|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Upgrade kompa,jel ovo ok? Il sam zeznuo nešto..
Dakle pozdrav svim kolegama..našao sam kupca za skoro sve glavne komponente,pa bi išao u lagani upgrade,da kroz 2,3 tjedna završim s tim..ovisno o novcima s kojima ću raspolagati.. Sve skupa bi imao 3500kn...što ušteđevine,što od prodaje.. evo što sam planirao: Komentirajte,kritizirajte..zato sam postao..i najvažnije,pomagajte.. ![]() ![]() Abit 570SLI ploča X2 3800 Windsor 1024 kingmaxa 800 ddr2 Seagate barakuda ![]() da li je ovo u redu? I jasno,vidi se fali grafa..to sam mislio ovdje na forumu riješiti u vidu neke 7900GS..koja se dobro clocka..te mi upadaju u oči...ili X1950pro..nebitno.. Javite ovdje prijedloge za 3500kn..upgradea.. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Zašto pod Hardverske probleme? Ajmo iš na Konfiguracije... ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
|
Vidiš..dobro sam počeo,ni postat ne znam.. ![]() ![]() ![]() Ostao bi na amdu..jer sam prezadovoljan..mislio sam ovaj 3800 x2, neku abitovu ploču malo bolju..570sli..,ram standardno..giga ddr800..i hard manje vise standardno..sata2...250gb bi ako mi novčanik dozvoli..ili 160gb pa uzet bolju grafu..tipa 8800GTS.. ![]() ![]() Ne vjerujem da će mi biti dosta 3500kn..ali možda ako naruči stari preko firme..pa ga nagovorim..na onu foru kao odbije ti se pdv simo tamo.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Pogledaj neku non-SLI ploču. Od SLI baš i nemaš neke velike koristi, a ploče su ipak nešto skuplje od ostalih.
![]() |
#5 |
Banned
|
Ma to je bila opcija ako bi išao na nešto jače gpu..da ih kasnije mogu dvije uzeti..više mi se isplati odmah kupiti SLI..nego se kasnije zezat sa mijenjanjem ploče..prodaja,pa kupovina..mislio sam barem da se ovako više isplati..proc,ram,hard ok? u biti samo bi me ploča i zanimala ako netko ima neki dobar prijedlog do 1000,1100kn..to kupujem ionako jednom u 3g..pa eto.. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
ma ne isplati ti se sli, neces nikada ubaciti dvije graficke jer ces do faze kada bi to i mogao vec shvatiti da je prvi jaci model jaci od dvije koje imas u SLIu. to koriste samo oni koji imaju previse love pa im ni najaci modeli nisu dovoljni nego moraju ubosti dva takva. ili oni kojima to bas treba zbog posla ali ti su rijetki i ocito je da ne spadas u njih ![]() sto se tice ostaloga uzmi vise ram-a, giga danas vise nazalost nije nista |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
|
Ok zahvaljujem..ma u pravu si..ne spadam.. ![]() ![]() Proc smo definirali..3800tka X2..rama nikad dosta,to se slažem..2 gige u 1200kn manje više u linksu..kingmaxa 800..proc je 895kn..to je već 2000kn.. Ostaje 1500 manje više..hard je 500kn 160gb,603kn 250gb..sata2 oba..to moram vidjeti..ne znam razliku uopće sata1/sata2...ja sam vječiti ata-ovac ![]() Ploča nek me izađe 700,800kn i nemam za grafu ![]() Šta misliš..2gb rama..ili giga rama i 7900GS... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Je...tak ti i treba kad za (ne)običnu zvučnu daješ 800 Kn. ![]() Nego, kad si već inzistirao na upgradu na dual-core, sa zapravo čist solidnog kompa, nekak mi 2 gige izgledaju logičniji izbor od grafe.
![]() |
#9 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Khm.. nisam bas previse siguran koliko se isplati uzimati X2 3800+ kada X2 3600+ daje gotovo identicne performanse, barem prema onome sto se razgovaralo na forumu. Pogledaj to malo, mozda ustedis na procu...
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Zašto ne uzmeš samo ploču i proc, ali s.939 (npr. DFI kao moja) i možeš iskoristiti sve postojeće komponente? Razlika u performansama između 939 i AM2 nije bogzna kakva, a za AM2 moraš kupiti i novu memu. Isto tako ne vidim razloga uzimati bolju grafu jer je i tvoja postojeća sasvim ok za igranje.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Banned
|
Nemoj ti meni X-fi..grr ![]() ![]() ![]() Ma moram vidjeti,iggyone je za ram zainteresiran,a ostatak neki lik sa newsa..a pošto u njih nemam baš povjerenja,sve na kraju može pasti u vodu..zasada je iggyu ram rezerviran do daljnjega.. ![]() Učinilo mi se da bi sa doplatom od 1000kn mogao dobiti skoro duplo brži komp..možda se varam..ali X2 bi teoretski trebao skoro ajmo reć,pa duplo brže pojedine aplikacije izvodit..ili ne? Isto kao odnos 7900GS naklokana i moja X800tka..je najjača..ali je duplo sigurno sporija u pojedinim opet naslovima.. @JC...pogledat ću svakako..ciljao sam na novo,garancije i to..ako šta zašteka..znaš kako je kad upgradeaš..pa ti se pola komponenti kolje..dok to sve uštimam 2mj će proć...kao i sa ovim kompom sadašnjim.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Banned
|
Nemoj ti meni X-fi..grr ![]() ![]() ![]() Ma moram vidjeti,iggyone je za ram zainteresiran,a ostatak neki lik sa newsa..a pošto u njih nemam baš povjerenja,sve na kraju može pasti u vodu..zasada je iggyu ram rezerviran do daljnjega.. ![]() Učinilo mi se da bi sa doplatom od 1000kn mogao dobiti skoro duplo brži komp..možda se varam..ali X2 bi teoretski trebao skoro ajmo reć,pa duplo brže pojedine aplikacije izvodit..ili ne? Isto kao odnos 7900GS naklokana i moja X800tka..je najjača..ali je duplo sigurno sporija u pojedinim opet naslovima.. @JC...pogledat ću svakako..ciljao sam na novo,garancije i to..ako šta zašteka..znaš kako je kad upgradeaš..pa ti se pola komponenti kolje..dok to sve uštimam 2mj će proć...kao i sa ovim kompom sadašnjim.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Banned
|
Baš ću pogledati,tnx JCD..nemoj ti meni znaš X-fi.. ![]() ![]() ![]() ![]() Ma meni se učinilo iskreno da sam kroz prodaju svojih,i doplatu 1000kn mogao dobiti skoro pa duplo brži komp ovisno o aplikaciji..čitaj igri..ali i ostalom..ne znam ni sam kolika je razlika X2 3800 i običnih recimo mog na 2ghz solo..i grafe 7900GS..ili X1950pro..na tom procu..i X800tke moje na mom procu i ramu..meni se čini da bi svaka igra trebala još duplo bolje ići..ne znam..u teoriji barem.. ![]() Osobno,ne vjerujem baš ljudima sa newsa..ovaj forum je nešto ipak drugo..iggyone je za ram rezervirao..pa ako se realizira sve,idu mu rami..ali ako zezne lik sa newsa..nek se ne ljuti..riješio bi komplet..ako je ikako moguće..komplet za komplet novog...kao i uvijek kod upgradea.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Da sta ce ti sli.Bolje ti je onda uzet 7950gx2 znam da nemoze uc u 3500kn samo govorim sta je bolje od sli-a. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|