|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
(riješeno) Windows ne prepoznaje diskete
Windows XP SP2 ne prepoznaje diskete. Kad ih umetnem u pogon kaze da nema diskete nutra i da ju treba "insertati". Probao sam prikljuciti novi disketni pogon, ali javlja se isti problem. Ikona disketnog pogona je prisutna u My Computeru U BIOSU pod diskette configuration pi?e sljedece Diskete configuration - selects the diskette type. Note that 1.25 MB 3½" references a 1024 Byte/sector Japanese media format. To support the 1.25 MB 3½" requires a 3½" "3 mode" Diskette drive. U izborniku je ponuđena samo 1.44/1.25 MB 3½" diketna jedinica. Ostale 5.25" ili 2.88 MB mi ne odgovaraju naravno. Koji vrag to znaci i kak da ja znam dal imam 3 mode diskette drive. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Moraš stavit na 1.44 MB jer pretpostavljam da imaš te diskete, druge nisam ni vidio kod nas osim 5.25". Pogledaj još da li si dobro utaknuo onaj flat kabal u floppy. Pogledaj gdje je na floppyju pin 1 i na tu stranu okreni crvenu žicu tog flat kabla.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Koji je to pin 1? Kak ga mogu prepoznati? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Hvala ti. Ja biser sam okrenul krivo kabel na spoju sa disketnom jedinicom. Sad to radi. Znaš možda u čemu je ovdje problem - Imam 2 cd drive-a na jednom IDE kanalu. I kad stavim cd u ovaj master odvrtim ga,sve ok. Zatim otvorim ladicu cd pogona,izvadim cd i stavim unutra drugi cd,a windows čita taj novi cd ko da je onaj stari kojeg sam izvadio. To rješavam tako da nakon što izvadim taj prvi cd, zatvorim ladicu.Zatim opet otvorim ladicu i onda tek stavljam novi cd kojeg ovaj put dobro pročita. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Rekao bih da je to nešto do Windowsa, ali opet, može bit i do uređaja, tko zna... Probaj ih zamjenit, stavit na cable select, reinstalirat IDE kanal,... Igraj se. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|