|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
grafe koje podrzavaju HDTV (1080i, 720p)
Stari je nedavno kupio neki Philipsov LCD TV 16:9 (podrzava 720p i 1080i...) a ima i sony-ev dvd-rekorder koji kako mi je on objasnio daje nekakvu rezoluciju 500 i nesto ali apskilira (takva nekakva rijec) na 720p/1080i... ugl sad si on razmislja o prodaji tog rekordera i kupovini kompa (dakle media centra) i nekakvog adaptera s kojim bi se spojio LCD i komp (on ima sad HDMI izlaz pa treba nekakav adapter za prelaz na DVI posto su na grafama DVI izlazi... tako nesto) ugl mene zanima posto bi mu ja vjerojatno slagao taj komp, jel podrzavaju graficke 1080i i 720p i koje bi to bile?? Jel bolju sliku ima ATI ili nVidia sto se toga tice?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Mislim da bi te rezolucije trebale podržavati sve HDTV grafe jer su to najniže rezolucije HDTV standarda. Što se tiče grafa, to su Radeon X100 i X1000 serija te GeForce 6, 7 i 8 serija.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
X1k serija podrzava HD reze. Mislim da ne ide signal sa DVI vec sa onog TV-out (ja sam dobio kao neki HD kabel?). Iako imaju i HDMI verzije X1k serije, pa mozda da nesto od toga pogledas. Preko toga bi slika bila najbolja. Iako, nikakve koristi od toga ako se nece gledati HD materijal. Dzaba sve to ako ce se opet gledati "normalni" DVD-ovi jer ce ovaj put posao upscallinga radit graficka.
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Imaš na tržištu grafa s HDMI tako da nije potreban DVI adapter (ATI X1300Pro i X1600Pro; nVidia 7100, 7300 i 7600GT) EDIT: koliko sam mogao primjetiti, uglavnom se radi o Asusovim grafama
![]() |
#5 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
HDTV je podržan još od R300 serije, HDMI je pak drugi par kobasica ![]() Ja imam ovakav adapter (sa "jumperima" za rezu) http://img522.imageshack.us/my.php?image=hdtvqt6.jpg
![]() |
#6 |
Premium
|
HD meterijal se na DVD-ima jos naravno nemoze gledati ali opet ja to gledam za buducnost jer valjda bude kroz 2god nekaj s tim blue-ray diskovima... lako ja metnem drugi "DVD-ROM" u komp... nego... moj stari jako voli testirati/isprobavati itd... tehnicke stvari a ja bi htio ubiti 2 muhe jednim udarcem (neka on uzme taj komp pa nek onda surfa po svom kompjuteru i przi si sam DVD-e...) ma kriza srednjih godina |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
U stvari lažem ![]() HDTV je na ATI-cama podržan još od 8500 serije. Na tri načina. VGA na YPbPr DVI-I na YPbPr A/V Out na YPbPr Kod mene je podržano 480i, 480p, 720p i 1080i +jumper za 16:9/4:3 S tim da zaštićeni DVD-i idu na max 480p
![]() |
#9 |
Premium
|
Dogovorite se jel moze onda 720p i 1080i ili ne ![]() Pretpostavljam da je slika kod ATI-a bolja nego kod nVidia-e? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
naravno da je bolja... zato svi imaju ati. |
![]() |
![]() |
|
|