|
![]() |
#1 |
Dubwise
Datum registracije: Dec 2004
|
Problem sa mrezom ( XP SP1 + SP2)
Pozdrav Ovako imam problem sa mrezom izmedju laptopa i racunala. Dakle mreza je 100mb,preko crossover kabla,do prije 2 tjedna sve je radilo normalno,no odjednom mi je pocelo pokazivati poruku (kad bi se zelio spojiti sa laptopa na racunalo) da trazi korisnicno ime i lozinku (administratora,valjda ?! ) Na oba stroja sam iskljucio Simple File Sharing (...ili kako vec ),no nije pomoglo,ni na jednom racunalu nemam ukljucen firewall,sharenje svih diskova je ukljuceno,te su sve dozvole ukljucene,a kad se pokusam spojiti na racunalo sa laptopa i upisem npr. username:Administrator i lozinku:test, ono mi samo izbaci isti taj dijalog bez ikakve promjene,samo sto ispred administratora stoji DESKTOP\ (ime racunala)... ![]() stvarno vise nemam ideju sto da napravim,trazio sam po googleu,no nista konkretno nisam nasao...stvarno bih bio zahvalan kad bi mi netko pomogao ! Hvala unaprijed ! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
A nešto jesi promjenio (nešto instalirao, brisao, . . .). Najlakše je ako imaš uključen Restore point vratit na datum prije kad je "stvar" funkcionirala ok. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ako nemaš lozinku na accountima, napiši korisničko ime od kompa na koji se spajaš, a lozinku ostavi praznu.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Dubwise
|
Uklonio sam lozinke na oba racunala (prije dok mi je radilo sve kako treba, nisam imao lozinku) no sad mi javlja da ga uopce ne moze naci u mrezi ??? moze hint gdje se nalazi restore point,totalno sam zaboravio... Sad mi cak govori kako ne moze naci put do /desktop-a (pc-a) mislim stvarno za poluditi,a da sam bar neke postavke mijenjao pa da se nesto pokvarilo,ok, ali bas nista nisam radio,samo od sebe... hehe,divno, evo sad sam iskljucio firewall na oba racunala i javlja mi : Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Dubwise
|
Dali se preko sp2 moze instalirati sp1, bez ikakvih posljedica,tj bez formatiranja diska ili brisanja ikakvih stavki sa racunala ? mislim da sam to jednom prije radio, no vise se ne sjecam sto se dogodi tada poslije instalacije... edit: Ovo je stvarno za poluditi,kad se pokusam sa laptopa spojiti na racunalo pita me za korisnicko ime i lozinku,ja ih uredno upisem,no govno i dalje ne prepoznaje ??? Jel mozda treba/ne treba biti ukljucen gost ili treba jos jedan acc posebno za spajanje ? ajmo ljudi raspisite se,dok nisam ovo sve bacio kroz prozor ![]() Zadnje izmijenjeno od: neumrli. 12.03.2007. u 20:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Dubwise
|
Problem djelomicno rjesen,uspio sam pristupiti laptopu sa racunala,dok sa laptopa na racunalo nece i dalje... ![]() Hvala svima na trudu ! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|