|
![]() |
#1 |
(°_°)
Datum registracije: Nov 2001
|
Ruska tehnika
Imam jedan problemcic. Naizgled se cini bezazlen i ja ispadam budala kad ga ne mogu rijesit, al ljudi pls help! Za*bo sam frendu komp! Ima neku starudiju (P-133 - neka se niko ne uvrijedi sto to nazivam starudijom, pred 5 godina to je jos uvijek rulalo ![]() ![]() ![]() fakat neznam kaj mu je . . . boot sequence sam probao mijenjati sve moguce, A-C, C-A, CDROM-A-C.... ma neznam kaj vise nisam.... i uvijek isto... Pls help!
![]() |
#2 | |
matroxfanatic
|
Re: Ruska tehnika
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
matroxfanatic
|
ako nisi shvati sto ti zelim reci, bojim se da je disk crko. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Banned
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
(°_°)
|
Ma ne svacam kak je odjednom crko, nakon 5+ godina rada! Ali hard je do prije tog formatiranja radio "relativno" normalno, a i u dosu ga mogu normalno ocitati, cak se i vidi da su windowsi instalirani. A i formatiro sam ga na svojoj masini, tak da sam nakon formatiranja jos i snimio neke fileove na hard prije nego sam kod frenda instaliro windowse. Jeste bas sigurni da bi bas zbog formatiranja crko?:confused:
![]() |
#6 |
(°_°)
|
Je li moguce da ima boot Virus? bolno, al istinito... ![]()
![]() |
#8 |
matroxfanatic
|
Ajde, vidim da ipak moram ispricati kako je moj hard na poslu umro (unazad dva tjedna). Bio je to tanki Maxtor od 20GB. U radu je povremeno blokirao rad, ali niti u jednom trenutku nisam posumljao u njega. Jedno vrijeme imao sam dual boot W2k i Linux. Odjednom, bri butanju w2k je javio "ineksesibl but divajs". Dignem Linux, sve stima. Dignem u DOSu, sve radi. Ali Partition Magic se u dosu vise ne zeli pokrenuti, javi 5-6 gresaka i ugasi se. Idem reinstalirati w2k. Uredno sve krene, i u trenutku kada treba odabrati particiju na koju instalirati, on meni javi kako nemam disk u kompu. Resetiram U DOS, sve je tu. Na kraju sam proglasio da je disk crko, prebacio tih 5-6 GB podataka na neki drugi disk, resetirao i diska vise uopce nije bilo. Spas u zadnji cas. Pa ajde ti sad misli... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
matroxfanatic
|
Ako jos uvijek nisi shvatio, da, crko je disk. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
matroxfanatic
|
Citiraj:
Drugim rijecima, kada hard krepava, spasi podatke i nabavi drugi. Pa cak i ako miato uspije osposobiti disk, pitanje je dana/tjedna kada ce disk riknuti do kraja, a smatram da se za tih par dana vise ne isplati muciti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
kao da ja kazem da sam danas pokopa macku i onda u novom topicu napisem "ako niste skuzili, macka je umrla"....... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
matroxfanatic
|
...ma pusti... To ti je ono, nitko nije procitao Anu Karenjinu, ali svi su pogledali film. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
(°_°)
|
Svatio sam poruku! Ne morate se svadat i ne morate objasnjavat 3 puta! ![]() Nego sad je samo pitanje kako objasnit frendu da je riknuo hard... jel iz njegove perspektive, ja sam ga pokvario zato kaj je do tog "kobnog" formatiranja radio!!!
![]() |
#15 |
matroxfanatic
|
Taj disk bi riknuo tako i tako u sljedecih mjesec, dva. Istina, u ocima tvog frenda ti si ga pokvario i to je nezgodno. Imam doma jedan Quantum starijeg datuma, 3.5", 4.3GB, ispravan, stoji na podu pored kompa, ne koristim ga i ne vjerujem da cu ga vise koristiti. Mogli bi se dogovoriti za neku malu cijenu da te izvucem iz neugodnosti. Ako te interesira, javi mi na mail. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
(°_°)
|
Ma frend je pametan, svatit ce on kad mu objasnim da bio ionako riknuo ![]() Al ako ne svati, ili ako se ipak odluci da bi ubacio novi hard (ionako je mislio kupit novi komp za mjesec-dva) javim ti. By the way, daj mi javi na mail kolka je cijena (cca)
![]() |
#17 | |
Somewhere around Barstow
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
matroxfanatic
|
Citiraj:
Ne bi vjerovao, ali svako-tolko se komp u radu zbloko na 2-3 sekunde. Cak sam posumljao i na plocu prije nego na hard. Inace, kad se komp vratio sa servisa, uz disk su promijenili i memoriju i plocu. Pa sad ti misli. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
(°_°)
|
E ljudi, skoro sam se zahebo! Objasnio ja frendu kaj se dogodilo, i on vec svatio i pomirio se s tim da mora pljunut 150-200kn za novi hard, ako oce da mu radi komp, al onda sam reko, aj daj dofuraj jos taj komp bez monitora do mene, pa cu probat nes skemijat. I na kraju, skuzih da je trebalo formatirat disk u fat16 a ne u fat 32! Jel kao ovaj 32 ne podržava diskove manje od 2 GB ili tako nesto. Ma gluposti! i nakon 5 i vise godina rada, hard opet radi... koliko god se vi cudili ![]() p.s. probo sam ga clockati, al ne ide ![]() ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|