|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2007
|
Molim pomoc!!!
Prije svga veliki pozdrav svima na ovom forumu...Imam jedan problem koji se meni cini ogromnim a mislim da dosta ljudi ovdje takve stvari ima u malom prstu, pa stoga i pisem.. Prijatelj i ja se pokusavamo bezicno povezati, u svrhu dijeljenja adsl-a...On ima t-com-ov bezicni ZYXEL modem, a ja laptop na koji sam preko LAN kartice spojio Micronet-ov SP918GK access point... Postavke za LAN mi izgledaju kao na slici (nisam siguran niti da sam ovaj dio posla napravio kako treba )...i kada u IE ukucam 192.168.2.1 na screenu mi se pojavi sucelje Micronet-ovog AP-a....E tu nastaju problemi...koji mod rada izabrati i sta bi jos trebalo podesiti od postavki, kako bih na svom monitoru ugledao bilo koju web stranicu... Probao sam izabrati "station-infrastructure mode"...koji mi ponudi pretrazivanje mreze...prilikom pretrazivanja AP mi pronadje frendov ZYXEL ali kad izaberem opciju 'connect', odmah mi izbaci "connection failed"... Usput frendova mreza ima zastitu ali nigdje nisam dobio nekakav prozorcic u koji bi mogao upisati password.... Nisam siguran da li sam uspio objasniti u cemu je stvar i da li sam dao dovoljno podataka...Molio bih sve one koji imaju vremena i volje sa pomognu 'pocetniku'.... Unaprijed velika HVALA svima na pomoci !!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Kao prvo niste u istim subnetima, jel ti imas IP 192.168.2.xx a on 192.168.1.xx i to moras prvo podesit u LAN opcijama od svog AP-a, druga stvar je da nadjes i ukljucis enkripciju (pretpostavljam WEP) na svom AP-u ukoliko ju tvoj frend ima i tamo upises uredno key, zatim kad sve to odradis onda scaniras mrezu i konektiras se na njega.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|