Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.02.2007., 00:00   #1
Benaren
Master
Moj komp

Benaren's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Ati sapphire x1950pro i koje napajanje?

Pozdrav svim forumašima.

Dosta sam izbivao iz svijeta hardwarea i grafulja pa trebam par savijeta. U mogućnosti sam nabaviti navedenu grafu pa me znima koje napajanje je ok.

Trenutno imam Tagan 430W pa me zanima dali je to dovoljno jer se spominje da je potrebno 450+.
Ujedno što se preporuća CCC ili omega driveri?

Nakraju još jedno pitanje, vidio sam na slikama da ima dva molexa za napajanje, sada mene zanima dali moraju oba biti ukopčana sa onim kabelom što se dobije ili ne?

Hvala
Staro 27.02.2007., 00:05   #2
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Bu dovoljno. Ziher. Nema ta grafa dva molexa, nego jedan 6-pinski, a da bi njega spojio na napajanje koje inace nema takav konektor koristis adapter koji je dosao sa grafom. Taj adapter s jedne strane ima dva 4-pinska koja idu u tvoje napajanje(pozeljno je da idu na razlicite grane) a s druge taj crni 6-pinski koji ide u grafu. Eto to je to.

EDIT:
@McG: hihihihi, bio sam brzi
SRV je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.02.2007., 00:06   #3
McG
-------

Dosta je tih 430W i više nego dosta, nemaš brige. Kaj se molexa tiče, ukopčaš oba, s tim da je svaki na posebnoj grani, ali PCI-E verzija te kartice ima 6-pinski konektor, tak da na Taganu samo najdeš dotični i uštekaš u karticu. Drivere si skini ili obične (display drivers) ATi ili Omegu i ATi Tray Tools, mada s Omegom već dobiš ATi Tray Tools, pa si miran po tom pitanju.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2007., 00:44   #4
Mirko Z. Genije
lep
Moj komp

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor Benaren Pregled postova
Pozdrav svim forumašima.

Dosta sam izbivao iz svijeta hardwarea i grafulja pa trebam par savijeta. U mogućnosti sam nabaviti navedenu grafu pa me znima koje napajanje je ok.

Trenutno imam Tagan 430W pa me zanima dali je to dovoljno jer se spominje da je potrebno 450+.
Ujedno što se preporuća CCC ili omega driveri?

Nakraju još jedno pitanje, vidio sam na slikama da ima dva molexa za napajanje, sada mene zanima dali moraju oba biti ukopčana sa onim kabelom što se dobije ili ne?

Hvala

Meni ta kartica radi bez ikakih problema na seasonicu od 380w. Dakle ne beri brigu.
Za drivere preporučujem zadnje 7.2 (samo display driver, možeš i CCC ako baš hoćeš) i ATT, zadnju verziju. Nema potrebe za omegom.
Mirko Z. Genije je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2007., 02:35   #5
Benaren
Master
Moj komp

Benaren's Avatar

Hvala svima na brzim odgovorima, evo ukopčao je prije par minuta, sve super radi stavio sam omega drivere. Da zaboravio sam napomenuti da je agp kartica tako da ima dva molexa kako je rekao McG i ukopčao sam oba.

Hvala bogu da imam tagana pa je na njemu s tim kablovima sve pojednostavljeno

Još jednom hvala vam svima na brzim odgovorima
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno