May 2002
|
Smanji malo taj sig. Pola stranice zauzima. Nisam ljubomoran, ma kakvi.
![]() |
#24 | |
..
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Administrator
|
Re: Re: ..
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
Re: Re: Re: ..
Citiraj:
jel glasan? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Premium
|
...
Citiraj:
Ja znam sta sam mislio a znas i ti, nemoras sad tu cjepidlacit. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
|
...
Daj mi pls odgovori rade na pitanje... Sisoft sandra kaze da mi je tmp 57C.... proc je bartonxp 2500+(ne OC).... Hladnjak Dr. Thermal Ti-748en 2800+... U cem bi mogo biti problem?!? |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Administrator
|
Re: Re: Re: Re: ..
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Ekspert iz sjene ...
|
Citiraj:
Probaj RAK metodom - stavi prst na cooler nakon 45 min igranja/SETI-a isl. Ili ako imaš digitalni termometar - izmjeri s njim. Kaj se tiće zračnih coolera - već me dugo ne muče ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|