|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2005
|
Problem s konektiranjem i mrežnom karticom
Konektiram laptop sa kompom. Laptop mi detektira komp, ali komp ne detektira laptop.Kada provjeravam na kompu svoju mrežnu karticu, piše mi da je 1394 net adapter, sto je cudno jer imam abit nf7s.Trebao bi detektirati karticu kao nesto određenije , a ne kao network adapter.nemam pojma sta da napravim..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
To je 1394 ili FireWire, moraš u Network - u imati još i mrežnu. Ili je diseblana u XP ili nije instaliran driver ili nije uopče uključena u BIOS - u (Integrated Peripherals - OnChip PCI Device - LAN Controller treba biti Enable). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
Čini se da sad driveri zezaju.Probo sam instalirat drivere koji su mi došli sa cd-om ali javlja error i ne može ih instalirat.(access denied) Driveri su za windows xp. Skido sam sa interneta ali s istim rezultatom Imam nVidia nforce MPC networking adapter Ne kužim, čak je moguće da su sva tri problema koja si napiso ![]() Zadnje izmijenjeno od: Phylip. 01.03.2007. u 13:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Skinuo sam najnoviji 5.10 chipset sa za nvidine ploče sa bugovog cd-a ali samo ga extracta na hard a kad počnem setup samo se pokrene install wizard ali se kasnije ništa ne instalira. Izvadio sam ethernet folder sa bugovog chipseta i probo ga ručno instalirat,zatim me prvo upozorio xp da budem siguran ako hoću ovaj driver instlirat jer nije siguran u njegovu stabilnost i ne znam šta Instlirao sam ipak i tražio me neke fajlove koje nije mogao nać u folderu pa sam ih skinuo sa interneta ramsed ,jedig2rx... U svakom slučaju instalirao sam drivere za koje se nadam da su valjani Na žalost to nije riješilo problem.Kompići mi se u Lanu i dalje ne očitavaju Lan možda radi neke 2 sec a onda ništa Nisam više siguran u ništa,poludit ću cijeli dan radim na tome |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
Žalim slučaj, al ovaj komentar "Ah taj nŽNJ chipset" nije tu slučajno. Neznam dali si mrežnu koristio do sada (pa da znaš da je radila) ili je sad tek želiš uposliti prvi put. Predlažem da napraviš update BIOS - a prvo. Samo pazi da to napraviš točno po opisanoj proceduri i moli boga elektre da ne zaštuca struja dok to radiš ako nemaš ups. Probaj ovdje pronači rješenje:http://forum.abit-usa.com/archive/index.php/f-26.html Članak o problemima te ploče:http://www.duxcw.com/digest/Howto/mb...7-s/index.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Odlučio sam ne prćkat po biosu Reinstalirao sam windowse sa service pack 2 i stavio sam najnovije drivere za matičnu.Kupio sam novu mrežnu karticu i novi kabel. Kompovi mi se i dalje ne očitavaju kad ih probam pingat u promptu ali mogu normalno sherat fileove ![]() Ne kužim |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
to te ja pitam
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
Jesi siguran da nakon naredbe "ping" upisuješ točnu IP adresu u lokalnoj mreži od kompa kojeg želiš pingati?
1: Intel Badaxe2 () C2Q Q6600 () 2x2GB Kingmax 800MHz () Gigabyte GF 7300GT () 2 x Seagate 7200.10 320GB SATA II () Corsair VX 550W () DVD±RW LG H22 () Rebel 12 Economy 2: Gigabyte GA-965GM-S2 () C2D E6400 () 2x1GB Kingmax 667MHz () Seasonic S12 380W ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
|
Normalna stvar kod XP + SP2 (origigi firewall uključen po defaultu). Može se podesiti da ping "prolazi" a da je firewall uključen. Dostupnost računala u lokalnoj mreži možeš viditi i kroz Windows Explorer - My Network Places. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
to te ja pitam
Datum registracije: Dec 2006
|
Ne mogu tvrdit 100% jer ne znam kada sam zadnji put imao njega uključenog, ali koliko se sjećam win firewall po defaultu uvijek dopušta ping. To mu i je velika mana, ako se dobro sjećam.
1: Intel Badaxe2 () C2Q Q6600 () 2x2GB Kingmax 800MHz () Gigabyte GF 7300GT () 2 x Seagate 7200.10 320GB SATA II () Corsair VX 550W () DVD±RW LG H22 () Rebel 12 Economy 2: Gigabyte GA-965GM-S2 () C2D E6400 () 2x1GB Kingmax 667MHz () Seasonic S12 380W ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Microsoftov firewall je bio isključen ,zaboravio sam isključit penicilin antivirus kojeh sam nedavno installrao na laptop Hvala na pomoći sad je sve ok |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|