Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.03.2007., 22:10   #1
sale01
Premium
Moj komp

sale01's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Gigabyte GA-M59SLI-S5???

Evo opet nakon tri mjeseca opet sranje! Točnije,imao sam problem u početku kad sam kupio komp i neznam kako se riješio, ali opet me danas mučio cijeli dan.
Naime, kad upalim komp u samom POST-u mi skonta proc 4200+, ispod napiše CPU ID i tu stane i ni makac,ni u BIOS ni nigdje dalje, apsolutno ne reagira. Prije sam mislio da je do BIOS-a, pa čim je izašao novi ja ga stavio,clockao itd. i radio je ko metak.
Danas odjednom ni makac i sve po starom, mislio sa da je do napajanja pa sam probao sa drugim ali ista stvar, stavio sam i drugu memoriju SUPERTALENT DDR2 800MHz, pošto na stranici nije naveden Kingmax, doduše nije niti Super, ali isti je problem i dalje bio. Jedino s kim je kompatibilna je Corsair,Kingston i A data. Da li ima netko sličnih iskustava, jer me ovo ubija. Komp se u zadnje vrijeme sam restartira od sebe( npr. ostavim ga preko noći da radi) i danas ovo. Ako bi moglo definitivo biti do meme OK, ali ako je do matične, to je žalosno, dosta para a ono k...
Logitech z3e
sale01 je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2007., 22:50   #2
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Takav sam ja imao slučaj kada sam flashao BIOS iz Windowsa. POST-ao i onda stop. Ne reagira na ništa. Ja sam mislio da sam usrao stvar flashajući (jer sam nešta krivoga napravio oko flasha). No, onda sam izvadio jedini uređaj kojeg imam nataknutog u PCI utor (TV tuner) i onda je prošao post bez problema, flashao BIOS ispravno iz DOS-a i opet radi normalno.

Ali pošto se tebi događaju random restartovi, skokni na www.memtest.org i skini si dotični program, snimi ga na CD (ako skidaš *.iso fajl) ili stavi na nešta bootabilnog (USB npr.) i pokreni ga. Pa da barem možeš memoriju izbaciti iz igre...

Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 11.03.2007. u 23:00.
Vuco je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.03.2007., 22:50   #3
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Provaj clear CMOS?
Staro 12.03.2007., 09:10   #4
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Tu negdje treba inicijalizirat SATA/IDE uređaje pa njih iskopčaj, možda nešto radi sranja...

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 12.03.2007., 10:36   #5
sale01
Premium
Moj komp

sale01's Avatar

Kod frenda memorija radi super(intel).
To što kažeš Vuco, istina, kad sam izvadio TV karticu iz siga, proradilo je i poslije sam je stavio i sve je bilo OK. Međutim jučer je sve proradilo kad mi je iskočio osigurač u stanu(cura kuhala), ja ga vratio i on upalio bez beda.
Inače sam sve pogledao da negdje neka žica dodiruje kućište,sve još jednom posložio unutra i sad je sve OK.????
Da li je možda zbog kontakta sa kućištem(iako ja nisam vidio),memorija,ili ...

Inače sam i sata iskopčaou cijelom tom postupku,možda je i to bilo u igri, sad ne znam. Danas mi frend vraća moju memoriju pa ću vidjeti šta kaže. E da, inače mi kingmax ne radi na DIMM 1 i 2?
Logitech z3e
Staro 12.03.2007., 12:21   #6
sale01
Premium
Moj komp

sale01's Avatar

Sad sam pročitao da bi takvo što mogao uzrokovati SATA kabl ili utor?
Logitech z3e
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno