|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2007
|
Programiranje komunikacijskog programa
Kako naslov kaže htio bih (po mogućnosti u AdobeFlashu) isprogramirati jednostavni programčić za komunikaciju preko interneta. Zapravo mi trebaju naredbe koje bi otvorile neki komunikacijski kanal (to su valjda portovi.... nov sam u ovome). Npr prijatelj mi pošalje njegov IP, ja ga ukucam i program ostvari vezu mog i njegovog računala i šalje podatke. Potakla me playtoy zona na t-comovom portalu koja ce čini cijela u Flashu izrađena a ima mogućnost multiplayinga..... dakle slanja informacija sa mog na računalo drugog korisnika realtime. Unaprijed hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
aka Mithrandir
Datum registracije: Nov 2003
|
Zasto bas u flashu? Ja nisam nista u flashu programirao. Sto se tice mreznog dijela programirao sam neke stvari u C-u i iz**** se ko stoka. Preporucam C# ili Javu, sta ti vise pase. Imas dobru dokumentaciju, i nece ti bit problem to napravit ako si ikada nesto programirao. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() sto fali flashu? ![]() on topic: poprilicno sam siguran da se moze napravit sa flashom, doduse, ja neznam kako i preumoran sam sad trazit po netu, ali probaj pogledat na www.kirupa.com, www.flashkit.com ili www.ffiles.com. uvjeren sam da ces naci rjesenje. ali ako nemas nikakvih iskustva u radu s flashom - velika je vjerojatnost da ce ti bit poprilicno komplicirano... onda bi mozda bilo bolje pogledat kaj je messiah savjetovao... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
jos jednom, NHF, nisi znao a ja ti samo kazem da znas za ubuduce... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
aka Mithrandir
Datum registracije: Nov 2003
|
Ajde, nemoj bit tako strog ![]() Covjek ako je dovoljno inteligentan i snalazljiv uz neki dobar tutorial moze napisati neku jednostavnu mreznu aplikaciju. Ipak, po stilu kojim je to pitao (pogotovo jer misli to jos u Flashu isprogramirat ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|