|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
Big Typhoon koji lomi živce...
Moram izbaciti svoje frustracije zbog Big Typhoona izvan sebe, posteno sam se izivcirao i potrosio 3h! (dobro otislo je nesto i na jelo i tak...) na instaliravanje istog. Hmm... gdje početi? Recimo od toga da sam ja inače miran čovjek i teško se raspizdim, ali ovaj Big Typhoon danas mi je opako digao živac. 3 tjedna sam skupljao lovu, odlucivao se, cekao itd... hladnjak za CPU. Na kraj usam se odlucio za BT i odem ja u telebit i uzmem ga (radi se o nekakvoj Big Typhoon 120 verziji - cudno mi je to jer sam mislio da je samo VX verzija za am2 ali ovo je zgleda stara verzija modificriana za am2 ili tako nesto... vent radi na 1300rpm i nema potenciometar kao VX verzija.) ugl. krenem ja fino rastavljat sve skup van (to inace radim nonstop, jer mijenjam komponente nonstop ali od danas mislim da se stvari mijenjaju!). Stavim fino maticnu na krevet (cura valjda nebu ljubomorna ![]() Skombinirao sam s nekim gumama sarafima i maticama tak da se vise ne klacka. I sad je dosao na red BT. Uzmem ja onaj manual koj idolazi s njim i prvo sto me zbuni je obavijest "NOTE: don't remove back plate on your board." i gledam ja kak bi sad to islo jer ak ne maknem tu crnu plastiku (to je inace ona na koju ide box cooler) nemam kam zasarafit BT. I odlucim ja maknut tu plastiku i skuzim dole rupe opako široke. Šire od "glave" šarafa. Nakon sto kombinacija sam skuzi oda ja imam i drugi "H klip" pa sam njega stavio sa straznje strane maticne. ugl evo kako to sad zgleda: ![]() ![]() ![]() samo mi nemojte reći da to brzo sve skinem jer da bu mi hladnjak pao. Ja stvarno nemam pojma po onim uputama na koji nacin bi se to zasarafilo... mozda bi i kuzio da su u vrecici sa sarafima za am2 dosle i matice al nista... I kad sam konacno bio malo zadovoljan jer je sve fino zriktano, vrhunac: ![]() ![]() mislim da slike govore 1000 riječi... naravno da je prevelik i da sad moram vent za kuciste stavljat s vanjske strane... ali nemogu ovdje okriviti samo TT jer eto i Chieftcechovo kuciste je dosta usko. Eto tak. Kad dodem sebi kroz koji dan, bum bacil malo temperature. usput... inace sam noise freek i mislio sam da bu 1300rpm-a na 12cm ventu preglasno ali stvarno je vent ok... Zadnje izmijenjeno od: ZMAJ. 07.02.2007. u 23:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Hm neznam kak je na AM2 al na 939 sma ja na slijedeći način stavio ST. ostavio sam plastični držač i sa šarafima koji drže plastični držač zašarafio sonic tower. Pokušao sam po uputama, no tada se kopča iskrivi i u sredini nema uopće pritiska. Kaj se tiče visine BT-a tu si ti kriv jer si trebao prije provjeriti da li ima kučište dovoljno prostora.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Ja sam ga na ovu ploču namontirao za 10-ak minuta, bez ikakvih problema, sve lijepo i glatko : cheers2 Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
je gladan!
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
ne mora značiti, ja imam čifa i unutra stanu još dva venta prije Typhona, tako da...
![]() |
![]() |
#6 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
TT-ovi cooleri i opcenito TT-ove upute i nacin montaze su valjda najgore zamisljene i koncipirane uopce od svih firmi koje sam vidio. Primjer: danas krenuo stavljat jednog Sonic Towera na s478. Da li moram spominjati da su mu pipe presiroko postavljene da moze sjest na procesor izmedju krakova retention bracketa? Nije bilo druge nego ga postaviti ukoso. A sistem sarafljenja je KATASTROFA. Trebaju ti najmanje 3 ruke da bi sve mogao obavit i sarafi su ko-za*urac sa glavom za imbus (koji se sva sreca dobije u kompletu). Uglavnom, u toliko idiotski zamisljen nacin montaze mi je uopce i tesko povjerovati jer stvarno ostavlja dojam da su ga kontruirali DEBILI liseni ikakvog smisla za tehniku. A da ne spominjem (vec poznate) prekratke sarafe za ucvrscivanje poprecne "klackalice" (btw, ima ko istu viska?) pri montazi na LGA775. UZAS.
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
@isus: ja nemam sarafe na plasticnom drzacu nego imam neke plasicne gluposti... dosla mi je misao sto ako je prevelik al mislio sam pa nemre bit valjda tak velik... @dr. beast: rupe na mojoj ploci imaju najmanje 50% veci polumjer... @don: ja racunam na to da bu jos tisi kad zatvorim kuciste. Ali jedako je glasan kao silentblade-i koji su na oko 1000rpm-a i enermax 92mm koji je na oko 1300 takoder... ja sam mislio da bu glasniji posto je na vecem rpmu nego moji silentblade-i @zunzara: plocu sam kupio tu na forumu ali svjedno nekako mi sve skup zgleda tako da nemre postojat nikakva straznja ploca jer ova plastika s prednje strane nije spojena sarafima iza nego onim plastikama koje se rasire kad izadu s druge strane pa tako drze... @patakmester: eh da mi je jedan Xaser III onda ib u njega ulozio lovu a ne u BT. Ali xseri sevise ne proizvode... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Pero_Snajper
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
To. I ne samo da su prekratki nego i premalog kalibra pa navoji preskacu i izlijecu iz nosaca (bar sonicu kojeg sam ja imao) pa sam morao stavljat serafe od vf700 da se cijela spodoba ne obrusi na graficku... Retardirana ekipa, bez daljnjega.
![]() |
![]() |
#10 |
She`s back...
Datum registracije: Jan 2006
|
Sweet Jesus, it`s huge!!! ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
zmaj ti si fulo na početku Backplate je onaj dio iza ploče i njega si mogo ostavit i onda na njega našerafit cooler Sad ne znam kak je kod tebe na AM2 no na s939 si imao dva načina ovisno o backplate-u i većina je radila ovak ko ti sa H nosačem i maticama jer u protivnom budu šerafi prekratki no i to se da sredit tak da uzmeš dva šerafa koji drže vent i njima onda to prišerafiš ali opet tak je na s939 za AM2 ne znam Što se tiče dimenzija coolera imao si ih navedene na TT stranici i na svakom review-u pa si mogao uzet mjere i vidit dal ti stane u case no i ovako je OK ako nećeš zatvarat case što se tiće buke i hlađenja, nećeš ga čut ako ga smanjiš na cca 800o/min (preko software-a kao što je SpeedFan ili Smartguardian) a hladit će odlično. @patakmeister ak misliš flame-at bolje nemoj ![]()
![]() |
#13 | ||
Prečupavi mod
|
Citiraj:
EDIT: Citiraj:
![]() ![]() ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 Zadnje izmijenjeno od: ^SuperUnknown^. 07.02.2007. u 18:47. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Nemojte me pdosjecat. Montirao sam BT na 775 i ST na 478. Ne da sam se izivcirao na Abit ic7 ploci nego: CoolRamb ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
|
...
Citiraj:
ma svakak sam htio BT tako da nisam htio nista mjerit... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
...
ma nisam pamtio linkove, a nekak mi se neda sad opet jednu po jednu slat... EDIT: ma evo ipak sam poslao... Zadnje izmijenjeno od: ZMAJ. 07.02.2007. u 23:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Pod naletima kopita zla
|
uf i ja sma se namucio sto se tice big typhoona...uzas zivi za staviti...bio sam si cak malo i okrhnuo jezgru na svom mobilcu 2500+ ![]() ![]() cuj back plate moras imati ali prije njega na MBO ti ide ona guma....upute su malo mutave ali se daju skuziti..nije tak tesko ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
Ipak mi je vent malo preglasan za moj ukus... jel ga mogu kak usporiti? Uspio sam u BIOS-u kad na ploci stavim da CPU vent radi na 60% onda brzina bude nesto vise od 1000rpm... jel se moze to jos kak usporit? btw. evo sempron veselo kuca na 2550mhz a fsb 320... idle temp CPU 15-20C (ovo mi je malo nerelano) a chipset 336-38 ali imam 2 venta sastrane koji jos to malo prohlade... |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Honda Prelude 2.0i driver
Datum registracije: Jul 2006
|
pa nemogu baš reći da je instalacija teška. princip je isti kao kod zalmana 7xxx. backplate sa ploče moraš skinut jer šarafi od bt-a nisu dovoljno dugački.ja sam morao skidat bakrenu "crazy cool"(moš mislit) pločicu. zato ide ona spužva između ploče i metalne bt-ove pločice. čudno mi je ovo s brzinom. meni radi pasivno. tek kad temp ode na 36-37 onda se upali na 500-600 okr. a u full loadu ide na 1300 ali je stvarno nečujan. a da ubodeš zalmanov fan mate2 ? mislim da košta 20-ak kn. u linksu ih je bilo. i da. temp su realne ![]()
![]() |
#22 |
Premium
|
ponavljam po neznam koji put... nisam dobio nikakvu pločicu... nikakav backplate... na ploci je bila samo ona plastika s prednje strane... evo skuzio sam... smart guardian to sve skup rikta... Zadnje izmijenjeno od: ZMAJ. 08.02.2007. u 14:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Prečupavi mod
|
Ako se ne varam, Big Typhoonov (non VX-verzija) ventilator se ne pali na 7V, pa pripazi na to ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
neznam kakva je voltaza al je nariktano u smart guardianu da se pocne vrtit kad temperatura dode do 25C. Moze raditi i na 250rpm-a (na skali od 0 do 127, kad stavim 1 (dakle najmanje) dobim okretaje priblizno 250...) btw. kak šljaka memorija? |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Prečupavi mod
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
|
hehe navodno bi trebala do 860 sa 4-4-4-12 i 2.0V ili 2.1V, tak je bar glisti isla a ja ju nisam ni pokusavao testirat jer me fsb je*** pa sam skroz izgubio volju... |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Guest
|
Huh!Moram priznati da sam ovo čitao prije kupovine BT-a,i prilično me zabrinulo... Ali,barem u mome slučaju,sve "crne slutnje" glede BT-a su bile neosnovane...Montirao ga za 10-ak min. uključujući proučavanje priručnika(da,SU,stavili su alternativni način montaže u uputstva i za BT,o kojem si gore pričao za ST...).Da ne zaboravim:u pitanju je bila Epox MBO i to 8KDA3I,s754,a "mrcina" hladi istu takvu "mrcinu" (po pitanju zagrijavanja)-A3400+Newcastle.E,sad,ako ovo BT drži na 29Celzića u idle-u,a u load-u ide do 39-40max,onda se nemoj ništa čuditi,Zmaj-u,za vrijednosti temp.tvoga Semprona.Naravno,govorio sam o def. frekvenciji...E,da,ploča je,naravno,bila van kućišta pri montaži... |
![]() |
![]() |
#28 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Meni je trebalo svezajedno 15min da ga montiram, više vremena sam potrošio na vađenje matične i stavljanje ![]() Ne kužim zašto večina govori da im je trebalo cijelu viječnost. Eh da matična je ASUS P5B Deluxe.
![]() |
#29 |
Udaram Ljude Za Pare
|
Ja isto nekih 10-ak minuta,ploča iz siga. Sonic mi je bio patnja (barem na s939)pogotovo jer moraš SVE ponovo vaditi ako zeliš stavit drugi CPU. A freezer kao sto reče sky za manje od 5 sekundi!! ![]() Al da opet uzimam bio bi to BT |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
|
...
neznam za većinu, ali ja imam debele odnosno predebele rupe oko socketa tako da onaj mali zlatni dio sto se nasarafi da bi drzao backplate na ploci nije imao smisla jer moze proci kroz rupu... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|