Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.03.2007., 15:22   #1
pi3r
Premium

Datum registracije: Sep 2006
DSL problem

Dobio sam Kasda modem (spojen preko mrezne kartice) prije 4 dana i odmah se spojio na internet.Imam flat rate 2 mjeseca i non-stop "skidam"...
Jucer su poceli problemi....spojim se bez problema i upalim utorrent da mi skida nesto i veza mi se samo postepeno usporava dok na kraju skroz ne padne na nulu...Uz to mi se iznenada na ikoni za Local Area Connection pojavio usklicnik...Malo san prckao po postavkama i postavio staticku IP adresu kakko je objasnjeno na ovom forumu.Usklicnik je nestao ali veza i dalje "puca" nakon 15-ak minuta.Zvao sam sluzbu za korisnike koja kaze da je s njihove strane sve OK. POmozite!

E da, ne mogu pristupit svom routeru (Kasdi).U njenim papirima pise da je njena adresa po defaultu 192.168.1.1 medjutim nece da mi otvori doticnu adresu...
ATI X700 pro @ 500/1000 -- Arctic cooling S2
Maxtor 200GB
pi3r je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2007., 19:03   #2
SPLiFF
Premium
Moj komp

SPLiFF's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
joj... meni isto uTorrent radi probleme sa ruterom, doduse ne koristim kasdu kao ruter, ali svejedno puca veza stalno.

A sto se tice IP-a, ja sam promjenio kasdi IP i od tad joj ne mogu pristupit ni preko tog novog, ni starog IP-a.
SPLiFF je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.03.2007., 20:32   #3
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

To "ne otvaranje" stranice routera je poznat slučaj ukoliko sljedite ona T-Com uputstva koja u prevodu znače postavi sve na automatic i bez upisivanja gateway i DNS adresa. Da sada ne kopiram, postavite statičku adresu i gateway i DNS - ove vašeg ISP provajdera kako je u Sticky - ju opisano i sa "otvaranjem" routera nebi smjelo biti problema. Ukoliko nemožeš pristupiti routeru, napravi reset uređaja (što će vratiti postavke na defaultne). Normalno, poslje toga treba prekontrolirati i po potrebi ponovo podesiti isti.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 08.03.2007., 20:19   #4
pi3r
Premium

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
To "ne otvaranje" stranice routera je poznat slučaj ukoliko sljedite ona T-Com uputstva koja u prevodu znače postavi sve na automatic i bez upisivanja gateway i DNS adresa. Da sada ne kopiram, postavite statičku adresu i gateway i DNS - ove vašeg ISP provajdera kako je u Sticky - ju opisano i sa "otvaranjem" routera nebi smjelo biti problema. Ukoliko nemožeš pristupiti routeru, napravi reset uređaja (što će vratiti postavke na defaultne). Normalno, poslje toga treba prekontrolirati i po potrebi ponovo podesiti isti.
Ma znam da T-com-ova uputstva nista ne valjaju.Malo sam citao po ovom forumu pa sam poslusao savjete korisnika i upisao T-comove DNS-ove, al opet nista.Na kraju sam odustao...nabavio sam od prijatelja Siemensov C-010 Hvala na pokusaju pomoci!
Maxtor 200GB
Staro 08.03.2007., 23:15   #5
Striček
Write in ©
Moj komp

Striček's Avatar

Citiraj:
Autor pi3r Pregled postova
Dobio sam Kasda modem (spojen preko mrezne kartice) prije 4 dana i odmah se spojio na internet.Imam flat rate 2 mjeseca i non-stop "skidam"...
Jucer su poceli problemi....spojim se bez problema i upalim utorrent da mi skida nesto i veza mi se samo postepeno usporava dok na kraju skroz ne padne na nulu...Uz to mi se iznenada na ikoni za Local Area Connection pojavio usklicnik...Malo san prckao po postavkama i postavio staticku IP adresu kakko je objasnjeno na ovom forumu.Usklicnik je nestao ali veza i dalje "puca" nakon 15-ak minuta.Zvao sam sluzbu za korisnike koja kaze da je s njihove strane sve OK. POmozite!

E da, ne mogu pristupit svom routeru (Kasdi).U njenim papirima pise da je njena adresa po defaultu 192.168.1.1 medjutim nece da mi otvori doticnu adresu...
Pokušaj telnetom na router:
start->run->telnet 192.168.1.1
ili ako si fulao u browseru pa samo napisao u address baru IPa, napiši ponovno: http://192.168.1.1

Tko ti je ISP?
Ovdje postoje dvojica na Optimi kojima isto veza redovito puca u nejednakim periodskim razmacima.
Striček je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2007., 13:20   #6
pi3r
Premium

Citiraj:
Autor Striček Pregled postova
Pokušaj telnetom na router:
start->run->telnet 192.168.1.1
ili ako si fulao u browseru pa samo napisao u address baru IPa, napiši ponovno: http://192.168.1.1

Tko ti je ISP?
Ovdje postoje dvojica na Optimi kojima isto veza redovito puca u nejednakim periodskim razmacima.
ISP mi je T-com...i sad jos jedna zanimljiva stvar.Jucer mi je pukla veza i nsam se citavi dan mogao spojiti. Danas mi nekim cudom DSL proradio al je jaaako usporen. Bootam Suse i spojim se preko njega i odem na stranicu za testiranje bandwith-a...rezultat =798 kbps
OK, restartam i bootam WinXP, odem na istu stranicu i napravim test.Rezultat 57,4 kbps

I sad vi meni recite!Vec pomalo ludim
Maxtor 200GB

Zadnje izmijenjeno od: pi3r. 10.03.2007. u 13:49.
Staro 10.03.2007., 13:50   #7
patakmeister
N6 Brušeno- N12 Turpijano
Moj komp

patakmeister's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Šta drugo reći nego da te sabotiraju t-comvci!
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno