|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Gigabyte GA-M59SLI-S5???
Evo opet nakon tri mjeseca opet sranje! Točnije,imao sam problem u početku kad sam kupio komp i neznam kako se riješio, ali opet me danas mučio cijeli dan. Naime, kad upalim komp u samom POST-u mi skonta proc 4200+, ispod napiše CPU ID i tu stane i ni makac,ni u BIOS ni nigdje dalje, apsolutno ne reagira. Prije sam mislio da je do BIOS-a, pa čim je izašao novi ja ga stavio,clockao itd. i radio je ko metak. Danas odjednom ni makac i sve po starom, mislio sa da je do napajanja pa sam probao sa drugim ali ista stvar, stavio sam i drugu memoriju SUPERTALENT DDR2 800MHz, pošto na stranici nije naveden Kingmax, doduše nije niti Super, ali isti je problem i dalje bio. Jedino s kim je kompatibilna je Corsair,Kingston i A data. Da li ima netko sličnih iskustava, jer me ovo ubija. Komp se u zadnje vrijeme sam restartira od sebe( npr. ostavim ga preko noći da radi) i danas ovo. Ako bi moglo definitivo biti do meme OK, ali ako je do matične, to je žalosno, dosta para a ono k...
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Takav sam ja imao slučaj kada sam flashao BIOS iz Windowsa. POST-ao i onda stop. Ne reagira na ništa. Ja sam mislio da sam usrao stvar flashajući (jer sam nešta krivoga napravio oko flasha). No, onda sam izvadio jedini uređaj kojeg imam nataknutog u PCI utor (TV tuner) i onda je prošao post bez problema, flashao BIOS ispravno iz DOS-a i opet radi normalno. Ali pošto se tebi događaju random restartovi, skokni na www.memtest.org i skini si dotični program, snimi ga na CD (ako skidaš *.iso fajl) ili stavi na nešta bootabilnog (USB npr.) i pokreni ga. Pa da barem možeš memoriju izbaciti iz igre...
"Everything with a heartbeat can knock you down" Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 11.03.2007. u 23:00. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Provaj clear CMOS? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Tu negdje treba inicijalizirat SATA/IDE uređaje pa njih iskopčaj, možda nešto radi sranja...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Kod frenda memorija radi super(intel). To što kažeš Vuco, istina, kad sam izvadio TV karticu iz siga, proradilo je i poslije sam je stavio i sve je bilo OK. Međutim jučer je sve proradilo kad mi je iskočio osigurač u stanu(cura kuhala), ja ga vratio i on upalio bez beda. Inače sam sve pogledao da negdje neka žica dodiruje kućište,sve još jednom posložio unutra i sad je sve OK.???? Da li je možda zbog kontakta sa kućištem(iako ja nisam vidio),memorija,ili ... Inače sam i sata iskopčaou cijelom tom postupku,možda je i to bilo u igri, sad ne znam. Danas mi frend vraća moju memoriju pa ću vidjeti šta kaže. E da, inače mi kingmax ne radi na DIMM 1 i 2?
![]() |
#6 |
Premium
|
Sad sam pročitao da bi takvo što mogao uzrokovati SATA kabl ili utor?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|