|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2007
|
Problem! Temperatura ili graficka.
Radi se o tome od kad sam se prebaci sa fx5200 na 9800pro imam problema u igricama. Jednostavno me izbaci iz igrice. Igrice su bile most wanted i carbon. Dok sam most wanted na starijoj grafickoj igrao bez problema. Driveri su uredno instalirani i uredno izbrisani nepotrebni sa driver cleanerom. Malo sam pratio temperature i ustanovio da mi je temp "CPU diode" preko 100 stupnjeva celzijeva. Stavio novi cooler za procesor(ARCTIC-COOLING Copper Silent 3) i spustila se temp na 90 ali opet izbacuje. Procesor je AMD1800+ |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
She`s back...
Datum registracije: Jan 2006
|
Hm, mogao bi cijelu konfiguraciju navesti. Kažeš samo te izbaci iz igrice? Nikakve poruke(greška ta i ta)? Proc ti je definitivno prevruć, ako to jest prava temperatura. Jesi li siguran da si dobro montirao hladnjak? Dovoljno(ne previše) paste? Naliježe li dobro na jezgru? Vrti li se vent? Koje napajanje imaš? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Hm, probaj opipati hladnjak pa vidi jel stvarno 90C. Sumnjivo mi je... Pogle mi u sig, palomino 2000 s AC Copper Silent 2TC ne prelazi 62C. Ako si zakljucio da senzor laze i da je proc hladniji, imas negdje u biosu za disejblanje warning i shutdown temperature. Nadalje, probaj s ATIToolom scan for artifacts. I popipaj hladnjak od grafe da vidis koliko je vruc. Te su se 9800pro grijale ko lude i lako odlazile (uglavnom s R350 jezgrom, R360 je imuniji). Kazes da su prolemi poceli tek nakon kaj si kupio grafu, probaj jos i cistu instalaciju Windowsa ako nis drugo ne upali. eh da, jesi siguran da ti je napajanje dovoljno jako? edit: dok ja napisem... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Dobrodošao na PCE forum. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Registered User
|
Citiraj:
Kod most wanteda me samo izbaci bez greske, a kod carbona javi neku glupu gresku za carbon.exe i dali da to posalje microsoftu. Sto si tice hladnjaka i paste sve je u redu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Kad bi se komp sastojao samo od proca, grafe i memorije, ne znam kako bi to radilo... Koje napajanje imaš? Ostale komponente?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Registered User
|
Citiraj:
Nema artifacta, sve u redu. Imali kakvo drugo rijesenje osim brisanje windowsa? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Navedi proizvođača napajanja i nazivnu snagu, ovako ne možemo ništa znati...
![]() |
#9 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
ovako na slijepo ne mogu reći točno, ali brijem da je no name napajanje koje ne može dati ni u snu tih 300W i to je ono što ti radi probleme tj. grafa troši značajno više od FX5200, radek nema dosta struje pa ti izleti iz igre tj. "resetira grafu"... moguće je čak da se napajanje pregrijava kad je već tako vruće u kanti :P Uglavnom, otvori komp i pogledaj napajanje i njegovu naljepnicu..ali sigurno je neki shrot i ne može dati dovoljno struje za radeka (koji voli pocucat struje, što se i vidi iz toga koliko se grije ![]() Ako je tako, ne gine ti 200-300kn za bolje napajanje s kojim si onda na miru.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
She`s back...
|
Nije sramota biti sporiji od Lanciae Delte S4 ![]() Citiraj:
Yeah, what he said... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
Kad si mijenjao grafičku jesi brisao drivere DriverCleanerom ili reinstalirao Windowse? I isto ti preporučam da zamjeniš napajanje za neko bolje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
Windowse mi se nada brisati a sa drivercleanerom sam izbrisao nepotrebne drivere. Jedni mi onda ostaje uzet drugo napajanje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
|
Malo sam pogledao tu temu. Hvala. Iako mi jos nije jasno sta bi napajanje moglo imati s tim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
moglo bi imat veze s rušenjem, a to očitanje temperature mi nije jasno baš. Ali u svakom slučaju kvalitetnije napajanje ti ne bi škodilo.Kad si već uzeo grafičku koja voli pocucat struje. Mislim da bi ti neki fortron 350W bio dovoljan, ja ga uzeo jucer za curin komp. dođe ti nekih 230kn, ne smijem reci gdje ![]()
![]() |
#16 |
Registered User
|
Nema druge nego da probam sa novim napajanjem. Morat cu negdje posudit od nekog za probu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|