|
![]() |
#1 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Stand by
Malo je smijesno pitanje ali.... Mucim se vec dva dana i nikako ne mogu vratiti opciju stand by u win Xp.Imao sam je prije i odjednom nestala a ja se bas i ne sjecam da sam je sklonio. I jos nesto.Imam problema u direct X pod Win Xp,ne zeli mi dovrsiti direct 3D testove,stalno mi javlja da sam prekinuo test stiskajuci neki gumb!? sto naravno nisam napravio.Ista stvar mi se desaval pod WIn 2000 pro. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2002
|
ne bi se stel mesat.. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Shift. Ako je ta tipka zaglavljena, trebale bi ti se događati te stvari. Ovo je stvarno dobro.
![]() |
#4 |
(°_°)
|
tor, nisi jedini... al se ja vise ne opterecujem s tim ![]() ionako ko je vidio staviti komp u standby ili u "hibernaciju" pa da ti se ugasi i kad ga palis da se digne za 10 sec. Pa cemu to ! ![]() ![]() al isti problem sam imo i na win 98
![]() |
#6 |
(°_°)
|
ah moguce je... samo kaj mi se na win98 samo vratilo, pa ocekujem da ce se i tu ![]()
![]() |
#7 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
mozes vidjet pod power options da li si ga iskljucio, ili ga je nesto drugo iskljucilo... i ako imas bilo kakav unknown device u device manageru standby i hibernate ti se automatski iskljucuju. to je valjda neki safety feature ![]()
![]() |
#8 |
(°_°)
|
Kad si reko da pogledam u device manager... SAD sam skuzio zakaj mi se ugasio... kad disable-am mreznu karticu vise nema stand by ! Al necu da mi se komp dize pola minute vise samo zbog shugavog stand-by-a ![]()
![]() |
#9 | |
matroxfanatic
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
(°_°)
|
Pa kad je ukljucena, jednostavno se windowsi dizu barem pola minuta duze... to sam prije znao kak da ubrzam, al sad mi se neda prckat po tome kad mi ionako ne treba mrezna ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
matroxfanatic
|
Citiraj:
Ne kontam tvoje argumente, smeta ti mrezna jer se onda w2k dizu pola minute duze, a zapravo places za hibernaciom i stand by-om koji ti sada nisu dostupni? Daj se odluci! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
(°_°)
|
btw nisu w2k nego xp ![]() a sto se tice da se dize pola minute duze, ako ides instaliravat hrpu programa (recimo poslije formata) pa te svaki trazi da restartas komp, nije ti svejedno dal ce ti se komp bootat normalnih 30tak sekundi ili duplo duze ![]() svacas sad? a stand-by... pa kaj ce mi to?
![]() |
#13 | |
matroxfanatic
|
Citiraj:
Sto se tice instalacija softwarea i niza restarta, to napravis na pocetkun (prvih dan, dva) i nakon toga vrlo rijetko. Uostalom, ako trebas 20 puta restartati racunalo to je 10 minuta duze. Molim te, odluci se. Usput, kakav restart nakon kakvog formata? Nije mi bas jasno o cemu se radi? I kakvi su to programi koji zahtjevaju restart XPa? Mislim, ima ih, ali ne bas toliko mnogo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
(°_°)
|
Ma daj neda mi se sad tu s tobom svadati... al ako kazem da treba restartati windowse, onda treba, valjda znam iz osobnog iskustva!!! Ajde probat cu ti pojasnit... Ak imas hibernaciju, komp ti se ne boota ispocetka, nego od odredenog mjesta (neznam tocno) i uglavnom ispadne da ti dode do windowsa za 10tak sekundi. (no citao sam da to nije dobro koristiti) S druge strane, ako oces imati tu hibernaciju i standby, moras imat upaljenu mreznu s kojom se dize duze 30tak sekundi! i sad ne svacam kaj nije jasno! pa naravno da bi htio sve, da imam hibernaciju, da mrezna radi i da se komp normalno dize. Al ocito to sve ne ide zajedno! SI SAD SVATIO? ![]()
![]() |
#15 | |
matroxfanatic
|
Citiraj:
Moje iskustvo je pokazalo da W2k ima bolju hibernaciju od XPa, jer mi se u XPima zvucna cesto nije probudila, dok pod W2k sve radi. Koliko dugo se dize iz hibernacije ovisi o kolicini RAMa i brzini diska, mrezna tu nema nikakvog utjecaja. Osim ako imas DELL ili tako nesto s mreznom na ploci i u BIOSu upaljenom mogucnostu DOS mreze (ili tako nesto) pa ti pri dizanju BIOSa mrezna trazi DHCP. A sto se tice restarta, potrebno je samo ako sam program nakon instalacije to javi, a ne uvijek. Ili? |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|