Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.10.2003., 02:53   #1
Doom
Émile Flournoy
Moj komp

Doom's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
OČitavanje Temperature Proca

Namjeravam uzeti Axp 2600 ( Barton) Kojeg če hladiti Zalman 7000A. Mislio sam uzeti Epoxicu 8rda3+ (verzija 2) ali sam čuo da imaju problem sa očitavanjem temperature proca. Primjetio sam da se temperature od ploče do ploče mijenjaju i po 20 stupnjeva pa sam sada fakat zbunjen. Zanima me kako uopce znati pravu temperaturu procesora i da li vrijedi uzet drugu ploču samo radi toga. E,da i hoče li ovaj cooler moči stati u Codegen 6049-c10 kućište (mislim zbog visine kućišta). Naravno napajanje bih mijenjao za jače.
Doom je offline   Reply With Quote
Staro 26.10.2003., 15:35   #2
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Re: OČitavanje Temperature Proca

Citiraj:
Originally posted by Doom
Namjeravam uzeti Axp 2600 ( Barton) Kojeg če hladiti Zalman 7000A. Mislio sam uzeti Epoxicu 8rda3+ (verzija 2) ali sam čuo da imaju problem sa očitavanjem temperature proca. Primjetio sam da se temperature od ploče do ploče mijenjaju i po 20 stupnjeva pa sam sada fakat zbunjen. Zanima me kako uopce znati pravu temperaturu procesora i da li vrijedi uzet drugu ploču samo radi toga. E,da i hoče li ovaj cooler moči stati u Codegen 6049-c10 kućište (mislim zbog visine kućišta). Naravno napajanje bih mijenjao za jače.
Ma iovako lažu sve ploče. Pravu tem proca je gotovo i nemoguče doznati jer svaki program za mjerenje tempa vuče podatke iz BIOS-a, znači ono što je stavio proizvođač. Poznajuči Epox ako i ima problema s očitavanjem tempa arediče oni to s nekom od revizija BIOS-a (ako več nisu).
Znaš da ta ploča nema MCP-t (soundstorm)?
Stače ti zalman.
Ako hočeš razmisli o ovoj mojoj...Trenutno je najbolja nforce2 ploča, a i dođe samo 850 kunića.
tor je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Staro 26.10.2003., 18:04   #3
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp

Paske's Avatar

Re: Re: OČitavanje Temperature Proca

Citiraj:
Originally posted by tor
Ma iovako lažu sve ploče. Pravu tem proca je gotovo i nemoguče doznati jer svaki program za mjerenje tempa vuče podatke iz BIOS-a, znači ono što je stavio proizvođač. Poznajuči Epox ako i ima problema s očitavanjem tempa arediče oni to s nekom od revizija BIOS-a (ako več nisu).
Znaš da ta ploča nema MCP-t (soundstorm)?
Second that ...

Kaj se coolera tiće - ne znam ne koristim ...
Paske je offline   Reply With Quote
Staro 26.10.2003., 18:07   #4
Isus
Headbangig Grunf!
Moj komp

Isus's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
Re: OČitavanje Temperature Proca

Citiraj:
Uzmi metar i izmjeri znam da niš nesmije bit u rdaiusu od 35mm od centra proca.
Kaj se tiče kulerta ja sma isto bio razmišljao o tome i na koncu sam upiknuo vodeno, ploču radije zemi Abit NF7-S rev. 2.0
Grunf je moj idol!
Moji Grunf type modovi
NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster!
Alfisti site, Alfisti forum
Isus je offline   Reply With Quote
Staro 26.10.2003., 19:07   #5
Doom
Émile Flournoy
Moj komp

Doom's Avatar

Znači ipak Abit. Kako to da Epox 8rda3+ nema soundstorm kada svugdje govore da verzija + ima? Ako fakat nema onda je odmah skidam s liste. Ima li ta Abitova od 850 kn SATA kontroler ili makar adapter?
Staro 26.10.2003., 19:50   #6
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Citiraj:
Znači ipak Abit. Kako to da Epox 8rda3+ nema soundstorm kada svugdje govore da verzija + ima? Ako fakat nema onda je odmah skidam s liste. Ima li ta Abitova od 850 kn SATA kontroler ili makar adapter?
EP-8RDA3+
Podržani procesori AMD Athlon, Athlon XP, Duron
400 MHz FSB
Chipset Nvidia Nforce2 SPP Chipset + Nvidia Nforce2 MCP
2 × Realtek RTL8201 PHY LAN
C-Media CMI9739 6-channel full duplex integrated sound
IEEE1394 Firewire interface
Plusica ima LAN i FireWire za razliku od obične ali nema MCP-t chipset nego obični,s šugavim C-media zvukom...
Ima kontroler...
Serial ATA150 RAID
On board SATA 150 PCI Controller
Staro 26.10.2003., 23:25   #7
Doom
Émile Flournoy
Moj komp

Doom's Avatar

Ok. Ploča sigurno Abit nf7-sl. Samo me još zanima ima li sata kontroler. Koji mi je cooler bolje uzet? slk700+ kakav tihi vent ili Zalman 7000cu ? Za napajanje sam u info gami vidio neko Icutevo 400w PFC za 220kn. Enermax mi se čini pretjerano skup, a ovo izgleda jako solidno i ima PFC. Za memoriju Kingmax 2x512 MB Kingmax super ram 433 Mhz pa kako če biti na 400 spustit mu donekle latenciju. Za pržilicu ne znam bi li uzeo 52/24/52 Teacxa ili Plextora. Do sada sam imao Plextora i uvijek sam imao nekih problema sa njim, a čuo sam da i inače imaju čudnu narav (crknu nakon 3 mijeseca) ili su to samo priče?
Staro 26.10.2003., 23:38   #8
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Citiraj:
Ok. Ploča sigurno Abit nf7-sl. Samo me još zanima ima li sata kontroler. Koji mi je cooler bolje uzet? slk700+ kakav tihi vent ili Zalman 7000cu ? Za napajanje sam u info gami vidio neko Icutevo 400w PFC za 220kn. Enermax mi se čini pretjerano skup, a ovo izgleda jako solidno i ima PFC. Za memoriju Kingmax 2x512 MB Kingmax super ram 433 Mhz pa kako če biti na 400 spustit mu donekle latenciju. Za pržilicu ne znam bi li uzeo 52/24/52 Teacxa ili Plextora. Do sada sam imao Plextora i uvijek sam imao nekih problema sa njim, a čuo sam da i inače imaju čudnu narav (crknu nakon 3 mijeseca) ili su to samo priče?
1. IMA
2. 7 ili zalmana-svejedno, neko zagovara jednog neko drugog
3. Ako ne želiš dati više love za napajnje, može poslužiti svrsi
4. Zašto ga želiš staviti na 400? Digna ga dokud ide. VIše češ dobiti na FSB nego na manjim latencijama. Treba smo vidjeti do kud ide taj King.
5. Priče Postoje legende, uostalom kao i kod svake pržilice. Nekom rikavaju LG, nekom Plex, nekom Liteon, nekom nijedna (meni). Uzmi nekog s ljepom prednjom maskom
Staro 26.10.2003., 23:51   #9
Isus
Headbangig Grunf!
Moj komp

Isus's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
Citiraj:
Ovako Zalman 7000ACu ne paše na Abit, oni kondenzatori/kapacitori s desne strane su preblizu socketu znači uzmi Thermalright s Enermaxom ili Papstom,
napajanja bi ti ja preporučio uzet 360WChieftec skupa s kučištem ( ne office ), ili ak hočeš 420Chieftec za 550 u Nitelu.Chieftec bi bio nešto tipa best buy po meni.
Pržilica svejedno kak ti se potrefi meni su govorili da Samsung rikne nakon 200-300CDa, da se nesmije često pržit bla, bla, meni već godinu i pol radi ko grom bez ikakvih problema.

E da još jedna bitna stvar jel imaš serijski disk?Ak ne onda ti ne gine S jer SL nema seriell adapte rza normalne AtA100/133 diskove.
Grunf je moj idol!
Moji Grunf type modovi
NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster!
Alfisti site, Alfisti forum
Isus je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2003., 21:49   #10
ZMAJ
Premium

Datum registracije: Jan 2003
Re: Re: OČitavanje Temperature Proca

Citiraj:
Originally posted by tor

Ako hočeš razmisli o ovoj mojoj...Trenutno je najbolja nforce2 ploča, a i dođe samo 850 kunića.
Nije Abitova najbolja vec jedna Gigabajtova... U imenu ima spomenuto nesto xp...
Ima ju netko ovdje vidio sam.
Ali je i jebeno skupa(1500kn)
ZMAJ je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Staro 30.10.2003., 22:24   #11
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Je, je. Evo je kod Mitzeka. Zato je i mijenja za Abit.
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2003., 23:27   #12
_GT
Premium

Datum registracije: Sep 2003
Citiraj:
Originally posted by tor

4. Zašto ga želiš staviti na 400? Digna ga dokud ide. VIše češ dobiti na FSB nego na manjim latencijama. Treba smo vidjeti do kud ide taj King.

Kod mene ide do 245, ali sa stvarno najnizim postavkama...
Trenutno je na 222 sa 2.5, 3, 3, 8.
_GT je offline   Reply With Quote
Staro 31.10.2003., 00:56   #13
marac
Premium

marac's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Re: Re: Re: OČitavanje Temperature Proca

Citiraj:
Originally posted by ZMAJ
Nije Abitova najbolja vec jedna Gigabajtova... U imenu ima spomenuto nesto xp...
Ima ju netko ovdje vidio sam.
Ali je i jebeno skupa(1500kn)
I nema rupe za monitiranje hladnjaka, nema šta stvarno je Ploča i pol!
marac je offline   Reply With Quote
Staro 31.10.2003., 08:43   #14
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Malo me je zbunio moram priznati. Najbolja je, koji sam ja k... kupio ABITA onda?
Staro 31.10.2003., 11:44   #15
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Da ja sad idem mjenjati ploču-to bi bio opet DFI
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 31.10.2003., 11:53   #16
ZMAJ
Premium

Datum registracije: Jan 2003
...

i DFI-eva nforce ploca je dobra.
Gledao sam na tomshardware ali to se sve neke drugacije(1500kn+...)
ZMAJ je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno