|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Problemi s driverima!
Hej ekipa, opet trebam pomoć/savjet... Neime kupio sam radeonku X1300XT (prije nje je u kompu bila 9800XT koja je krepala ![]() Ima li itko savijet kako da instaliram drivere? I jel neophodna reinstalacija windowsa i hoće li ona riješiti što? ![]() Zadnje izmijenjeno od: Dngy. 04.03.2007. u 21:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
vjerojatno nemaš net framework instaliran |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Dajte ljudi pomagajte, i nakon reinstalacije windowsa ostaje isti problem, evo instalirao sam SP2 i najnovije zakrpe pomoću Autopatchera iz sječnja ove godine, i nakon reinstalacije opet isti problem...i dalje mi se pojavljuje upozorenje iz posta iznad.. Dajte pomozite, ako itko zna nešto o uzroku problema? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Ajmo ovako onda. Probaj s ovima: click. Ovo su 6.10 Catalysti. Taj isti problem sam primjetio kada sam morao sredit jedno računalo sa x550 grafičkom karticom. Nijedan driver od 6.11 na gore nije htio prihvatit. Ne znam zašto. Probaj ove instalirat, pa ih onda samo deinstaliraj u Add/Remove ali ostatke nemoj brisat sa DriverCleanerom. E onda probaj instalirat najnovije 7.2 drivere. Ja sam morao tako instalirat najnovije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rambus 3xtr1m
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
Ma ja evo fakat ne kužim šta mi se to dešava....a jel ima kakve šanse da je hardware u pitanju? Mislim glupo mi je to da je hardware kriv jer se kartica normalno podiže, ali drivere ne prihvača nikako, da ne govorim o pomisli da bilo kakvu igru instaliram... Probao sam ovo s 6.10 driverima i ne reagira, ali evo sad sam ponovo instalirao windowse, (pa ću prvo inst 6.10, ono moram probat sve opcije), i probat ću ju na još jednom kompu pa javim....sad sam već u bedu zbog te šugave kartice... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Ma ja ovo više ni malo ne razumijem...driveri i dalje ne rade, tj. ne reagiraju na ovu grafu... E sad premjestio sam grafu u drugi komp na kojem je isto ATI kartica (9550) i kartica uredno radi, očita ju uredno i normalno šljaka, onda sam posumnjao u ovu matičnu iz kompa koji slažem, pa sam u nju ubacio ti radeonku 9550 i ona normalno radi, i sad više stvarno namam ideja u čemu je problem da mi neće proradit...i da, instalirao sam na ovom kompu i iste one drivere koji su bili na onom kompu na kojem radi, ali nula bodova... Fakat više nemam ideja, dajte pomozite... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Mogao si napisati koji je ostatak konfe, jesi li instalirao DX 9.0c i drivere za chipset ili nisi...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Daj rokni čiste windowse, bez ikakvih update-ova, stavi samo drivere od matične prvo, pa onda drivere za grafu (drivers only bez CC-a tog glupog). Stavi neke provjerene da ne bi bilo da ne podržavat tu tvoju grafu.
![]() |
#16 |
N6 Brušeno- N12 Turpijano
Datum registracije: Oct 2006
|
Probaj sa catalystom 6.7! taj je meni najbolje radio dok sam ima R9550! Provjeri da li je kartica dobro sjela i jel ima ona conektor za dodatno napajanje ili ne?
![]() |
#17 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
U Device Manageru ti je sve instalirano? Nema žutih uskličnika. Prema ovome što vidim on tebi grafu ne prepoznaje kao Display Adapter u Device M-u. Ja mislim da je matična problem, ali naravno nisam ziher. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Tlacitelj i neznalica
Datum registracije: Dec 2003
|
Imao sam isto problem...imas i post tu negdje...sada mi je napokon valjda je ok,iako mi je cudno to sta mi ju nije prepoznao kao display adapter nego je pod unknown u device managaru,ja sam stavio drivere 5.10 catalist i sve mi je ok,osim toga sa device managarom. Ja sam sve sto ima veze sa ATIjem skinuo iz kompa sa driver cleanorom i jos rucno pregledao program files i C:\Ati i izbrisao.... sada ne kuzim tu foru sa unknown pa cu probati 3d mark 2005 zavrtiti pa vidjeti koliko drugima dolazi score da vidim jel to ok...
![]() |
#21 |
Premium
|
ajd probat ću ovo što je giga rekao, ali ne shvačam onda kako ta kartica radi na drugom kompu, a i druge kartice na ovom kompu...kako da ju reklamiram kad mi se na drugom kompu normalno podigla?! |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Uzmi samo drivere i ATT. Ako ti ne instalira npr. 7.2 drivere lijepo odi u Device Menager/Hardware, nađi grafu i daj joj "ručno" putanju do foldera gdje su se driveri instalirali.
![]() |
#23 |
Premium
|
Ok, probat ći instalirat samo drivere, bez CCC-a, ali ovo s ručnom putanjom sam probao, i on mi u device manageru uredno napiše da je to X1300 kartica, ali ništa od toga... |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
evo ne reagira i dalje na drivere....skinuo sam neke drivere od Tweak R US (moslim da se tak piše), za ati, i normalno mi prepozna karticu kod instalacije , ali i dalje nišda od drivera....mislim kartica je i dalje "mrtva".. Ja više fakat ne znam što bi moglo biti jer ovo zasigurno nije neki uobičajen problem! Mislim vidim da očito nisam jedini koji nema ideja što bi napravio, ali dajte bar neki savjet... Postalem luuuuud |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|